| squib a întrebat:

Cu ce ne ajuta filosofia in viata? Intrebare care ne-a fost pusa de profesorul de filosofie, la care evident am raspuns cu multa sinceritate.:pVoi ce parere aveti?

10 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Cred ca lipsa filosofiei nu ne-ar ajuta deloc. Spune-i profesorului tau ce am zis eu. Sunt curios ce ar zice.

| Razvan a răspuns:

Filosofia vietii e sa fii puternic, sa stii sa tii piept evenimentelor si oamenilor si sa tratezi cu un pic de indiferenta mizeriile vietii

| fabiola a răspuns:

Iti antreneaza mintea, iti ofera libertatea in gandire! Orice viziune a omului este un raspuns posibil, un punct de plecare spre adevar!

| Linda a răspuns:

@unavailable: orice stiinta are la fundament niste axiome - puncte de pornire care nu le demonstreaza. Matematica notiunea de punct, linie. Religia are de asemenea, de pilda ca divinitatea exista, Ea a creat lumea. Tot ce se construieste pe aceste axiome se demonstreaza: ca reglementarile ei pentru viata oamenilor sunt benefice, ca iertarea care o acorda oamenilor pentru greseli da pace, etc. Religia nu spune crede si nu cerceta, ci accepta cateva lucruri fundamentale si cerceteaza tot ce se construieste deasupra.
Dupa mine filosofia si religia isi pun aceleasi intrebari : care este natura realitatii, cum o putem cunoaste, care este rostul existentei, al lucrurilor... Raspunsul este dat la religie prin revelatie iar la filosofie prin gandurilor nenumarate ale oamenilor.

| happy.....withoutyou a răspuns:

Ce pot sa-ti zic? Din pacate sunt cam putini oameni pe pamint ce inteleg cu adevarat filosofia si o mai si folosesc in viata...Filosofia trebuie sa o patrunzi, sa gindesti cu ea, sa fii parte din ea si ea din tine!
Deasemenea aici apare un conflict dintre intuitia, ce nu da gres niciodata si filosofia oamenilor intelepti trecuti prin viata. Dupa cum stim ca intr-un conflict fiecare parte are niste lucruri pozitive, eu prefer sa aleg intuitiv cea mai potrivita filosofie pentru minehappy. Eu as spune ca in viata ne ajuta filosofia in situatiile complicate, unde pare ca nu mai exista iesire, totusi psihologia umana e o solutie mai rationala, din moment ce comunicam cu oamenii, avem nevoie sa stim ce comportament au si care sunt principiile ce stau la baza lor.
O concluzie:suntem formati din psihologie si filosofie, nu e necesar sa ne staruim din rasputeri sa o intelegem, tot ce trebuie sa facem e sa deschidem inima si sa o lasam sa patrunda in noi si in mintile noastre.Iti multumesc!

| unavailiable93 a răspuns:

Principalul principiu al filosofie este inversul principiului religiei. Daca religia ne spune "Crede si nu cerceta!" filosofia ne spune "Nu crede, cerceteaza!". Filosofia ne ajuta sa intelegem viata si tot ce tine de ea. Asta ar spune filozofii. Toate stiintele tind sa depinda de filosofie. Pe mine pana acum filosofia nu ma ajutat decat sa interpretez unele intelesuri ale poeziilor si textelor pe care le analizez.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ptr a intelege viata in toate pornirile ei.Filosofia este parte integrala din viata care si-a tras esenta din viata (cu ajutorul culturii)si care nu are cale regala ca toate disciplinele exacte ci poti sa o incepi exact de unde-ti place si, toate invataturile, le intoarce vietii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toata viata este o filozofie Noi oamenii suntem filozofi Tot cea ce ne inconjoara este filozofie Faptul ca-ti scriu vreau sa par fizolof

| killmereb a răspuns:

Cum somnul este fratele mortii, asa este filosofia fratele durerii.