| onuta a întrebat:

Ce vi se pare mai greu: sa iertati sau sa fiti iertati?

37 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa parerea mea cred ca sa fii iertat e mai greu, trebuie sa faci multe sacrificii pentru respectiva persoana pentru ai demonstra ca esti schimbat, ca numai esti copilul de demult, odata cu sacrificiile nu iti garanteaza nimeni ca poti fii iertat pentru ele, le poti face insa de multe ori degeaba. Cel mai bine e sa fii sincer d la inceput sa nu tradezi increderea pentru a nu`ti fi tradata si tie increderea atunci cand te astepti mai putin... iarta si vei fii iertat!

| moodyblues a răspuns:

In privinta abuzului de iertare merg pe principiul:,, iarta multe lucruri celorlalti, nu-ti ierta nimic tie''(alexander pope). este bine sa fim sceptici cu propria etica astfel nu vom profita de iertarea cuiva. (o spun desi cred ca voi primi un raspuns contradictoriu dar de calitate de la edoru)

| eu_2231 a răspuns:

Este mai greu sa ierti.Atunci cank te dezamageste o persoana spui ca n-o vei mai ieta niciodata, ca nu te mai gandesti la ea, dar astea sunt doar vorbe pentru ca intr-adevar in adancul sufletului tau e cu totul distinct, intr-adevar te gandesti mereu la ea si ai vrea sa o ierti, ti-ai dori asta; numai ca increderea ta e pe muchie de cutit.

| Cristinica_5510 a răspuns:

Sa fiu iertata. sa iert pot dar cealalta persoana nu stiu daca ma mai poate ierta

| edoru a răspuns:

@alexandra: Fiind sceptic cu sine nu înseamnă că şi ceilalţi vor fi sceptici cu ei înşişi, astfel lecţia lui Pope îmi seamănă a "întoarce şi celălalt obraz" şi apoi "întoarce-te în rugăciune". Impredictibilitatea omului este, în fapt, trăsătura sa definitorie - pentru cazul nostru, astfel exemplul rigidităţii cu sine îi va determina pe ceilalţi să exploateze aceasta slăbiciune. O numesc slăbiciune pentru că nu aştept ca ceilalţi să aibă abilitatea de a motiva moral şi pe bună dreptate o faptă trecută dincolo de graniţa binelui. Cu toate că în spatele oricărei acţiuni exista un bine – caracteristic scopului: fericirea - acesta poate fi uşor invocat, dar şi manipulat, în funcţie de necesităţile contextuale, iar asta poate determina un om să înţeleagă un alt om care îi greşeşte, dar astfel ideea abuzului, de ambele părţi, nu se reîntemeiază chiar pe argumentele tale?

| uite aici a răspuns:

Sa ierti pe altcineva e greu. Nu mi se pare ca e greu sa fii iertat, nu faci nimic altceva decat sa iti ceri scuze. Pt cel ce iarta e dificil, doar el trebuie sa accepte greseala celuilalt.

| dany4 a răspuns:

Sa fiu iertat