anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum comentati urmatoarele versete Biblice?
Luca 17
1 Isus a zis ucenicilor Săi:,, Este cu neputinţă să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de acela prin care vin!
2 Ar fi mai de folos pentru el să i se lege o piatră de moară de gît, şi să fie aruncat în mare, decît să facă pe unul din aceşti micuţi să păcătuiască.

Luca 18
18 Un fruntaş a întrebat pe Isus:,, Bunule Învăţător, ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa vecinică?``
19,, Pentruce Mă numeşti bun?`` i -a răspuns Isus.,, Nimeni nu este bun decît Unul singur: Dumnezeu.

7 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Fiecare credincios are parte de incercarea credintei.Sunt oameni care ii fac pe crestini sa pacatuiasca.Prin atitudine,prin comportament,spunand tot feluri de lucruri rele si neadevarate, si poate crestinul cedeaza si riposteaza facandu-l sa pacatuiasca.Dar el, fiind credincios se va cai si se va ruga lui Dumnezeu sa il ierte.Pe cand cel ce l-a facut sa pacatuiasca probabil ca nu crede si nici macar nu ii pare rau de ceea ce a facut.(Daca nu cere iertare nici nu primeste iertare)Si ca atare, pacatul lui ramane.Scrie in Biblie,, Ferice de cel cu faradelegea iertata si cu pacatul acoperit.,, In Luca 18 Domnul Isus vrea sa ne indrepte privirile spre Tatal.Deoarece Dumnezeu in marea Sa dragoste, a dat ce a avut mai scump( Isus) ca pret de rascumparare pentru noi.

| wales a răspuns:

Interpretarea unui singur verset nu este recomandat. De cele mai multe ori se pierde din vedere contextul în care a fost scris, dar voi încerca să-ți dau un răspuns pe versetele prezentate.

Luca 17:1, 2.

Pentru o înțelegere mai bună rog a se citii și '' Matei 18:1-7 ''. Domnul Isus vrea să scoată în evidenţă cum și cine poate intra în Împărăția Lui Dumnezeu prin comparația inocentei și sincerității unui copil. Copiii până la o anumită vârstă nu știu să mintă, ei sunt inocenți și foarte sinceri și bineînțeles foarte creduli. Pe un copil îl faci foarte repede să păcătuiască, ce-i spui el face, pentru că are încredere în tine. Un copil crede că tot ce-i spui e bine, dar cine va proceda aşa va da socoteală în faţa Lui Dumnezeu. Aşa trebuie să fie și credința noastră, la fel de sinceră. Termenul de comparație al Lui Dumnezeu este '' sinceritatea unui copil ''.

Luca 18:18, 19.

Si aici rog a se citii '' Matei 19:16, 17 ''. Pentru ce Ma numești bun, sau '' ce bine ''.
Noțiunea de "bine" nu este întotdeauna "bine" înțeleasă. Ce este bine? Sau când este binele rău? Cine îmi spune mie ceea ce este bun? Este bun ceea ce este normal? Sau ceea ce este normal este întotdeauna bun? Valorile morale pe care noi le deținem astăzi, nu sunt mai bune decât noi înșine! Noi suntem măsura binelui! Nu cumva o măsura cam periculoasă? Noi știm că un metru în Franța este egal în lungime cu un metru în Germania, România sau în China. Această unitate de măsură este stabilită și recunoscută de toată lumea. Când vorbim despre bine, atunci noi valorificăm, dăm valoare unei persoane sau unui lucru. Problema este că această unitate de măsură personală nu este egală cu a vecinului sau colegului meu. Acum apare întrebarea logica: Ce este binele? Cine stabilește binele absolut? Oamenii? M-aş mira! Binele este unul singur! Dumnezeu este binele personificat. Aceasta înseamnă că numai El ne dă adevăratul răspuns în ceea ce privește binele!
"Pentru ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu."
Concluzia! Unitatea de măsură a binelui pentru om trebuie să fie Dumnezeu, în nici-un caz alți oameni.

| Angel0 a răspuns:

A aparut" Biblia pe intelesul copiilor" si Biblia pe intelesul micilor crestini. Citeste-le si abia dupa aceea intreaba pe TPU, poate te lumineaza vreun Kinder mai destept decat tine. Sper ca te-am ajutat. Fundita?

| bebetho a răspuns:

Îndemnare la suicid şi o dovadă de modestie.

| 4b a răspuns:

Isus afirma ca este un pacat sa-i duci pe altii in pacat; El atrage atentia la datoria ucenicilor de a-i ierta pe altii cand gresesc, iar in ceea ce-l priveste pe tanarul bogat, ''toate aceste porunci le-am pazit'', cei mai lipsea caci cu faptele s-a tot laudat?! nu-i ramanea decat sa lase cei mai drag inimii, si anume: bogatiahappy bun acum, eu am luat-o prin porumb cu subiectul, dar sper ca pricepusi cevahappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai si ingerul i-a spus sfantului ioan, cand acesta i s-a inchinat; fereste-te sa faci una ca aceasta.Domnului Dumnezeului tau sa i te inchini.lui sa-i slujesti.eu sant un impreuna lucrator cu tine, in numele Domnului.din smerenie si spirit de slujire. cine vrea sa fie mai mare decat ceilalti, trebuie sa-i slujeasca pe acestia.de aia si basarab ii spunea fiului sau teodosie; noi conducatorii de neamuri, trebuie sa fim intocmai ca soarele; sa dam lumina si caldura tuturor fara sa primim ceva indarat. daca am face toti la fel, ar fi intr-adevar raiul pentru fiecare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai daca popii care ar trebui sa fie modele de urmat,dau invataturi gresite, inlocuind cuvantul lui Dumnezeu cu obiceiuri pamantesti, se pierde si pe el insusi dar si toata turma lui.fiindca Domnul a spus; bate-voi pastorul si se vor imprastia oile.o oaie va fi judecata pentru ratacirile ei.un pastor va fi judecat pentru pierderea tuturor oilor.dar noi, oile avem o porunca sau un sfat din partea sfantului pavel; se cade sa ascultam mai mult de dumnezeu decat de oameni. avem cuvantul si putem sa-l citim, pentru a vedea cine si cum vrea sa ne rataceasca.