| Inferno a întrebat:

Daca am decupa o portiune din craniul cuiva si efectiv am apasa cu degetul pe creierul acestuia,exercitand o presiune asupra sa, respectivul nu ar simti absolut niciun fel de durere, iar singurul efect al acestei actiuni ar fi adormirea aproape instantanee a sa.
De unde putem trage concluzia, ca moartea prin spanzurare, contrar parerii generale, desi nu este o morte tot atat de fascinanta ca cea prin decapitare, este una nedureroasa, intrucat sangele exercita o presiune pe encefalul individului.
Si cu toate acestea, moartea prin decapitare era considerata mult mai onorabila, fiind principalul mod in care nobilimea era executata. Oare de ce o moarte atat de dureroasa (sectionarea nervului vag implica dureri cumplite) era preferata in schimbul uneia mult mai usoara?
Ma gandesc ca se puneau si probleme de ordin estetic, atarnarea in streang in fata tuturor este un lucru destul de dizgratios.

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Ceea ce spui tu aici nu se stia in acele vremuri. Moartea prin decapitare parea mai rapida decat cea prin spanzurare, probabil. Si de aceea oamenii trageau concluzia ca e si mai putin dureroasa.

9 răspunsuri:
| EarsOfAFox a răspuns:

Just Inferno revealing himself again as a deadly medieval psycho. Go to bed, kids! Nothing to see here!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Si in vremea aceea cum putea cineva sa "decupeze" o portiune din craniu, fara dureri ingrozitoare.Din cate stiu eu scalpul este traversat de cativa nervi importanti.Chiar daca se stia sau nu la vremea aceea de aceasta metoda, executiile ar fi avut acelasi efect in randul populatiei.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mai bine iti dau un pumn de somnifere. Tie, nu oricui.

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Nu e chiar asa, ti se pare ca spanzuratii aia adorm aproape instant? se zbat si fac ca toti dracii 30-40 secunde, pe cand la decapitare se tavalesc de 2-3 ori si gata. ori te referi la al 2-lea mod de spanzurare si anume fracturarea coloanei? adica norocosul cade in gol 3 metri si trosc, e mort instant.
in fine, eu stiu ca la japonezi era o moarte onorabila decapitarea, la europeni nu prea se punea pret pe asta, adica ghilotina a taiat capetele de la ultimii tarani la cei mai mari politicieni, la fel si spanzuratoarea a curmat vietile diverselor ranguri de oameni.

| contαbαndonαt a răspuns (pentru EarsOfAFox):

E okay, ne deschide imaginatia big grin.Cateodata ajungi sa razi bine de pe urma postarilor sale.

| usuk a răspuns:

Poate era dureroasa, dar era net mai scurta
(eu totusi cred ca nu era ceva "de preferat", oamenii voiau sa vada varsare de sange astfel, "conducatorul" le oferea acest "spectacol"-iesirea din monotonie)

| Inferno explică (pentru anonim_4396):

Trepanare. Anumite triburi chiar practicau acest lucru. Craniul era spart cu ajutorul unor obiecte ascutite, e drept ca procesul era foarte sangeros si deloc confortabil.

| Inferno explică (pentru anonim_4396):

Nu ai nimic de facut? Ti-am dat idei, du-te si pune-le in practica.

| Inferno explică (pentru EnciclopediaProstiei):

~pe cand la decapitare se tavalesc de 2-3 ori si gata.~
Haller in cartea sa "Elementele de fizica" volumul patru, pg 35 spune urmatoarele:

"Un cap taiat deschise ochii si ma privi cu coada ochiului, pentru ca ii atinsesem, cu varful degetului maduva spinarii."

Weycard in "Artele filozofiei", pg 221 scrie:

"Am vazut miscandu-se buzele unui om al carui cap fusese taiat."

Sommering spunea undeva:

"Mai multi doctori, confratii mei, m-au asigurat ca au vazut un cap despartit de corp scisnind dintii de durere si sint convins ca daca aerul ar mai circulaprin oeganele vocale, capetele ar vorbi.

Întrebări similare