| Marian7777 a întrebat:

Ce se ascunde dincolo de univers?
De ce există omul?
Unde a fost sufletul nostru înainte să fie "al nostru"?
Viața ar avea sens dacă nu ar exista moarte?
De unde știm noi că trăim, de fapt, viața noastră este doar un somn adânc, un vis fără sfârșit?

5 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Chiar dacă s-ar ascunde ceva, mie mi-ar fi greu să aflu.

| RAY a răspuns:

Raspunsul la toate e Dumnezeu, daca gandesti ai creierul obosit, nu stii ca prosti sunt fericiti mereu

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce se ascunde dincolo de univers?
Pentru că universul pe care îl cunoaștem doecamdată se extinde, se poate presupune că are unde să se extindă, deci în ce să se extindă. Iar acesta nu poate fi decât un spațiu gol.
De ce există omul?
Când pui această întrebare, ai deja în ea implicată o filosofie, că ceva, omul, existența lui se bazează pe un motiv. Până aici ai dreptate, căci motiv vine de la motus, mișcare. Iar omul este o formă de viață, care este o formă specială de mișcare. Astfel există om pentru că există viață. De ce există viață? Corpurile lipsite de viață. cărămizile din care este construit omul, atomii non vii au două posibilități. Sau să cadă spre un centru de gravitație, sau să se învârtă în jurul lui. Structurile vii au libertatea să se miște în ce direcție vor. Această nevoie de libertate a făcut ca cărămizile, atomiii să caute soluții, să conceapă structuri care să poată face asta, să se miște unde vor.
Astfel de aceea există și omul, ca să perpetueze acea libertate.
Unde a fost sufletul nostru înainte să fie "al nostru"?
A fost acolo, în nevoia de libertate a cărămizilor. Acum este în noi, este al nostru.
Viața ar avea sens dacă nu ar exista moarte?
Moartea nu exista înainte să existe viață. Înainte să existe viață, cuvăntul moarte nu avea sens.
Moartea este egală cu terminarea vieții unui individ. Cu terminarea vieții unui indid, viața nu se termină, ea continuă prin urmași.
Astfel întrebarea ta mai exact este aceasta.
Viața ar avea sens dacă nu ar exista fenomenul terminării vieții unui individ? Da, ar avea. Și ar avea sensul pentru care a fost creată, perpetuarea libertății structurii vii prin urmași. De aceea este important să ai urmași, de aceea este important sexul. Moartea este contracarată de sex.
De unde știm noi că trăim, cum facem diferența între viață și vis?
Dimineața la trezire, nu știm fiecare de unul singur, ci împreună. în timpul visului știm. După trezire știm împreună, con-știm, de aceea se numește con-știință.

| Meme10Memu a răspuns:

Dumnezeu.

| Robertandrei4858 a răspuns:

Nu avem de unde sa stim ce se ascunde dincolo de univers din moment ce suntem atat de limitati. Probabil daca omul nu ar exista, ar fi o alta forma de viata care sa ii tina locul in acest lant al vietii. Tind sa cred ca sufletul exista dintotdeauna, el se reda o singura data printr-un corp iar pe urma revine la nivel de spiritualitate nemaiputand fi observat. Asta e simpla, da-ti doua palme si vezi: daca le simti inseamna ca traiesti.