Nu, Sebastian, nu se poate. Iti dau eu cazuri, cazuri cercetate nu de mine, ci de doctori care imi predau in facultate. Cazuri de persoane care au sustinut sus si tare ca s-au vindecat de cancer singure sau prin diferite metode insa atunci cand incerci sa vorbesti si sa aflii mai multe ori nu dai de ele, ori pana la urma iti recunosc ca au facut chimio si radioterapie. Am profesori in facultate care nu au crezut si au cercetat si pana la urma au descoperit cum s-au vindecat de fapt. Era un caz celebru si in america, cu o tipa care s-a vindecat de cancer cu nu stiu ce tablete naturale si dupa vreo 10 ani a recunoscut ca intre timp facea si radioterapie si lua si medicamente alopate. Te intreb eu pe tine acum, cate vieti a luat femeia aia? Cati oameni au crezut-o si au renuntat la tratamentul care posibil sa le fi salvat insa au murit cu pastile de patrunjel sau stiu eu ce plante ziceau ei ca vindeca cancerul. Pe astia cine ii trage la raspundere? Un medic daca iti da un tratament si nu te faci bine il dai in judecata, ii distrugi cariera de o viata, munca de o viata daca ai bani si avocati buni. Dar pe astia care omoara prin dezinformare cum ii sanctionezi? Asta e adevarata mafia a medicamentelor, mai periculaosa decat toata industria in sine. Astia care investesc cateva milioane in publicitate pentru un medicament care nu face nimic, spun ca te vindeca de toate bolile, gasesc cativa imbecili (ca altfel nu le pot zice) care sa minta pentru ei si omoara oameni ca sa se imbogateasca. Daca vrei mai multe detalii iti dau cu placere. Ca m-am aprins.
Ma amuza cum oamenii dau vina mereu pe doctori, pe industria farmaceutica, teorii ale conspiratiei, si nu observa ca de fapt astia cu pastilutele lor se imbogatesc de pe cadavre.
Sa aud contraagumente... Sunt curios.
Lumea inainte, asa cum bine spune Sebastian habar nu avea ce sunt alea celule, cei de la tara nici in momentul asta nu stiu. De unde sa stie ce e cancerul si cum se trateaza sau mai mult, cand au cancer, cine le punea diagnostic ca sa stie exact daca s-au vindecat de cancer sau de o simpla raceala mai agresiva? Mureau pe la 40-50 de ani si aia era, era bine, "erau mai sanatosi" si aia care erau bolnavi mureau, dar pe aia nu-i mai aminteste nimeni, se murea la 40 de ani din senin, nimeni nu stia ca a fost avc sau cancer, ca slabise el de cateva luni, dar de unde sa stie lumea de ce, poate a lucrat prea mult.
Normal ca ne imbolnavim si apar tot felul de boli noi daca tragem de speranta aia de viata si facem copii la 50 de ani. Mai demult asta era singura diferente. Se murea de cancer si atunci, insa lumea nu stia de ce moare. Nu existau leacuri, existau niste lucruri care le luau si credeau ca se fac bine, aia care erau cu adevarat bolnavi mureau oricum. De unde atata naivitate mai oameni? Voi credeti ca oamanii mai demult traiau cum traim noi acum 80 de ani? Da, bunicii vostri au trait, pentru ca au prins parte din medicina moderna. Dar bunicii bunicilor vostri, ia faceti-va cate un arbore genealogic si vedeti la cati ani au murit stramosii vostri, o sa fiti surprinsi sa aflati ca niciunul nu a trecut de 50-60 de ani, si copiii se faceau la 17-18 ani, in tinerete, cand copii ies cei mai sanatosi, nu ca acum, prima data cariera, o casa, un job bun si la 40 de ani facem si copii. Totul se pune cap la cap daca ai ochi sa vezi. Dar daca te uiti prin ochelarii bunicii pentru ca "ea a purtat ochelarii aia pana la 80 de ani si nu a avut niciodata probleme cu vederea si daca o sa-i port si eu nici eu nu o sa am probleme" normal ca nu vezi...
Celule canceroase nu se pot retrage nicicum.Cum sa se retraga ceva deja facut? Este ca si cum ai spune imi dispare un deget gata se retrage, adica se retrage unde? Deci daca ceva se retrage de fapt este distrus ca ca gata sau retras celeule alea au devenit microspcopice sau intors la stadiu de unde au plecat.Nici vorba de asa ceva.In mod normal celule sunt inlocuite permanent in organismul uman animal viu in generral, pentru ca se uzeaza si trebuie inlocuite.
La baza fiecarui organ, sistem stau sau se afla banui nu stiu sigur o anumita cantitate de celule stem, adica de celule din astea fara fctie, stau acolo mici mici nu le vezi asa d e mici sunt.Acum nu stiu daca aceste celule sunt in cantitate fixa sau poate cor fi fabricate cumva mai de jos, dar cineva da comada sa se inlocuiasca stiu si eu cate celule si aia se face, li se da start unui nr de X celule sa inceapa sa creasca si li se induce si informatia in gene adica in ce sa se transforme in ce sa creasca.De ex sa creasca un fir de par.Ei acel cineva sau ceva care da comanda aia stie cate celule ar trebuie sa li se dea startu, acum cine este acel ceva sau cineva nu stiu, poate fi o subsatnta chimica poate fi stiu si eu o gena sau mama genelor habar n-am, dar cam asa cred eu ca se intampla.
Un fir de par daca il tai el creste la loc pentru ca informatia, sau acel cineva stie ca atit trebuie sa fie de X cm si da comanda celulelor sa creasca si in ce sa creasca.Cind firu a crescut cat este fabricat sa fie cinevau ala zice stop si gata ai firu de par cat trebuie normal bla bla.Am zis de fir de par ca exemplu ca oricum el creste dar sunt si fire de par care cresc doara ata cat este setat, cum is firele de par din gene din sprincene etc.Astea nu cresc asa intruna, cresc cat sunt setate sa creasca apoi gata stop.
Ei daca ala care da comanda asta uita sa mai zica stop se tot fabrica celule asa intruna si nu-i doara atat, dar nici nu mai li se dau celulelor care cresc informatie, alea sunt asa goale sa zic sunt niste celule fara forma, sau fara specializare, adica nu se transforma in nimic e ca o masa de celule asa care tot cresc intruna.Ce s-a intamplat? Ala care comanda s-a defectat nu mai stie sa zica stop nu mai da fctie celulelor s-a dus dracu.Asa apar tumurile canceroase, alea nu-s o boala, sunt de fapt celule din noi dara care tot cresc ca numar asa intruna.Nu e virus, nu e bacteria nu-i ciuperca sa provoace dau sa-i zicem boala X.Acum cum sar puteau astea retrage?
Nu au cum pentru ca ele apar mereu si sunt alimentate cu hrana, cred ca sistemu imunitar le ataca dar nu face fata.Acum in cazul unei retrageri cum spunea cineva, chestia ar fi ca daca cel care da comanda siar reveni sar repara ar spune stop si ar inceta producerea celulelor iar cele care sunt deja ar fi in timp eliminate de sistemul imunitar si de aici vorba asta ca sau retras.Cam asa vad eu in mare functionarea si aparitia acestor tumori.Omenirea na ajuns la ora asta sa cunosca amanuntele, detaliile ornanismului uman.Este ca si un mecanic la o masina, care nu cunopaste toate piesele, nu stie exact ce face o anume piesa si da si el cu presupusu, schimba una alta poate poate so rezolva.Cam asa e si cu canceru asta. Minune nu exista, iar vindecare a cancerului prin vointa nu prea e se pare, probabil pentru ca este ceva mai complex decat mai stiu si eu functionarea defectuasa a unui organ gata ma gandesc si is revine.
Nu zic ca nu sunt, sunt dar nu orice poate fi rezolvat asa.Ca si la masina ca tot fac comparatie ai un injector infundat sa zic cu calamina, bagi un chimical si curata acolo cat de cat gata s-a rezolvat.Dar daca ai un injctor defect fizic poti sa-i bagi ce vrei ca nu se va mai rezolva.Asa este sin cazul nostru, sunt boli sa le zicem asa usoare care se pot rezolva si altele care nu, iar astea nici nu le stim sigur cine le determina cine le provoaca etc, sau cum functioneaza.
Deci retragerea aia este de fapt o eliminare facuta de sistemul imunitar care nu le recunoaste.
Uite o explicatie mai asa babeasca mai pe romaneste cum o sugestie poate repara ceva,dar nu te gandi ca repara orice.Tu cand vezi o fata ce-ti place ce simti? Simti ca inima iti bate mai repede corect? Asta e sugestia,deci sintu asta a declansat de fapt ceva in mintea ta in creierul tau, acolo s-a produs o substanta care in mod normal se afla intr-o cantitate X, deci creste volumul acelei subsante, care la randu ei afecteaza ceva anume, sau care sporeste senzatia ce de obicei era slaba, ca si inima care bate mai repede face ca tensiunea sa se ridice.Cam asta e mecanismu,vazul declaseaza o crestere a unei substante,substanta la randu ei afecteaza mai s tiu eu ce sa luam in mintea ta cu fata,creierul simte aceste modificari le vede ca nu mai sunt in parametrii care trebuie si da comanda inimii sa bata mai repede, adica a aduca harana, oxigen etc pentru activitatea deja crescuta si tu asa experimentezi aceste simtiuri, inima batand rapid, ceva in capu tau, vine amicu tau siti zice ba frate haide las-o bla bal tu nici nu mai vezi nici nu mai auzi
Am spus asta ca sa intelegi ce se intampla de fapt.Sunt anumite fctii in organism care poti fi influentate de anumiti factori externi sau chiar interni cum ar fi creirul si contiinta.Deci ganditute la ceva anume acel gand poate influenta cum am aratat cu dragostea producerea de anumite substante,sau ceva acolo si bum se intampla.Dar aceste chestii sugestii si alte miracole din astea se intampla numai in cazul micilor defectiuni din noi,Se pare ca in cazul cancerului defectiunea este prea mare ca sa poata fi reparata cu astfel de factori ganduri,simturi,etc.
Deci no sa vedeti oameni care sau vindecat de cancer vorbim aici cancer maling ca asta este mortal care sau vindecat cu gandu,asta este o defectiune mai complicata,noi nu-i stim cauzele,nu-i cunoastem mecanismele deocamdata,sa putem interveni cu alte arme unelete zile cum vrei.
Cam asa vad eu chestia asta cu sugestia,toate sunt de fapt pe baza de chimicale,totui o oala care fierbe, uneori da in clocot, uneori putem dirija sa nu dea pe afara alteori nu mai putem si uite asa oala da in foc cum se spune. Uite dragostea cei dragostea? Este exact aceiasi chestie ca si dementa, doara ca ceva le deosebeste oprobabil o substanta din asta o chimicala de asta acolo ce nici nu-i bagata in seama sau nu am vazut-o noi inca .
In chestia asta cu sugestia pentru ca nu poate doara o vedere sau simt sa determine stiu si eu ce chimicala sa inceapa sa fie produsa, deci un rol major il joaca creierul el primeste informatiile si el da apoi comanda si daca ne mai apucam sa intram si in zona asta deja suntem pierduti in spatiu creierul este cel mai mare mister al omenirii deocamdata, adica mister in sensul ca nu-i stim mecanismele si functionarea in detaliu.
Asa vad eu sugestia asta sau alte simturi.Radio sau chimio astea ataca direct celule erespective sau ataca la baza lor insa poate provoca si daune colaterale, adica dai in una si mori de alta
Ti-as zice eu ceva acum, dar tu vrei contraargumente. Insa eu sunt intrutotul de acord cu ceea ce spui.
La cancer nu exista miracole. Asa zisa boala incurabila, in urma tratamentului se poate retrage, si omul poate fi aparent sanatos ani de zile. Insa oricind poate recidiva. Si asta e o informatie de prima mina, primita de la un medic oncolog.
Va fi mai grav cand Dumniezo te va arunca la "lada de gunoi"...
Mă întreb câți ani are utilizatorul dordecalator1, mai mult de 16 nu îi daca are mai mult înseamnă că are o problema, intelectul i-a rămas in urmă fata de organism.La nivelul tău de crestin nu mă voi putea coborâ niciodata, ceea ce spui tu despre altii reflecta ceva despre tine, esti doar o fiinta care exista nu care traieste.
Poti sa zici.
Perfect adevarat si ce a zis Cristi.
Pentru doritori puteti lasa o intrebare (ca sa nu mai facem off-topic aici) cu exact cum functioneaza cancerul, metastazele la distanta si de ce poate sa revina dupa ani de zile de la vindecare si o sa raspund bucuros intr-un limbaj care poate fi inteles de toata lumea si dupa ce va spun felul in care functioneaza toate astea vreau si o explicatie cat de cat logica a felului cum actioneaza uleiul ala.
Sunt multe de zis pe chestiunea asta, o mare parte la apariția bolilor moderne a jucat epoca industrializări, poluarea admosferei a afectat planeta, dacă luăm în calcul și războaiele tot mai agresive, armele chimice, rezidurile toxice, toate au jucat un rol esențial la apariția de boli noi, dar epoca modernă ne-a adus și avantaje după cum ai zis și tu. Totuși faptul că medicina a prelungit speranța de viață a dus la suprapopulare, practic acum e relativ okay că oamenii fac primi copii la 30-40 de ani.
Nu e ok, absolut deloc. Cu cat faci copii mai tarziu cu atat sansele sa ii faci bolnavi sau sa fie sensibili la tot felul de boli creste dramatic. Si riscurile pentru mama "batrana" adica trecuta de 35-38 de ani sa dezvolte diferite cancere cresc si ele enorm din cauza sarcinii la o varsta asa de inaintata. Copiii se fac la tinerete, de la 18 si pana la 30 de ani maxim... Ce e dupa 30 deja e cu riscuri mai mari atat pentru copil cat si pentru mama.
Si da, multe boli se datoreaza factorilor exteriori, de la poluare si pana la razboaie si globalizare, insa e total gresit sa crezi ca apar din senin boli noi. Bolile existau de cand lumea, faptul ca nu le-a dat nimeni un nume si nu stiau ce simptome dau si ce afecteaza nu inseamna ca nu existau. Descoperirea bolilor nu inseamna ca atunci au aparut, inseamna doar ca atunci a aflat cineva ca de fapt in spatele febrei si a durerii in gat e un virus si i-a pus nume bolii si virusului, inainte de asta iti garantez ca pe oameni ii mai durea gatul si aveau febra, insa nu stiau ce sunt alea virusuri si de ce ii doare.
Eu nu îmi puneam întrebarea dacă există sau nu miracole, ci cum se explică faptul că anumiți indivizi pretind că au fost vindecați miraculos. De cele mai multe ori găsești astfel de cazuri în medii protestante, în care cei care racolează adepți spun astfel de chesti. Evident că se poate să fie o fraudă, dar intenția mea era să întreb: Dacă plec de premisa că astfel de mărturi sunt autentice, există șanse ca tumoriile să se retragă în mod natural fără nicio interveniție? Dacă da cum se explică asta? Evident răspunsul a fost nu.
Și totuși aparent altă soluție n-avem dacă vrem să evităm pe viitor proceduri de tip eugenic. Acum ca să evităm suprapopularea avem 3 variante din care primele două ies din discuție din punctul meu de vedere:
1. Avortul, chestiune pe care nu o agreez.
2. Eutanasierea personalor vârsnice, iarăși nu e o soluție.
3. Nașterea la vârstă aparent înaintată ca generațiile să aibă timp să se surclaseze în mod natural. Se pare că în trecut în rare cazuri copii își prindeau bunici în viața, dar asta dădea timp societăți se perindeze biologic, astfel că nu exista riscul de suprapopulare. Adică dacă ne uităm acum în doar 10 ani din 2001 până 2011 populația Terrei a crescut cu un miliar de locuitori, dacă o ținem tot așa într-un secol vom fi cam aproximativ 70 de miliarde de oameni pe Terra, iar asta nu are implicați doar pentru umanitate ci și pentru ecositem, deoarece resursele vor fi folosite, și ne vom îndrepta atenția către specii animale care aparent în prezent nu sunt vânate, cu cât crește numărul unei speci, cu atât scade numărul alteia. Adică dacă luăm de exemplu evul mediu, pisicile prădători naturali ai șobolaniilor au fost ucise din cauza superstițiilor religioase, și pentru șobolani numai aveau prădători și-au crescut numărul populațiilor și deja știm ce s-a întâmplat după, bun acum că numărul de pisici e în creștere la nivel planetar, numărul sobolaniilor scade, cam așa va fi și dacă vor fi prea mulți oamenii pe pământ, practic va fi destul de ironic ca o specie să dispară din cauza suprapopulări.
Asta e alta discutie. Nu avortul trebuie luat in calcul ci educatia sexuala. Sa explici copiilor de la o varsta frageda ce inseaman o un act sexual si cum sa se protejeze (varsta frageda insemnand 14-15 ani). Asta e solutia, avortul nu e metoda contraceptiva, ci de ultima instanta si e bine acolo unde e, e bine ca e permis si se face (Dar asa din nou e alta discutie). Cu asta rezolvi cam un sfert din problema. Eutanasia nu ai cum sa o faci si oricum in momentul asta avem multe persoane varstnice care nu mai produc si trebuie intretinute de generatiile tinere, daca scadem si numarul persoanelor care se nasc si o sa avem fiecare de intretinut 3-4 batrani, adica prin taxe si fonduri de pensii o sa fie o criza care nici nu se poate compara cu ce a fost acum cativa ani.
Iar nasterea la o varsta inaintata e complet iesita din discutie, pe langa faptul ca e dovedit stiintific ca, asa cum am spus mai sus, riscurile sunt enorme sa se nasca copiii cu boli si malformatii si mama sa faca si ea o gramada de boli inclusiv cancere de col si/sau san. Imagineaza-ti o persoana de 50 de ani care face un copil. La 60 de ani, cand copilul are 10, cata rabdare si cat de ok din punct de vedere fizic o sa mai fie parintii ca sa isi poata educa copilul ala? (sunt si cazuri de oameni care imbatranesc frumos, dar majoritatea nu) La 60 de ani se iese la pensie, copilul ala, atunci are nevoie de cei mai multi bani, de unde bani? Din pensie? Daca faci un copil la 40 de ani si la 60 iesi la pensie copilul ala are vreo sansa sa-si faca o facultate, sa urmeze niste studii sau trebuie sa inceapa sa intre pe piata muncii cat mai repede ca sa poata intretine familia. Nu e o solutie.
Solutia e educatia sexuala si luarea de masuri drastice acolo unde se fac prea multi copii. Romanii mi se pare ca in ultimii ani e chiar pe minus cand vine vorba de spor demografic, la noi mor mai multi decat se nasc. Problema e in tari precum China, unde oricum deja se iau masuri.
La nivel local da, se poate să fie minus, dar dacă privim în perspectivă problema e chiar foarte complexă.
Cine spune ca toti oamenii ne nastem cu celule canceroase? Nu medicii? Daca este asa -daca toti ne nastem cu celule canceroase- cum la unii aceste celule se dezvolta si la altii nu?
Sau ce le dezvolta pe aceste celule?
Aici ajungem la vesnica problema dintre credinta si necredinta in Dumnezeu.
Unii cred in Dumnezeu si intr-un stil de viata sanatos. Dar problema este ca nici toti dintre acestia nu au parte de vindecare; si lucrul acesta este o pricina de poticnire pentru cei necredinciosi, dar si un semn de intrebare pentru unii credinciosi.
Personal nu am vazut nici macar un singur caz de vindecare miraculoasa. Dar cred ca poate exista lucrul acesta din mai multe motive:
1. Cred in Dumnezeu; astfel cred in vindecarile miraculoase scrise in Biblie.
2. Tot ce este planta pe pamant, si care este buna de consum, are in ea proprietati de vindecare. Omul a ajuns sa cunoasca ca pana si pamantul in sine este un medicament -si chiar si apa; deci cu cat mai mult plantele.
Majoritatea bolilor apar cand omul nu consuma suficiente verdeturi, si in locul acestora consuma mai multe produse din carne si derivate ale acestora (lapte, oua branza). S-a descoperit ca alimentele din carne si derivatele ei sunt factorii de dezvoltare a celor mai multe tipuri de cancer.
Eu am cartea aceasta, si o recomand; isi merita banii: https://www.viatasisanatate.ro/sanatate-prin-alimentatie
CuriousStuff, nu sunt medic sau cercetator in domeniu ca sa iti pot raspunde la intrebari, sau sa pot aduce dovezi.
Este punctul meu de vedere si atat; nimanui nu i se poate impune un lucru, dupa cum nici chimioterapia nu i se poate impune pacientului suferind daca acesta nu o doreste.
Cunostintele mele sunt culese din carti ca orice muritor de rand, si nu am facut o scoala sau o facultate in domeniu.
Daca as stii exact ce provoaca dezactivarea genelor care ne feresc de cancer si activarea celulelor canceroase as fi si eu intr-un centru de cercetare alaturi de ceilalti castigatori ai premiului nobel in medicina.
Uite un scurt curs de oncologie pe inteleseul tuturor:
E aproximativ gresit sa spui ca ne nastem cu celule canceroase si ca sa intelegi exact cum functioneaza toate astea probabil o sa scriu vreo 30 de randuri, sper sa le citesti.
In organismul nostru mor zilnic si se nasc zilnic sute de milioane de celule. Acele celule cand se nasc trebuie sa copieze perfect ADN-ul nostru de la celulele din care se divid. Acum imagineaza-ti ADN-ul ala ca pe un sir de litere pe care noua celula trebuie sa le copieze, insa problema la copiat este ca uneori se mai faci si greseli, in loc de un b a copiat un d, si nu uneori ci chiar acum, in corpul fiecaruia dintre noi sunt sute, poate mii de celule care se copiaza gresit. Aici intervine sistemul nostru imunitar, care depisteaza aceste celule care nu au ADN-ul bun si le fagociteaza/distruge. Deci poti sa zici linistit, daca vrei, ca toti avem potential de a dezvolta cancer, absolut toti, fara nicio exceptie insa datorita sistemului imunitar acele celule nu ajung sa se dezvolte si sa se inmulteasca la randul lor. Ei bine, din diverse cauze inca nestiute, unii spun ca e predispozitie genetica, adica te nasti cu un sistem imunitar mai slab, altii spun ca din cauza poluarii, altii spun ca din cauza alimentatiei, altii ca din cauza tuturor celor de mai sus, cert e ca inca nu e clar nimic, insa se stie ca acestia sunt factori FAVORIZANTI (NU neaparat care produc cancer, insa il "ajuta") si sistemul imunitar poate sa scape o astfel de celula mutanta (cu ADN-ul copiat prost) si acea celula incepe sa se divida, ei bine, aici mai intervin inca cateva lucruri precum activarea protooncogenelor (neimportante pentru lectia de astazi). Acea celula odata ajunsa la maturitate incepe sa se divida haotic (nu-ti imagina ca toate celulele care copiaza ADN-ul gresit duc si la cancer, majoritatea mor din prima din cauza acelei greseli, altele traiesc dar nu le afecteaza sau le afecteaza foarte putin insa nu duc la cancer, trebuie sa fie o anumita mutatie ca acea celula sa fie canceroasa), in organismul nostru celulele au mecanisme de "Auto-distrugere"/apoptoza insa la aceste celule, acel mecanism lipseste, si celulele pe langa ca se divid necontrolat, nici nu mor. Sistemul imunitar deja e depasit si uite asa apare cancerul pe foarte scurt si fara sa intram in detalii.
Ca sa-ti raspund la intrebare, de ce la unii se activeaza si la altii nu, nu as putea. Inca se cerceteaza, sunt diferite teorii, cum ti-am spus, cert e ca exista niste factori favorizanti pentru toate tipurile de cancer. De exemplu pentru cancerul de plamani fumatul, si munca in medii toxice si cu substante toxice, cancer de col uterin are ca factori de risc infectia cu HPV, prima sarcina la o varsta inaintata, sau nuliparitatea (adica daca o femeie nu face deloc copii si ea are risc crescut sa faca cancer) si acestia sunt factori de risc atat pentru cancer de col uterin cat si pentru cancer de san, cancerul de piele sau melanomul malign (unul dintre cele mai agresive cancere) are ca factori de risc expunerea la radiatii UV (soare sau solar), insa aici riscul e mai mare la oameni cu piele alba, africanii, de exemplu, chiar daca stau toata ziua in soare au risc mai mic decat un om de prin Londra, care sta toata ziua la umbra pentru ca e innorat si care a mers o vara sa se bronzeze in Spania, cancerul de colon are ca factor de risc consumul de carne rosie si altele... Pe langa toate astea, se cunoaste si faptul ca oamenii care au rude de grad 1 care au suferit sau murit de cancer sunt mai predispuse si ele la randul lor sa dezvolte cancer candva. De aceea trebuie tinute sub supraveghere si sa-si faca analizele cu regularitate. Si uite de asta unii oameni fac cancer si altii nu. In mare e vorba de factori de risc si noroc. Daca ai "noroc" ca sistemul tau imunitar sa slabeasca si sa scape o astfel de celula faci cancer chiar si daca nu ai niciun factor de risc si la polul opus, daca intr-adevar ai noroc, poti sa ai toti factorii de risc: sa fumezi, sa mananci carne rosie, sa stai jumate de an la soare si juamte la umbra si sa nu faci cancer, insa cand e vorba de sanatate nu e bine sa ne bazam pe noroc, mai bine evitam factorii de risc cunoscuti.
La partea cu Dumnezeu nu ma bag, eu inca nu l-am vazut prin spital imbracat in halat alb si ajutand bolnavi si am stat destul de mult prin spital, dar poate nu a fost in garda cu mine, ce sa zic.
Si la partea cu plantele, da si nu... E alta discutie.
Că tot suntem la biologie există o legătură între cancer și bolile autoimune care se dezvoltă când sistemul imunitare atacă celulele sănătoase?
Multumesc pentru raspuns. Nu stiam de copierea adn-ului in mod gresit, si nici de autodistrugerea celulelor.
In ce priveste latura spirituala, exista si medici crestini care recunosc ca nu ei au vindecat pacientul, ci au fost doar o unealta in mana divina. Cat de curand vei vedea si miracole -unele sunt inselatoare deoarece nu toate sunt de la Dumnezeu.
Si daca nu L-ai vazut fizic pe Dumnezeu, atunci poate L-ai vazut -sau Il vei vedea- in nadejdea suferinzilor.
In ce priveste partea cu plantele, iti recomand cartea de mai sus. Medicul respectiv prezinta cu amanunt concluziile sale.
O alta carte scoasa de medicii de la Herghelia(Targu Mures) este aceasta: https://www.viatasisanatate.ro/carte-de-bucate-herghelia
Nu neaparat, exista si cazuri de cancer de sange, in care celulele care se multiplica haotic sunt tocmai cele ale sistemului imunitar, dar atunci acele celule nu isi mai fac treaba.
Bolile autoimune in rest nu au legatura cu cancerul, e doar sistemul nostru imunitar care vede/crede ca anumite celule din corpul nostru sunt straine si le ataca. Acele celule (cele atacate) sunt perfect sanatoase si integre, nu canceroase.
Nu a fost mult mai sanatoasa. A fost mult mai bolnava. Aproape toti oamenii duceau pe picioare boli cronice, caci nu exista tratament. De cand se fac studii, avem toate studiile, pastrate in arhive, ce vezi acolo te ingrozesti. Inainte de asta, avem ramasitele omenesti, fiecare boala lasa urme in schelet. In plus, speranta de viata era mult mai mica decat acum. Eu am datele astea unde lucrez, si le inteleg pentru ca am facultatea de Istorie, dar tu de unde ai datele? Au afirmat unii pe situri si tie ti-au placut
Am vazut si medici foarte credinciosi, dar sunt in mare minoritate. Majoritatea medicilor sunt constienti ca fara ei pacientii mureau si nu stau sa se roage daca pacientul sufera, ci il trateaza cum stiu ei mai bine.
Daca ei sunt doar un instrument in mana lui Dumnezeu de ce nu putem toti sa fim chirurgi? Neurochirurgi? Sa ne punem halatul si sa fim instrumente in mana lui Dumnezeu? Sa operam tumori pe creier. Eu cred ca e mult mai mult decat mana lui Dumnezeu. Sunt zeci de ani de studii, dedicatie, sacrificii, nopti nedormite.
Daca te uiti datele demografice oficiale, vei vedea ca in tote statele dezvoltate populatia scade. Au trecut la un nou echilibru demografic, sau la o noua formula familiala, sau cum vrei sa-i zici, numita Noul Regim Demografic, trecand printr-o perioada de tranzitie. Iar acest nou regim s-a tot extins, inclusiv la tarile nedezvoltate, si tara noastra e in deficit demografic de mult. Acum aproape toate statele sunt in perioda de tranzitie. Asa ca populatia va mai creste ceva, poate la 10-11 miliarde, si va incepe sa scada.
In ziua cand voi vedea o tumoare canceroasa retrasa cu totul, si fara tratament, voi fi vazut deja si un om cu o mina amputata ce i-a crescut l-a loc. Nu e imposibil, insa noi in ca nu am prins asa ceva. Si e normal, pentru ca Dumnezeu nu se pune sa faca minuni prin oricine, si nu oricum, conditiile de indeplinire a lor fiind foarte stricte. Insa nu imposibile! E ca si cum am vrea sa zburam in spatiu, insa ne multumim sa stim doar tabla inmultirii, nevrind sa trecem mai departe la lucrurile care conteaza pentru a avea un zbor reusit.
Exista si persoane care au ochelari de cal care nu pot sa vada ceea ce nu sunt in stare sa inteleaga. Exista vindecari pe care medicina nu poate sa si le explice, cu miile.
Si mai exista miile de persoane care au facut chemio si radio terapie degeaba, murind in spital.
Plantele pe care le stiu eu pentru cancer sunt :
1 tataneasa
2 lei-gong-teng
3 papucul Maicii Domnului
As vrea sa te intreb ceva daca spui ca faci scoala de medicina.Doctorii si lumea medicala mint? Adica mint populatia cu buna stiinta? Ma refer aici la faptul ca nimeni niciodata n-a vazut un virus patogen, deci ce raspuns ai sau ce va invata la scoala acolo ca sunt curios? Sau ar fi bine sa intreb a vazut cineva vreodata un virus patogen? Sal vada la microscopul electronic asa cum se vad virusii, deci acei pasi ce trebuiesc urmati sa poti poza un virus.Deci asa cum medicii fac vaccinuri la plesneala la ghicite, de ce nu crezi ca ai putea sa faci si tu la fel, sau o iarba o buruiana sa aiba acelasi efect ca un vacin sa zicem? Pina la urma medicamentele sunt facute cu substante luate din plate si animale.Ca urmare daca eu incerc iarba,incerc carne de strut si pana la urma nimerrsc ceva care amelioreaza baoala aia nu se pune sau cum? Dar daca exact acelasi lucru il face un medic aia e bine,oamenii trebuie sal creada.Dar de faopt exact acelasi lucru il fac si medicii,baga din top, dam cu apa de plaoie sa vedem ce se intampla, nimic, dam cu sare de bucatarie nimci si tot asa pana cand o substanta amelioreaza situatia si gata am facut vaccinu .Ok deci daca poti spune daca tu personal ai vazut vreodata un virus patogen, dar asta conform cu regulile acceptate de lumea medicala pentru acceptarea descoperiri unui virus, nu poze colorate de pe net sau colorate de nu stiu ce profesor care da o tema la studenti si el se plictisea si colora pe foaie ceva
. Scriu cam mult rescunsoc dar incerc sa imi fac o imagine despre lumea asta.Acum de cancerul asta eu zic ca de fapt cancertul este o functionare incorecta a sistemului imunitar, ala lasa sa treaca celule canceroase, probabil ia mita de la ele
ori si si astea romanesti mai stii
deci de fapt la baza tuturor bolilor sta SISTEMUL IMUNITAR care nu isi face treaba pentru care este platit, nu-si face jobu, trebuie sal concediem si sa vedem ce angajam in loc
O sa-ti raspund foarte pe scurt din cauza ca inca nu-mi dau seama daca esti troll sau chiar vrei sa aflii ceva.
Da, exista si se pot vedea virusuri. In carti sunt desenati/schitati pentru a putea sa intelegi mai bine ce e cu ei, la fel cum in atlasele de anatomie nu sunt poze cu cadavre la autopsie pentru ca mai mult ca sigur nu ai intelege nimic, la fel si restul sunt schitate. Si da, majoritatea virusurilor sunt patogene, ce spui tu acolo e (aproape) un pleonasm.
Cat despre lumea medicala si medicamente. Sunt zeci de ani de cercetare inainte sa se dea drumul unui medicament pe piata, sunt studii peste studii ca sa demonstreze ca acel medicament are efect pe o anumita boala si doar mai apoi se pune pe piata. Oameni care isi dedica viata pentru asta. Daca tu crezi ca e acelasi lucru ca si cu "hai sa incercam detoate pana ii trece" esti complet rupt de realitate. Daca chiar vrei sa inveti ceva te astept cu mai multe intrebari, daca nu, nu-mi consuma timpul de pomana si nici tie.