| BATTLEGROUND a întrebat:

Hei TPU

tot aud vorbe in vant cum ca inteligenta umana va fi depasita de cea artificiala in scurt timp dar...

Diferenţa intre computere şicreierul uman este una simplă

În computer introduci date îl inveţi cum să le procesez şi el le proceseaza şi iti dă un raspuns.

Creierul uman primeşte date prin surse proprii. Învaţă singur cum să le procereze adaugă la date preferinţele propri şi dă de fiecare dată un raspuns unic.

Nu cred că un om ar putea crea o masină care poate depaşi creierul.

ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Admunssen a răspuns:

Creierul apartine unei fiinte vii. Asa ca are sentimente vis-avis de o masina. Mai mult, la fiintele vii inteligente, sentimentele nu pot fi separate de capacitatea de gandire. Punct!

| BATTLEGROUND explică (pentru Admunssen):

Tu esti un om adevarat care stie sa recunoasca esenta ce il defineste de un obiect,, neinsufletit,, sa spunem asa! jos palaria laughing!

23 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu prea exista inteligenta artificiala la ora actuala. Asta daca nu consideri ca un calculator ce face inmultiri si impartiri e inteligent.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Nu exista inteligenta artificiala? Tu ai jucat vreodata un joc pe calculator? Sunt create lumi intregi pe calculatoare care exista si reactioneaza la jucator. Nu O inteligenta artificiala, ci o lume intreaga formata din inteligenta artificiala. Sau tu cand spui "inteligenta artificiala" te referi la ceva concret care ar putea concura cu inteligenta umana? Pentru ca asta dovedeste ca habar nu ai ce inseamna inteligenta artificiala. Inteligenta artificiala e reprezentata de algoritmi care pot functionea independent, reactiona si adapta la schimbarile intervenite intr-un anumit mediu. Inteligenta artificiala nu inseamna o copie exacta a inteligentei umane. Apropro, si creierul uman tot dupa algoritmi functioneaza, asta ca sa-ti spulber toate visele.

Calculul si depozitarea datelor sunt doua componenete principale ale inteligentei, Eistein. Da, luate separat nu reprezinta inteligenta, dar fara ele inteligenta nu poate exista. Asa ca ai grija ce prostii mai scrii... Cand mai spui ca puterea de calcul si stocarea nu au treaba cu inteligenta ia niste pietre in gura.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Tot inteligenta artificiala se numeste si aia, dar nu are legatura cu cea despre care e vorba in intrebare.
Eu ma refeream la asta:
"inteligență artificială puternică (strong AI): prin aceasta se înțelege o inteligență artificială, de obicei bazată pe un computer, care chiar poate "gândi" și este "conștientă de sine"."
https://ro.wikipedia.org/wiki/Inteligen%C8%9B%C4%83_artificial%C4%83

Ca de asta se vorbeste in intrebare, e singurul tip de inteligenta care seamana cu cea umana.


"nteligență artificială slabă (weak AI): o inteligență artificială care nu pretinde că poate gândi, putând însă rezolva o anumită clasă de probleme într-un mod mai mult sau mai puțin "inteligent", de exemplu cu ajutorul unui set de reguli."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Inteligen%C8%9B%C4%83_artificial%C4%83

Asta doar se numeste inteligenta artificiala, da e bullshit. E mai mult o simulare de inteligenta.



"Calculul si depozitarea datelor sunt doua componenete principale ale inteligentei"

Asa, si? Am zis eu ca nu sunt?

"Da, luate separat nu reprezinta inteligenta..."
Asta am spus si eu.
"ar fara ele inteligenta nu poate exista."
Bravo ei, am spus eu ca ar putea sa o faca.

Nu poti spune ca un calculator e mai inteligent decat un om doar pentru ca depozita mai multe date decat acesta, asta am spus.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

Ok...

"Calculul si depozitarea datelor nu au legatura cu inteligenta. "

Apoi vii si spui:

["Calculul si depozitarea datelor sunt doua componenete principale ale inteligentei"]

"Asa, si? Am zis eu ca nu sunt?"

Hai sa nu ne ascundem dupa degete. Si data viitoare foloseste termenii dedicati, daca vorbesti despre Strong AI sau Weak AI. Nu poti vorbi despre un termen general si apoi sa-i certi pe cei care nu au intuit exact la ce te refereai tu.

Da, Strong AI nu exista deocamdata si ti-am spus si de ce. Dar cred ca vom apuca sa vedem asta in decursul vietii noastre, totul depinde de evolutia tehnologiei.

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma rog, ai dreptate.

| BATTLEGROUND explică (pentru anonim_4396):

Ba... tu habar nu ai nteles nimic din ce am spus eu si inferno! faza e ca inteligenta artificiala nu va egala niciodata creierul uman si aici nu e vorba de stocarea datelor si viteza cu care executa un numar de algoritmi! e vorba ca un pc indiferent cat de performant si de urias ar fi nu ar putea niciodata sa constientizeze ceva... nu va putea realiza niciodata ca el exista, nu va intelege ce e aia viata, nu va putea sa isi dea seama ce inseamna sa traiesti! suntem creiati de natura si niciodata o masina nu ne va putea egala din aceste puncte de vedere! poate ca vor fi robotii mai inteligenti si vor gandi de mii de ori mai bine insa niciodata nu vor putea avea sentimente! sentimente care sa fie reale, sa simta cu adevarat ceva, sa aiba o traire, un impuls o chestie de genu! astea sunt pur si simplu niste chesti care nu pot fi copiate de rezistori si diode laughing)! e ca si cum ai incerca sa faci un copac din plastic si metal! omul nu poate sa creeze ceva mai performant decat a facut natura

| BATTLEGROUND explică (pentru anonim_4396):

Adica tu imi spui mie ca noi functionam exact ca si robotii si nu ne diferentiem cu nimic de ei in modul de functionare pai imi pare rau pentru tine. inseamna ca esti o persoana foarte trista frate! nu mi-as dori sa stau prin priasma unui om care vede pe toata lumea ca un robot ce functioneaza pe baza unor algoritmi! adica noi asa cat suntem de avansati nu am reusit sa ne dam seama nici 10 % din cum functioneaza creierul uman si tu imi spui ca suntem ca robotii laughing de ***

| BATTLEGROUND explică (pentru anonim_4396):

Si ca sa stii si tu si toti psihopatii aia de la google! inteligenta inseamna atunci cand constiientizezi cu adevarat ca existi! ca o socotitoare cu un motoras legat la ea nu e mai inteligenta de cat mine doar pentru ca imi spune mai repede cat face 4 ori 4!

| Wehrmacht a răspuns:

Invata singur cum sa le proceseze? Da o fuga pana la categoria Religie sa vezi ce bine proceseaza creieru' unora. Oamenii fac ce sunt invatati sa faca.Sunt si unii care fac ce vor sa faca.Si robotii pot sa faca la fel. Poti programa ceva sa invete.Ar fi extrem de greu, dar se poate.
Depinde si la ce te referi cu depasitul.Ca viteza de gandire/reactie este clar ca il poate depasi foarte usor.

| T0T a răspuns:

Inteligența este cel mai mult dată de creativitate ceea ce nu va exista într-un computer deci nu, nu o va depăși pe cea umană.

| oprescudorin11 a răspuns:

Avand in vedere cretinizarea in masa a oamenilor, sunt convins ca computerele de azi vor depasi curand capacitatile viitoarelor fiinte humanoide.

| Ineys a răspuns:

Mintile umane mediocre vor fi depasite de inteligenta artificiala, dar geniile niciodata. Pentru ca ei sunt cei care au creat si dezvolta in continuare inteligenta artificiala.
Totusi si in privinta mintilor mediocre am unele dubii, pentru ca de la mediocru poti ajunge la foarte bun daca iti doresti asta si inveti.

| hypothesis a răspuns (pentru Ineys):

Dar sunt mai multi factori care pot influenta si care pot ajuta sa evoluezi de la un anumit stadiu intelectual (mediocru) la unul mai avansat. Unul dintre cei mai importanti este VOINTA/DORINTA (pusa in practica) a persoanei in cauza. Dupa care perseverenta, curiozitate, puterea/capacitatea de a munci.

| Ineys a răspuns (pentru hypothesis):

Tocmai asta ziceam si eu. De aia inteligenta artificiala o sa-i depaseasca pe unii, pentru ca n-au mai pus mana de ani de zile pe vreo carte.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Ca n-ai vazut terminator

| TrăieşteClipa a răspuns:

In anumite domenii robotii pot inlocui cu succes oamenii.
In altele niciodata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca si un calculator, creierul are propriul sistem de operare. Doar pentru ca tu nu intelegi cum functioneaza creierul nu inseamna ca un calculator si creierul uman sunt atat de diferite (nu ca ai intelege cum functioneaza creierul). EXACT ca un calculator, creierul are o parte dedicata exclusiv functionarii "componentelor" si o alta parte dedicata calculelor si memoriei. Inteligenta artificiala reprezinta o copie a inteligentei umane, in fiecare situatie se calculeaza toate alternativele, tinand cont de factorii inconjuratori, si apoi este aleasa ce-a mai potrivita solutie pentru a ajunge la un rezultat dorit. Asa functioneaza propriul creier, asa functioneaza si inteligenta artificiala.

Iar inteligenta artificiala este indeajuns de dezvoltata pentru a o inlocui pe cea umana, problema este constiinta, deocamdata nu poti implementa asa ceva intr-un computer. Pe noi nu inteligenta ne deosebeste de IA, in cativa ani puterea lor de calcul o va intrece clar pe cea umana. Pe noi ne defineste imaginatia, inspiratia, setea de cunoastere, ambitia, etc. Dar umanitatea a inceput sa inteleaga si aceste procese care pana la urma sunt doar o interpretare a unei situatii "recompensa-pedeapsa". Intreaga existenta umana se rezuma la senzatii, noi ne dorim sa traim si sa ne dezvoltam pentru ca asa e programat creierul nostru, nu pentru ca am fii cine stie ce fiinte celestiale. Problema cu majoritatea oamenilor este ca nu realizeaza ca nu sunt mai mult decat vietati primare care nu fac decat ce le dicteaza propria natura. Bine, e normal sa fii si arogant cand te afli in varful lantului trofic. Inteligenta artificiala va exista independent si va intrece cu mult orice tip de inteligenta umana, iar asta se va intampla mai curand decat cred majoritatea. Problema e acel sistem "pedeapsa-recompensa". Noi avem propriile fabrici de droguri in creier, asta ne face ascultatori si supusi propriei conditii. Pe calculatoare e cam greu sa le faci dependente de senzatii. Si fara sa le faci dependente de senzatii, nu le poti inzestra cu o astfel de inteligenta. Cel mai probabil am avea suicid in masa. In lipsa iluziei de factor motivational, calculatoarele, ca si geniile, ar intelege ca nimic nu are rost si ca existenta lor nu are un scop. Asa ca singura solutie este sa le facem si pe ele dependente de anumite trairi, cum suntem si noi.

Astia de deasupra mea habar nu au cum functioneaza un creier, un calculator sau inteligenta artificiala. Raspunsurile lor se bazeaza doar pe ce le place lor sa creada.

| ubox7007 a răspuns:

Da, la calcul, la depozitarea de date, dar nu ca si inovatie. Inteligenta artificiale nu poate inova si nici crea conceptul "ar fi mai usor asta daca as faceo asa?", "cum ii cum ar trebui sa o fac mai asa?", "ar trebui sa creez ceva nou pentru?"

| Wehrmacht a răspuns (pentru ubox7007):

Complexitatea unei actiunii poti sa o deduci din linii de cod, memorie ocupata la executarea programului..etc. si din moment ce robotu' ar cunoaste mai multe metode de a face ceva poate sa o aleaga pe cea mai convenabila.Cat de usor este? Pentru el usor ar inseamna cat consuma pentru a face x chestie.Nu i-ar fi lene de exemplu, nu s-ar plange.
Singura chestie care poate sustine ce a spus cel care a postat este complexitatea creierului.Nu o sa stea nici dracu' sa faca un robot care sa fie ca un om.Ai putea incerca sa incepi cu ceva relativ simplu fata de ceea ce urmeaza si sa-l lasi sa se dezvolte cu ajutorul internetului dar pe internet sunt multi cretini si ar fi si el cretin deoarece nu ar sti ce sa aleaga...dar la fel este si omul.

| Inferno a răspuns (pentru ubox7007):

Calculul si depozitarea datelor nu au legatura cu inteligenta.

Biblioteca mea depoziteaza si ea date si nu pot spune ca e mai inteligenta decat mine. Sau ca ar fi cel putin inteligenta in vreun fel.

Cat despre calcule, nu au prea mare legatura cu inteligenta. E doar aplicarea algoritmului corect la momentul potrivit.
E ca o masinuta teleghidata ce face dreapta atunci cand tu misti maneta la dreapta.

| Zumber a răspuns:

Nu este adevarat! Recent am citit un documentar, cum ca creierul uman face cat 200 de calculatoare la un loc.Niciodata tehnologia nu va invinge realitatea!

| Lazar_Sorinel_1994 a răspuns:

Mai asteptam pana caind cineva va crea un program care se "dezvolta singur" gen skynet din terminator happy