Întrebare recomandată | 0PopaPorno a întrebat:

Cunoasterea inseamna putere? Argumenteaza raspunsul.

32 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

Cum lumea pe care noi o percepem empiric, o cunoastem in mare parte, dar nu necesar, numai ca reprezentare a obiectului in sine, cu cat cunoastem mai mult, cu atat ne marim limitele. Cum lumea e reprezentare in noi insine, limitele mele coincid cu limitele lumii. Deci prin cunoastere maresc insasi universul. Nu inseamna asta putere?

| Woodenpints91 a răspuns:

În ziua de astăzi, cunoasterea nu mai înseamnă aproape nimic.
Sunt prea puţini cei care o apreciază ca să poţi spune că înseamnă putere.

| sabin89 a răspuns:

Depinde ce vrei sa cunosti. Daca vrei sa cunosti viata destrabalata de prin barurile de noapte, nu vei obtine putere, ci o moleseala puternica si o lipsa de chef de viata. E de multe feluri cunoasterea asta.

| andrei a răspuns:

Cunosti ceea ce inseamna putere.

| catthshshshs a răspuns:

Depinde in ce sens. Daca te referi la cunostinte acumulate de-alungul vietii, da. Este vorba de putere spirituala, de stiinta.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Normal ca daca esti in posesia informatiilor despre obiectivul pe care-l vanezi,sti cum poti actiona. Orice obiectiv are un punct slab, vulnerabil. Puterea ta fata de acest obiectiv, pe care sa presupunem ca vrei sa-l controlezi, consta tocmai in informatii privitoare la punctele slabe, compromitatoare ale acestuia.Mai,,pe fata,, puterea pe baza de informatie, consta in santaj...

| dragos9234 a răspuns:

Da.
Cunoasterea secretelor duce la santaj.
Santajul duce la obtinerea lucrurilor imposibil de obtinut prin alta cale.
Asta este doar un exemplu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Degeaba, daca nu stii cum si cand s-o folosesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cunoastere inseamna putere, in zilele noastre, numai daca o folosesti pentru a santaja, a parvenii si a te imbogatii.In rest este filozofie si autoamagire, sau daca vrei convingerea ca desi esti un fel de nimeni social, esti cineva spiritual.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cine isi mai doreste sa ''cunoasca'' in ziua de azi?

| fadnox a răspuns:

Pentru unii DA, cunoastere =putere si mandrie

| CryChristiAN a răspuns:

In ce sens?
Adica, si o iau prin absurd acum, daca eu cunosc legile lui Murphy, ma ajuta cu ceva din punct de vedere al ''puteri''? Nu prea.
Cand spui putere, te referi la o anume clasa sociala sau te referi la un grad de superioritate? Cred ca ar trebui sa sune intrebarea astfel:'' sa fii destept inseamna putere''? Aici da.
Sa ai cunostinte despre anumite lucruri, aici da, admit acest lucru. Daca ai minte( pentru ca, cunoasterea depinde de vointa omului si inteligenta si cultura sa generala, altfel nu vad rostul aici), inseamna ca detii un anumit nivel, adica ai ajuns la o alta ''scara'', una superioarahappy.

Din punct de vedere divin, adevarata putere o detine Dumnezeu, iar puterea nu inseamna nimic.
Pana la urma- revin tot la cunoastere- cunoastere si putere nu fac decat sa-ti arate o mica parte din sensul vietii unui individ, si asta din punct de vedere religios, pentru ca trecem intr-o alta etapa, in vata vesnica, si observ ca m-am abatut cam mult de la subiect, dar asta NUMAi din punct de vedere divin, sau religios cum vrei sa-i spui.

In concluzie, sa cunosti, si asta numai daca vrei si daca ''posedezi'' inteligenta, sau cultura generala ( nu sunt tot una, dar in fine...) si este IN STARE SA LE APLICI, poti sa te consideri intr-ader la un alt nivel, unul mai superior, numit ''treapta puteri''.

O seara buna!

Răspuns utilizator avertizat
| Florian000 a răspuns:

Imi dai funda daca-ti ziclaughing?

| kitten95 a răspuns:

Nu. nu e destul sa ai cunoastere, mai trebuie sa stii sa o folosesti si sa fii putin smecher(dar nu cu sensul de strada, ci cu sensul: sa stii sa te pui bine pe langa oameni puternici sau care stiu sa ajunga la putere). de exemplu, la conducerea tarii stau mult prosti. si toti stim care sunt. prosti, dar smecheri.

| BuGz a răspuns:

Da adica daca esti destept ( cunoastere ) inseamna ca ai putere ( poti realiza mai multe decat unul care nu e prea destept )

Răspuns utilizator avertizat
| beyondbirthday a răspuns:

Da, cunoscand devii mai puternic. Asa cum zice la Europa FM.

| ilfenomeno18 a răspuns:

Da pentru ca daca cunosti multe lucruri esti destept iar daca esti destept inseamna ca ai si putere acolo unde te desfasori

| Fiona232 a răspuns:

Este adevarat caci fara cunoastere nu poti ajunge departe

| Theodora292001 a răspuns:

Cunoastere= A lua cunoștință de obiectele și de fenomenele înconjurătoare, reflectate în conștiință; a stabili în chip obiectiv natura, proprietățile unui lucru, relațiile dintre fenomene, a le da o interpretare conformă cu adevărul. 2. Tranz. A avea sau a dobândi cunoștințe pe baza studiului, experienței; a fi luat cunoștință de ceva. 3. Tranz. A ști, a afla cine este cineva, a identifica ceva; a fi făcut (personal) cunoștință cu cineva. ◊ Expr. A nu cunoaște moarte = (despre obiecte) a fi trainic, durabil. A-și cunoaște (sau a nu-și cunoaște) lungul nasului = a-și da (sau a nu-și da) seama de ce i se cuvine sau i se poate permite. A face cunoscut (cuiva ceva) = a da de știre, a preveni, a avertiza. ♦ A ști felul de a fi al cuiva. ◊ Expr. A cunoaște lumea = a avea experiența vieții. ♦ A recunoaște, a identifica. ♦ A distinge, a deosebi pe cineva sau ceva. ♦ A avea de-a face cu ceva, a fi în deplină cunoștință de cauză. Cunosc eu bunătatea ta. 4. Refl. A se băga de seamă, a se remarca, a se descoperi. ♦ A avea efect, a nu se întâmpla în zadar. Pe unde a trecut se cunoaște. ◊ Expr. (Tranz.) A cunoaște ceva = a se alege cu un profit. 5. Tranz. A admite adevărul; a nu tăgădui. 6. Intranz. (Rar) A-și arăta recunoștința pentru ceva; a răsplăti. 7. Tranz. A admite calitatea sau titlul cuiva. 8. Tranz. A-și da seama de ceva; a înțelege, a ști. a invata ceva de la toate cele care ne inconjoara! Puterea absoluta de a fi in concordanta cu tot ceea de te inconjoara!

| raullik007 a răspuns:

Nu poti conduce o tara sau o companie cu 2 in bacalaureat!

| lusinda99 a răspuns:

Da deoarece nu poti ajunge avocat, profesor, etc. daca ai numai 4. Daca inveti poti face lucruri mari si vei vedea ca te simti bine atunci cand faci la tabla un exercitiu fara sa te incurci decat sa stai si sa te holbezi o jumatate de ora la tabla. Invatand poti obtine putere deoarece poti avea un loc de munca la oras decat sa stai toata ziua in gradina prasind, stropind, etc.

| Cristina98A a răspuns:

Da inseamna. Poti lovi pe cinefa si cu cuvinte nu doar cu pumnii. Daca cunostii multe lucruri le poti folosii cum trebuie in momentul potrivit iar cel care le asculta sa fie mai lovit decat ar fi daca ai da in el.

| MankoBreaker a răspuns:

Cunoașterea înseamnă putere?
nu...
Cunoașterea ESTE putere.

| idaniel02 a răspuns:

Prin cunoastere poti avea o putere asupra multora!

| paulapatricia a răspuns:

Si ajungem la partea mediocrii care educa prostii

| Rafinayo a răspuns:

Eu cunosc oameni smug

| GabrielIg a răspuns:

Nu cred ca iti va raspunde sincer pe TPU un om care cunoaste practic ce inseamna asta, un om puternic financiar si politic (in adevaratul sens al cuvantului).
Am cunoscut oameni foarte bogati si puternici dar nici unul nu si-ar fi petrecut timpul ajutand si educand straini sau subalterni, traim intr-o lume prea egoista, puterea unuia se masoara in nestiinta celui supus.

| Delicacy a răspuns (pentru GabrielIg):

Cineva spunea că noi ne clădim fericirea, puterea pe baza nefericirii altora. Iată apogeul egoismului...

| raspunsrapid a răspuns:

Cunoasterea inseamna putere?
Raspuns: DA
De ce: cunoasterea inseamna putere, raspunsul e logic cunoscand poti profita, te descurci, deti putere, puterea cunoasteri si cei necunoscatori se supun!

Întrebări similare