| Kosuchin a întrebat:

Oare religia unui stat/unei tari este unul din factorii care ii decid ritmul progresului?
Stau si ma gandesc la China si Japonia.China are approx.100 mill. de oameni care s-au declarat atei, iar religia principala este budismul.In Japonia, exista un sincretism intre sintoism si budism, acestea fiind religiile principale.China este a doua putere economica a lumii, iar Japonia continua sa faca progrese importante in domeniul stiintei.
Ce am putea spune despre Romania...

13 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Nu religia e cea care determina progresul in Romania si nici piedici nu a pus sa fim realisti, progresul nostru a stat si sta in cei pe care ii alegem sa ne conduca in principiu in noi. Daca cel care candideaza la treburile tarii in campania electorala mesajul lui de a face si desface este acela a-ti da o galeata, apoi sa stii ca acela este doar un neica nimeni care vrea si el sa mai bage ceva la teschereata, iar tu care l-ai votata esti un mare tampit si vei ramane cu o galeata si dupa aceea in curul gol asa cum se vede realitatea de acum, si nu ai sa mai progresezi niciodata.

| Alphawolf a răspuns:

Sincer, eu cred ca religia este principala piedica in procesul de evolutie a tarii. Majoritatea oamenilor dau vina pe conducere, dar adevarata problema a tarii este mentalitatea oamenilor. Religia incurajeaza superstitia, naivitatea si prostia. Poate o sa spuneti ca aberez, dar voi ce puteti crede despre persoanele care isi dau coate pentru a ajunge la oasele facatoare de "minuni"? Ce parere aveti despre persoanele care isi dau banii la "prezicatoare" pentru a-si afla viitorul? Stiinta nu ne invata asa ceva, nici nu incurajeaza, stiinta ne explica realistic si rational existenta. Religia promoveaza tot felul de inchipuiri care nu sunt palpabile si nici nu pot fi dovedite. Credinta limiteaza gandirea, intarzie cercetarile, opreste intrebarile (Dumnezeu, sau Satana - capul tuturor rautatilor).

| mihaibrasov a răspuns:

Japonia. Pai in Japonia daca un mar are o pata este aruncat si nu mai este scos la vanzare. Tu daca te duci cu 2000 de euro salariu pe luna in Japonia, abia subzisti.
Da, religia e f. importanta in viata oricarui om, daramite a unui popor. La noi biserica cu politica sunt prietene foarte bune, iar poporul e bun doar pentru a lua banii la prosti.

| Razvan a răspuns:

Păi dacă ar fi aşa India ar fi numărul unu mondial.Sunt uimit, fascinat şi şocat de câtă credinţă au acei oameni.Viaţa lor e reprezentată de credinţă, religie, ritualuri, posturi etc
Din exterior admiri, dar din interior aş dezerta din prima zilaughing
România e o ţară de religie tolerantă până în adâncul vilelor în care stau popii

| ramona30 a răspuns:

Despre Romania putem spune ca este cea mai credincioasa tara din Uniunea Europeana (cel putin declarativ http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Europe ) si totodata cea mai saraca. Iar cele mai religioase din lume sunt Afghanistan si Somalia. Cu toate acestea nu as fi agresiva la adresa religiei. E doar un factor ce limiteaza progresul, dar nu este singurul, si nu este cel mai important.
Apropo de statistici, cele mai "seculare tari" din Europa sunt Norvegia, Suedia si Danemarca. O alta curiozitate este ca in Suedia, la orele de religie (care este cu adevarat facultativa) este interzisa promovarea teoriei creationiste.

| Angel0 a răspuns:

Oare?

| Angel0 a răspuns:

In China poti fi executat si daca nu-ti platesti autostrada.

| georgesur a răspuns:

Nu raspund la intrebare, dau doar o lamurire: acei chinezi nu sunt in totalitate atei, ei se declara astfel pentru a-si pastra calitatea de membrii adevarati ai Partidului Comunist Chinez, si de aici multe avantaje; altii din frica de a nu aparea un nou Mao care sa-i casapeasca (in numele vechiului Mao si al "Revolutiei Culturale");
restul, pentru ca asa au fost educati de familiile lor nomenclaturiste(despre ed scolara nu vorbim! )

| MagicSmile7 a răspuns:

Nu este nevoie sa-ti acumulezi comori pe pamant ca sa-ti strangi un loc in cer!

| Parmalat a răspuns:

Eu as pune lucrurile altfel: exista o stransa corelare intre nivelul de trai al unei populatii (nu stat, populatie de oameni) si religia practicata: tarile lumii cu cel mai inalt standard de viata sunt Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Elvetia, Olanda, Belgia, Statele Unite, nord-vestul Germaniei care sunt toate tari sau teritori cu populatie majoritar protestanta.
Dupa ele urmeaza tarile si teritoriile cu populatie majoritar catolica: Italia, Franta, estul Germaniei, Cehia, Spania, Austria, Polonia etc...
Tarile si teritoriile cu populatie musulmana vin ceva mai la coada (musulmani sunt si la Kabul si Islamabad, nu numai in Dubai si Amman), dupa ele ar fi ortodocsii, budistii si hinduistii (nivelul de trai al populatiei in China si India este foarte scazut, in ciuda progresului economic din ultima perioada) si ultimii sunt negrii care se inchina la pietre si la copaci.

| imagine a răspuns:

Evident ca religia este unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza progresul unei tari.In loc sa se spitale, se constriesc biserici.In loc sa se ofere fonduri pentru cercetarea stiintifica, se ofera fonduri pentru culte religioase.Religia ingradeste libertatea de gandire, intrucat te tine captiv intr-o anumita dogma. Cele mai prospere tari ale lumii sunt tarile cu cei mai multi atei, asta ar trebui sa spuna ceva destul de clar!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Romania este ortodoxa, prin ravna si lucrarea bisericii, si a oamenilor credinciosi si practicanti.este o tara crestina.ritmul progresului il hotarasc edilii cei liber alesi, care au stiut sa mituiasca oamenii cu mici, bere, galeti, sepci. pixuri, brichete.si care in loc sa gospodareasca niste fonduri, bugete locale si sa puna oameni in miscare pentru propasirea tuturor, nu au facut decat sa fure, sa delapideze, si sa minta.cu oamenii astia nu poate fi vorba decat de regres nu progres.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia ingradeste libertatea de gandire, intrucat te tine captiv intr-o anumita dogma. Dar Crestinismul adevarat este si a fost intotdeauna initiatorul si fundatia celei mai inalte stiinte si technologii. Cititi istoria si vedeti ca atunci cand crestinii adevarati au stat pentru principiile Biblice, stiinta a izbucnit si dezvolata ca niciodata inainte. Religia, da, ingradeste libertatea de gandire, intrucat te tine captiv intr-o anumita dogma, ca si in timpul epocii intunecate din toata Europa, pana au aparut oameni de caracter, ca Luther, Calvin, Wesley, Miller, Huss, Jerome...
Surpriza mare, dar stiinta cea mai avansata origineaza in Biblie. Ignoranta generala face sa se creada ca stiinta si Crestinismul nu are nimic comun. Acesta este o ignoranta foarte mare, si aduc pierderi si confuzie. Va rog cititi istoria. Sa nu uitati de unde venim.