Întrebare recomandată | Lizzu a întrebat:

De ce nu exista egalitate intre persoanele care locuiesc acelasi Pamant?

Răspuns Câştigător
| a3e6u9 a răspuns:

Toți oamenii sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții. tongue (asta e o parafrazare din "ferma animalelor" - George Orwell)

Nu există egalitate din cauza egoismului. Bogatului nu-i pasă că alții sunt săraci, oamenii din țările dezvoltate vor să le fie lor bine, nu le pasă că unii mor de foame, etc. Eu i-am văzut plângându-se de cât de rău o duc, deși ei nu știu ce e aia foame. Problema e punctul de vedere, ei compară ce au cu ce au avut, că înainte câștigau mai mult, ei nu compară nivelul lor de dezvoltare cu nivelul celor din Zimbabwe, spre exemplu.

Bine, chestia e că, odată ce oamenii au acces la necesitățile vieții, fără grija zilei de mâine, încep să se gândească și la alții, dar într-un mod destul de limitat.

Nu poate exista egalitate dacă există bani și proprietate. Ca să existe egalitate între oameni, trebuie să declarăm că resursele planetei aparțin tuturor în mod egal, fără bani, fără proprietate.

| Lizzu explică (pentru a3e6u9):

"Ca să existe egalitate între oameni, trebuie să declarăm că resursele planetei aparțin tuturor în mod egal"

Da, de acord cu asta.
Drepturi egale pentru toti.
La asta ma refeream in intrebare pe langa altele.

Ai dreptate, cand nu suferi de foame nu stii ce e foamea, dar poti intui si poti empatiza... daca chiar iti pasa. Daca nu, asta e.

66 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Cred că vei găsi în Gandhi unele răspunsuri. Este foarte în temă.
http://bit.ly/14H6Rmf

Ştii, iniţial mi s-a părut un "de ce" inutil, dar dacă stau să mă gândesc, e mai bine să tratăm cauza, nu (doar) efectul.

| Lizzu explică (pentru NOname):

Iti multumesc din inima pentru film...nu stiam de el. Abia astept sa-l vad happy
Daca mai stii alte filme in genul asta, as aprecia happy
Pup

| Alphawolf a răspuns:

Tu te referi la cea de trai!? Faptul ca suntem diferiti in calitati, capacitati, etc este normal sa fim diferiti si la nivel de trai. Mie unul nu mi-ar conveni sa gandesc si muncesc pentru altul, iar el sa fie egal cu mine...

| alessia5158 a răspuns:

Pentru ca, omul prin natura sa, este individualist, egocentric si atasat ideii de proprietate.

| Shammal a răspuns:

Exista insa fiecarea alege o anumita experienta, mod de manifestare, de existenta

| Lizzu explică (pentru Shammal):

Daca exista nu se arata si nu este promovata.

| Shammal a răspuns (pentru Lizzu):

Este intrinseca egalitate, tu te astepti la o anume perspectiva, o anume egalitate despre care tu ai o definitie cum ca egalitatea este asa, asa s-asa

| Lizzu explică (pentru Shammal):

Nu stiu, cred ca egalitatea ar trebui sa fie una si aceeasi si nu sa difere de la persoana la persoana.

| Shammal a răspuns (pentru Lizzu):

Este insa modul in care o persoana exprima aceasta egalitate difera de la persoana la persoana
uite un exemplu: 5 cuburi de platilina egale (identice) sunt puse in mainile a 5 copii, fiecare modeleaza cate o figurina diferita, acum dupa ce cuburile initiale sunt modelate si arata diferit, ele tot egale sunt

| Lizzu explică (pentru Shammal):

Da,interesant modul tau de a vedea. happy
E o cale.

| sabin89 a răspuns:

Exista egalitate, cum sa nu? Cam de genul aleia din Cainele si catelul. Acum, ca sa fiu ceva mai serios, uite ce a zis Aristotel:
"există două clase de oameni: stăpânii şi sclavii; cei dintâi au din naştere dreptul să poruncească, în timp ce ultimii se nasc pur şi simplu ca să asculte". Si daca nici pe Aristotel nu l-om crede...

| Lizzu explică (pentru sabin89):

Nu,nu-l cred.
Nimeni nu are din nastere dreptul sa supuna si sa porunceasca.
Nimeni nu se naste pentru a fi supus si umilit.

Mai fac si inteleptii greseli...sunt oameni. tongue

| Încrucişătorul a răspuns:

Pt ca e nevoie si de prosti... asa cum suntem noi r[r]omanasii.

| Exilee a răspuns (pentru Încrucişătorul):

Hei, de ce oare denigrezi tara si totodata pe tine? Nu suntem noi de vina pentru asta, devina este sistemul de guvernare. De vina sunt cei care se afla la putere. De vina sunt marile corporatii care precum rechinii care vor sa devoreze tot ce le iese-n cale pentru a obtine profit. Ipocrizia pentru cei care ne conduc este prea bland acest termen.

| Lizzu explică (pentru Încrucişătorul):

Suntem intelesi gresit din cauza a catorva locuitori care nu-si vad de vietile lor si pleaca prin lume sa ne faca celebri.Si uite unde s-a ajuns.

Stei linistit, pretutindeni in lume sunt oameni si oameni, nu numai la noi...parerea mea.

| Încrucişătorul a răspuns (pentru Exilee):

Dimpotriva: ignoranta individuala e o virtute dar ignoranta colectiva duce spre apocalipsa. Faptul ca nu protestam si ne mintim mişeleşte ca "lasa, va fi mai bine pentru noi in viitor", e grav.

Faptul ca noi nu iesim afara sa urlam -nu mai conteaza pentru ce, dar sa urlam-, sa le vibreze alora termopanele ca sa constientizeze ca r[r]omanasii, oricat de nespalati sau tampiti sunt, pe langa faptul ca sunt orgoliosi dar si lasi fara maduva in oase, exista, suntem aici si simtim cum totul se duce dracului. Asta i-ar face sa se gandeasca de doua ori, pe UTC-istii lui Ponta si ai lui Băs, cand isi pun in plan nepotisme si standarde duble.
Dar nu, n-avem treaba cu nimeni si nimic, ii injuram la fiecare colt de strada dar, daca i-am vedea in fata, le-am lua scama de pe umar sau le zambim fortat. Deja nu mai am nici o speranta. R[r]omanica = death. De altfel, ne injuram si ne injosim intre noi... doar la asta mai suntem buni si de nimic altceva. Buni de nimic. Intelege: viitorul ne-a fost vandut. Nu mai avem nimic decat sa murim aici in chinuri sau sa murim de dorul casei afara.


Am incetat sa ma identific ca r[r]oman. Nu mai am nici un motiv. Sunt precum Goma: al nimanui. Tara si neamul m-au dezamajit.

Poate ca atunci cand r[r]omanasii vor iesi afara sa urle, cu pancarte ale ochiului atotvazator sau a G-ului aluia taiate cu o linie... poate ca atunci va fi cu adevarat o revolutie. Pana atunci, n-am tara si n-am compatrioti sau "frati de sange".

| RAY a răspuns (pentru Încrucişătorul):

Asa e

| Încrucişătorul a răspuns (pentru Lizzu):

Chiar daca au plecat, de ce nimeni nu zice nimic de situatia in care ne aflam? Toate degradarile, toate injuraturile si toate batjocurile la dresa noastra (ca sa nu mai spun de traiul de viata, salarii si locuri de munca), de ce nimeni nu protesteaza? Sau poate ca suntem de nivelul UK-ului, a Frantei sau, chiar Germaniei, iar eu am fost orb tot acest timp, facandu-mi griji ca prostu' in ceea ce priveste viitorul meu la un loc de munca cu un salariu bine platit si conditii normale, umane?

Ai partial dreptate: faptul ca aia au plecat precum lasii si n-am facut nimic, in colectiv.
Stiu doar ca, in viitor, asta o sa ne fie motiv principal pentru batranii nostri; atunci cand vom realiza ca soarta noastra, si indirect a tarii, a fost vanduta cu varf si indesat. Faptul ca ei stau ca branza acum si nu fac nimic, ignoranta asta colectiva de acum ne va fi noua ghilotina, celor nascuti dupa '92.

| Lizzu explică (pentru Încrucişătorul):

Normal ca nimeni nu face nimic. Stii de ce? pentru ca nu suntem o natiune unita,nu suntem uniti,nu ne vrem binele unul altuia, nu ne tinem partea unul altuia si asta ma infurie enorm.
Nu facem nimic sa ne rasculam odata impotriva snobilor astora pe care-i urasc si pe care-i vreau departe de aici.

E comod cand ai o viata fara griji. E comod sa te prefaci ca nu vezi nedreptatile din jur.E bine sa ne legam la ochi si sa trecem mai departe. Asa ne menajam. Pentru ca fiecare se gandeste doar la propria persoana in tara asta.
E o societate indiferenta si de rahat pe care nu o mai vreau, as vrea s-o vad schimbata.
Suntem printre ultimele tari, am ramas in urma ca niste bezmetici in intuneric si nu mai dam odata de lumina care sa ne salveze mintile si sufletele.

Traim doar in indiferenta ca niste roboti zi de zi si atat. Nimic mai mult.
Unde sunt multi exista speranta de schimbare. Dar unde sunt ei, cei multi?

| Alphawolf a răspuns (pentru Exilee):

Eu cred ca gresesti. Tu dai vina pe pe conducere, eu dau vina pe religie. Cine are dreptate? Nu am de gand sa apar conducerea, eu sunt constient ca au si ei partea lor de vina, dar nu pot crede ca doar conducerea e de vina. Toti(fara generalizare, pot fi si exceptii) suntem vinovati pentru situatia din tara, mentalitatea este de vina. Este un fel de cerere si oferta. Daca oamenii au nevoie de manele, manele vor primi, daca au nevoie de telenovele, telenovele vor primi, daca au nevoie de spiritualitate, spiritualitate vor primi, etc. Mentalitatea influenteaza decizii. Tot din ce se poate castiga(bani, putere - popularitate) vor fi prioritare altor lucruri - necesitatilor. Noi cerem, noi toleram, noi suntem orbi. Acuzam si sustinem ce nu trebuie, cerem ce nu trebuie, iar asta ne face vinovati, pentru ca noi am influentat acele decizii. Nu ai sa vezi oameni corecti, toti suntem egoisti. Dorintele, necesitatile si problemele il indeparteaza pe om de corectitudine. Noi vorbim, acuzam, dar daca am face si noi parte din conducere am proceda la fel. Omul nu vede, nu vrea sa vada sau nu poate fi constient ca nu este capabil in functia care o detine, iar asta il va face sa se agate cu dinti de pozitia lui, sau sa asceada la una mai buna. Nimeni(cu mici exceptii pentru a nu generaliza) nu ar fi destul de corect daca ar face parte din conducere. Daca faci parte din conducere deja gandesti altfel, iar dupa un timp tot vei pica in ispita.

| Alphawolf a răspuns (pentru Lizzu):

"Nu facem nimic sa ne rasculam odata impotriva snobilor astora pe care-i urasc si pe care-i vreau departe de aici." - Bine zici, doar ca nu este vorba de rascoala, ci toleram si sustinem ce nu trebuie.

| Lizzu explică (pentru Alphawolf):

Se ajunge involuntar la rascoala pentru ca interesele noastre nu corespund cu ale lor si aici apare rezistenta.
Daca ne-am uni si nu am mai tolera toate aberatiile si aiurelile si nu le-am mai sustine atunci s-ar ivi razvratirea.

| Alphawolf a răspuns (pentru Lizzu):

Dar razvratirea nu cred ca e solutia, eu cred ca cultura este solutia, alta mentalitate. Asa cum ai spus si tu, omul este indiferent, este legat la ochi, nu-l intereseaza decat prezentul si propria persoana, dar daca si-ar da interesul la timp si nu ar inchide ochii la anormalitatile sustinute si introduse in societate nu ar mai fi nevoie de razvratire. Iresponsabilitatea la timpul potrivit creeaza consecinte. Spre ex: Daca la timpul potrivit omul nu inchidea ochii si nu tolera introducerea religiei in scoala, acum nu mai era problema asta. Religia ofera o mentalitate, ea poate conduce pe un drum gresit.

| Lizzu explică (pentru Alphawolf):

Oricum acum e cam tarziu sa se mai retraga din scoli religia...e de cand lumea si pamantul acolo.

Da, interesanta viziunea ta. Daca ar fi fost posibil ca omul sa-si dea seama la timp, ar fi fost bine. Dar acum nu stiu ce se poate face.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

Asta crezi tu despre toti cei care au plecat?

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Nu,normal ca nu.

Ma refeream la cei care s-au dus acolo pentru un anumit scop, si scopul nu e de a munci cinstit si corect. Cred ca stii la ce ma refer.

Din cauza actelor lor fara capatai toata Europa ne crede o natie de sarlatani si neseriosi...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

Pai Europa e de vina atunci nu noi. Daca atata creier au ce vina au oamenii nostri? Sa nu uitam in trecut cate tari din Europa au fost colonizatoare si au furat cu nesimtire. Se intampla si azi, vezi ce s-a intamplat in Cipru si se va mai intampla si cu alte tari. Tiganii nostri Sunt fix o menta fata de ce au facut si vor face ei.

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Ce le pasa lor? Lumea tinde sa catalogheze o natie in functie de cativa rataciti. Sa-i bage pe toti intr-o oala, cand nu toti fac parte din acea oala.

Asta e.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

Dupa cativa rataciti s-a catalogat si aici mai devreme si cred ca este foarte urat sa se faca asta. Stai linistita ca Sunt si ei constienti ca daca le pleaca romanii le pica si economiile. Tare mi-e teama ca Sunt mai multi de-ai nostri care fac asta decat de-ai lor.

| suffarstar a răspuns (pentru Încrucişătorul):

Reflecteaza asupra continutului.http://www.youtube.com/watch?v=_UlQysfpqds

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Logic.Sclavii lor am ajuns, ne dau cu piciorul cand nu le mai convine, ca la caini.
Natii nerecunoscatoare.

| Lizzu explică (pentru Încrucişătorul):

"De altfel, ne injuram si ne injosim intre noi... doar la asta mai suntem buni si de nimic altceva. Buni de nimic."

"Poate ca atunci cand r[r]omanasii vor iesi afara sa urle, cu pancarte ale ochiului atotvazator sau a G-ului aluia taiate cu o linie... poate ca atunci va fi cu adevarat o revolutie."

--- Trist.dar foarte adevarat.

| Exilee a răspuns (pentru suffarstar):

Waw. Interesant, dar tu estide parere ca tineretul vor crede acel articol? Si daca ar crede, ar face ceva cu privire la acestea?
hotie, sete de bani. Si bine-zis in acel video:'' hotii nu contruiesc, ei fura doar''.

| suffarstar a răspuns (pentru Exilee):

Din pacate prea putin constientizeaza situatia in care ne aflam.Mi-as dori sa vad atitudine, dar schimbarea trebuie sa inceapa mai intai in noibig grin.

| RamcolL a răspuns:

Pentru ca nu suntem responsabili de ceea ce suntem.In plus, avem criminalul tupeu de a reproduce.

| Lizzu explică (pentru RamcolL):

Partial adevarat...

| DragosConstantin a răspuns:

O persoana inteligenta trebuie sa fie egala cu o persoana proasta? sau o persoana proasta valoreaza cat o persoana inteligenta?

Egalitate nu a fost niciodata si nici nu va fi, deoarece e vorba de persoane superioare si persoane inferioare.
De exemplu, Romania e o tara cu regim democratic, dar oare oamenii sunt egali? Desigur ca nu, sunt la putere tot analfabetii si escrocii...pe cand oamenii care au o viziune care ar putea ajuta tara sunt ignorati. Oamenii care sunt mult mai buni in profesia respectiva nu ii baga nimeni in seama...mai bine angajezi pe un idiot care a avut relatii, dar habar nu are despre ce este vorba in job-ul respectiv.
Ti-am dat exemplul cu Romania ca se potriveste cu intrebarea ta.

| Lizzu explică (pentru DragosConstantin):

Da, inteligent raspunsul tau, dar eu ma refeream si la drepturile oamenilor..pentru ca ele nu sunt egale, nu toti oamenii sunt egali din punctul asta de vedere.
Dar cei fara case, saraci, care stau pe drumuri? De ce intre ei si cei cu palate, cu piscine si care invart banii dupa cum le convine nu e egalitate?
Mi se pare nedrept. Unii sa aiba cat sa nu poata duce iar altii...sa nu aiba absolut nimic.

Mersi pentru raspuns happy

| DragosConstantin a răspuns (pentru Lizzu):

"Dar cei fara case, saraci, care stau pe drumuri? De ce intre ei si cei cu palate, cu piscine si care invart banii dupa cum le convine nu e egalitate?"

Aia bogati au stiut cum sa traga sforiile ca sa aiba bani, iar aia saraci nu au stiut cum sa se descurce...

| Alphawolf a răspuns (pentru Lizzu):

Asa cum zice si NOname, pentru a intelege efectul trebuie sa stii cauza, altfel te duce la un rationament gresit.
Majoritatea celor care sunt pe drumuri au ajuns in acea situatie datorita inconstientei, a viciilor lor, sau in cazul copiilor din inconstienta si nepasarea parintilor lor. Copiii trebuie ajutati, ei nu au nicio vina. Dreptate si corectitudine nu o sa gasim. Pe om il intereseaza propria persoana, propriul interes inainte de orice, toti functionam asa, toti suntem egoisti.
Cu omul prost, inconstient nu te poti lupta, el tot cum ii place lui face, el nu poate anticipa urmarile unei actiuni facute sau nu, ce este necesar si ce nu, ce este prioritar si ce nu, el gandeste doar clipa.
Cine este vinovat de inconstienta lor? Doar cei care i-au crescut si educat. Trist este ca, cei inconstienti se inmultesc cel mai mult, ei fac copii "fara" numar. O parte din ei au fost sau sunt motivati de alocatie, insa alocatia este doar capcana.
Eu cred ca doar informatia, cultura(cea reala, nu cea religioasa) ne poate conduce spre bine, dar pentru asta este nevoie de interes si timp. Iar oamenii nu ar trebui motivati de stat deloc sa faca copii.

| Lizzu explică (pentru DragosConstantin):

Nu tine numai de tine sa te descurci ...sunt atat de multi factori asa cum e nesansa, situatiile propice, o baza din care sa pleci, sansele care sa ti se ofere etc.

| Lizzu explică (pentru Alphawolf):

Da, asa e din pacate.

Dar poate toti meritam alta sansa.
Poate unii au ajuns din cauza nenorocitilor de bani, au fost dati afara din case pentru ca nu avut amaratele de hartii sa plateasca.

E ne neimaginat cum simple hartii ne tin in loc cateodata, ne impiedica sa avem ceea ce ne dorim, ne impiedica sa traim.

| DragosConstantin a răspuns (pentru Lizzu):

Eu cred ca tine de tine...tu trebuie sa fi stapanul destinului tau.

| RAY a răspuns:

Niciodata nu a existat egalitate si nici nu va vi vreodata,de ce sa fie x egal cu mine in banii daca ala isi arde banii pe tigari sau bautura, nici intelectual nu poate fi doar cei mai buni merg inainte si e ceva bun,cei slabi au fost calcati in picioare de cei puternici in toata istoria si acum e la fel, suntem sclavilor baniilor celor bogati sau a religiei care ne mentine sub control mental,de ce crezi ca religia a fost promovata de imperiul roman,raspunsul e manipularea, banii, controlu minti, fericire de cei cu mintea deschisa ca ei pot distruge imperi, religia isi spune dai cezarului cei a lui adio greve, proteste fi multumit cu cea ce ai, ca cei saraci pleaca in rai
bine de romanii prefer sa nu vb Trexmaster are dreptate

| Lizzu explică (pentru RAY):

Ai dreptate.

| zurick a răspuns:

Pentru ca uneori nu mai avem rationament si lasam sa iasa animalul din noi.

| M25M a răspuns:

Pe de-o parte este acea ierarhie animala mostenita din regnul animal, trebuie sa fie unii mai puternici de cat altii.
Din perspectiva uman-sociala cred ca din cauza lacomiei, a banului, a supreficialitatii... ar fi multe cauze de analizat.

| Lizzu explică (pentru M25M):

Da, dar ne impiedicam in cauze cand totul poate fi atat de simplu.

| M25M a răspuns (pentru Lizzu):

Liza, daca stam bine sa ne gandim oare cata egalitate este cu adevarat? Si la ce nivel, din punct de vedere al libertatilor si drepturilor? La nivelul codului genetic, sau al fenotipului? Este foarte discutabila egalitatea noastra sau chiar daca aceasta chiar exista.
Eu vad egalitatea doar din perspectiva economica, si ma intreb de niste multe miliarde de oameni trebui sa isi rupa spatele sa se bucure de putinul care il castiga pentru beneficiul corporatiilor lacome?

| Lizzu explică (pentru M25M):

Te inteleg perfect.
Eu vedeam din perspectiva unei lumi in care nu exista cauze, obstacole,piedici in calea umanitatii,in care nu exista interese,corporatii josnice, in care nu exista succes material, in care nu exista bani, banul nu e un motiv de a trai si situatii in care banul nu trebuie sa-ti stea in calea vietii, atunci cand ai nevoie de tratamente pentru a continua viata.Banii aduc moartea oamenilor bolnavi pentru ca ei sunt principalul obstacol in calea insanatosirii. Nu e drept.

Nu ar fi imposibil, doar ca orgoliile globale nu ne lasa sa respiram.

| Exilee a răspuns:

Mentalitatile acestea sunt de cand lumea. Normal, eu unul am acordat indiferenta acestora, mentalitatilor de acest gen. P[refer sa ma consider un om ca oricare altul.
Degeaba ma consider eu prost, daca lumea ma considera un geniu ( ma rog, am dat un exemplu), sau X este peste Y, deci Y trebuie sa stea mereu sub umbra lui X, dar amandoi ar trebui sa-nteleaga ca faptul ca sunt frati, aceeasi specie umana, aproximativ acelasi ADN, aceleasi comportamente, acelasi scop pentru care sunt in lume, dar unii sunt prea orbi ( se considera puternici sau de-opotriva, se considera inferiori semenilor) ca sa stie ca nu trebuie sa fie nimeni altcineva decat cei ce sunt acum si ca trebuie sa invete sa traiasca prin iubire, nu dupa urma unor categorii sociale.

| Lizzu explică (pentru Exilee):

"sa stie ca nu trebuie sa fie nimeni altcineva decat cei ce sunt acum si ca trebuie sa invete sa traiasca prin iubire, nu dupa urma unor categorii sociale"

Imi place asta. Dar nu se va aplica niciodata din pacate.

| drogh a răspuns:

Degeaba respirăm acelaşi strat de ozon, degeaba suntem oameni, pentru că niciunul nu este egal. Acest lucru nu va exista niciodată. Este prea multă gelozie, exces de ură...

| Chαяtreux a răspuns:

Asa a fost sa fie. Unii sunt mai fericiti, altii mai putin fericiti, unii se cred superiori, altii sunt constienti de faptul ca totisuntem egali, altii din diferite motive se cred inferiori.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca nu se doreste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca asa e normal. Inimile noastre bat la fel, respiram sub acelasi cer, dar nu toti avem acelasi orizont.

| MrAnderson a răspuns:

Pentru ca ordinea sociala in care traim e facuta de asa natura sa nu ofere egalitate. Niste putini cu multa putere au decis sa creeze aceste trepte sociale, bazate pe diferite criterii de-a lungul timpului, fie ca e vorba de sange, de posesiuni, sau in lumea moderna, de bani.
Insasi existenta banilor, ne separa din start. Pentru ca unii au mai mult, si altii mai putin.
Pana ce nu vom asimila conceptul de proprietate comuna, vom fi inegali.

| Rooksee a răspuns:

Pentu ca nu toti oamenii sunt la fel. Unii oameni sunt mai destepti altii mai puternici etc.

| AleDia a răspuns:

Pentru ca asa sunt oamenii, nai ce sa faci.

| Alexsiatit a răspuns:

Legea armoniei universale, are ca esenta legea dualitatii si a contrariilor, fara de care ea insasi nu ar putea exista LiZa.
Totul este atat de complex si noi atat de "infimi" pentru a intelege CREATIA! Gandeste-te de exemplu la urmatorul aspect:
Sa presupunem prin absurd ca nu am cunoaste gustul natural si amar al ceaiului. N-am putea niciodata atunci sa-i putem aprecia gustul bun si dulce de dupa preparare. Am lua gustul ca atare, (adica cel dulce) si neavand un alt gust (cel amar) la care sa ne raportam si neavand notiunea de "bun", n-am afirma niciodata: "cat de bun este acum"
Reducand totul la o minima dimensiune, cam asa ar putea fi si cu tot ce-i rau sau bun, drept sau nedrept, fericire sau suparare, dorinta si abtinere, s.a.m.d.
DACA DUALITATE N-AR EXISTA, N-AR EXISTA NICI VIATA LIZA!
Alexsiatat

| Lizzu explică (pentru Alexsiatit):

Da,poate ca ai dreptate cu dualitatea, dar cateodata lucrurile sunt duse la extrem infiorator.

| Alexsiatit a răspuns (pentru Lizzu):

Ai dreptate LiZa, As spune chiar ca nu doar cateodata, ci mai totdeauna totul tinde catre "extrem", iar tot ce este "extrem", in oride domeniu posibil, nu este niciodata calea cea buna!
Alexsiatat

| remus123456789 a răspuns:

Finca sun oameni buni si oameni rai