|

Limbajul surdo-mut are o limbă specifică, sau e internațional. Noi ascociem semnele grafice și conceptele cu sunete, ei le asocează cu limbajul semnelor.

Dar acest limbaj e universal, sau ține cont de gramatica vreunei limbi existente. De exemplu semnul gestual pentru masă e racordat cu cuvântul abstract, sau masa în sine?

Respective cum se face asociativitate între concepte abstracte fără corespondent real și limbajul semnelor? Cum se poate ilustra un subiect abstract precum spiritualitatea de exemplu?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

American Sign Language (ASL) e diferit de limbajul mimico-gestual de la noi.
Mai ales ca noi avem si diacritice.
Nu cu mult diferit, dar e bine sa tii cont de deosebiri.
https://www.youtube.com/watch?v=jFUTNGXWYxY

| a răspuns:

Eu am avut multi colegi surdo-muti si sa stii ca stadiu lor de surzenie este diferit.Erau unii care auzeau foarte putin altii deloc.Cei care auzeau foarte putin desi comunicau intre ei prin limbajul semnelor, cu noi ceilalti ne intelegeau de pe buze, le vorbeam rar si ei ne intelegeau.Limbajul semnelor este diferit dar nu stiu daca in totalitate sau mici diferente. Unii se nasteau cu deficiente de auz altii le capatau ulterior. Oricum toti erau foarte muncitori dar la inceput cel putin pana ne-am cunoscut mai bine pareau frustrati, ii deranja privirile noastre curioase.Sigur dupa 10 ani devenisem prieteni cu totii

Răspuns utilizator avertizat