anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Si, pana la urma urmei, exista destin? Cine predestineaza? Cu ce scop?

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

Iar ne jucam cu impalpabilele.Se nasc teorii peste teorii si credinte peste credinte toate menite sa ingroase arhiva dogmatica a vietii pe pamint.

| anonim_4396 explică (pentru harciog):

Harule, de cand ne cunoastem, mereu ai vrut sa-mi furi jucariile. Mai ales basculanta aia din plastic, cu care ma jucam prin cartier, cand nu erau construite decat 6 blocuri din 42 existente laughing

| harciog a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca erai fata iti furam eu altceva drace.

10 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Nu ai cum sa stii asta...din simplul fapt ca nu ai cum sa probezi in practica daca chestia asta e reala sau nu!
Destin=intamplare predestinata
Deci.printr-o teorie sf : daca un om moare intr-un accident de masina, iar tu te intorci in timp, si il impiedici sa se urce in respectiva masina!
. daca se intampla sa moara din alta cauza.atunci e adevarat.omului ala ii era scris sa moara atunci!
Daca nu ar fi murit.atunci demonstra ca destinul este o chestie relativa!
Dar degeaba...totul ramane teorie pana la proba fizica!

| mgtow a răspuns:

Destinul exista pentru cei care nu cunosc legea atractiei, lasand totul in voia sortii asa au parte de bine dar si de momente rele. Cand auzi vorbe gen: in viata ai parte de bine si de rau asa e pentru ca acea persoana gandeste la bine si la rau si aia atrage, daca tu te gandesti numai la bine atragi binele si ai fi fericit, niciodata trist.

| Alyra a răspuns:

Bună!
Destinul este ceea ce îți este dat să se întâmple. Dacă el chiar există, atunci persoana care ni l-a dat este Dumnezeu(cel care ne-a și creat...așa cum a vrut El). Scopul... thinking
Păi...asta nu putem știi noi(n-avem de unde). Doar Dumnezeu știe. happy
Cred că ai auzit expresia "Destinul ți-l faci cu mâna ta". Ar putea fi adevărată, dar dacă stai și te gândești îți dai seama că poate e falsa. Poate că Dumnezeu ți-a predestinat să crezi că îți faci destinul cu mâna ta.
Deci... părerea mea e că destinul există. Practic.trebuie să se întâmple ceva sau altceva în viețile noastre. laughing
Dacă ești creștin...aceste lucruri ni le-a predestinat Dumnezeu,iar noi facem tot ceea ce facem crezând că asta vrem, dar de fapt Dumnezeu ne controlează până și gândurile(deci și destinul).
Iar dacă nu... gândește-te că ceva sau altceva trebuie să se întâmple, iar ceva-ul sau altceva-ul ăla e destinul.Atât!(fără să fi zis cineva că așa se va întâmpla)
Sper că ai înțeles ceva din ce am vrut să zic! happy
O zi bună!happy

| AIRIUS a răspuns:

Buna!
Eu cred ca destinul e in stransa legatura cu soarta,destin,pe de o parte,adica,cateodata asa a fost sa fie,sa tii se intample si oricat ai fii vrut,nu puteai impiedica lucrul acela,iar pe de alta soarta, de ex, avem 2 de ales in doua lucrui,unul sa zicem ca e mai bun si celalalt mai putin bun,cateodata,noi alegem partea rea,pentru ca asa consideram noi.
Mie mii s a intamplat in nenumarate randuri,chestii de genul si mi am dat seama ca pe o patre,exista destin,iar pe cealalta,soarta,cateodata,mi am facut o cu mana mea,alteori, tind sa cred ca asa e scris.
Acum parerile, sunt impartite!
Sarbatori fericite!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu, e total imposibil.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu exista nici un destin! Viitorul depinde de alegerile care le faci tu!

| IQ156 a răspuns:

Nimeni nu stie. Unele lucruri poate sunt "predestinate" sau altele sunt intamplatoare.

| ursyca a răspuns:

Definiţie: Deznodământ inevitabil şi adesea funest. Fatalismul este credinţa conform căreia toate evenimentele sunt hotărâte de voinţa divină sau de o forţă care îl depăşeşte pe om şi orice eveniment trebuie să aibă loc într-un anumit fel, întrucât este predeterminat. Este o învăţătură păgână, nebiblică.
Oare fiecărui om îi este hotărât dinainte „un timp pentru a muri"?
Această credinţă era foarte răspândită la greci şi la romani. Conform mitologiei păgâne greceşti, Ursitoarele (Parcele) erau trei zeiţe care depănau firul vieţii, îi stabileau lungimea şi îl tăiau.
Dacă momentul şi împrejurările morţii ar fi stabilite deja de la naştere sau mai înainte, nu ar mai fi nevoie să evităm situaţiile periculoase sau să fim preocupaţi de propria sănătate, iar măsurile de siguranţă nu ar reduce rata mortalităţii. Dar credeţi că, în timp de război, un câmp de luptă ar oferi tot atâta siguranţă ca propria casă aflată departe de zona de conflict? Vă interesează propria sănătate? Vă duceţi copiii la medic? De ce fumătorii mor în medie cu trei sau patru ani mai devreme decât nefumătorii? De ce sunt mai puţine accidente mortale când se foloseşte centura de siguranţă şi se respectă regulile de circulaţie? Este evident că astfel de măsuri de siguranţă sunt utile.
atunci ce face omul cu mana lui îi aduce fie rezultate bune fie rezultate rele. Nu există destin.