|

Am cumparat o statie emisie receptie myria my9304 de la altex zice ca merge 8km dar nu merge nici 2 in oras...

in fine are 2 butoane plus si minus pentru schimbarea canalelor dar daca tin apasat pe minus intra in modul lock iar cand tin apasat pe plus intra in scan.

ce sunt aceste 2 moduri cum le folosesc?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Am avut si eu walkie talkie pe un Nokia N95, dar nu am folosit niciodata functia asta.
Eu ma intreb: de unde primesc undele walkie talkie? Oare nu este nevoie de conectarea lor la un operator de telefonie mobila?
Copacii si cladirile impiedica conexiunea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Lock" blocheaza unele taste ca sa nu se schimbe canalul din greseala sau volumul, deci depinde de model si ar trebui sa fie specificate aceste functii in manualul utilizatorului.
"Scan" schimba canalele automat in continuu pentru a gasi emisii pe unul din canale. Cand gaseste o emisie pe un canal, se opreste putin, apoi daca nu se mai emite pe acel canal, frecventa se va schimba in continuare. Cand functia scan e pornita, consumul de curent e mai mare si bateria se termina mai repede.
8Km ar trebui sa fie in linie dreapta, fara nici un obstacol, dar uneori nici asa nu merge 8Km, depinde de producator cat e de serios cand afiseaza specificatiile tehnice pentru a-si vinde produsele, chiar daca de cel mai multe ori sunt inferioare din punct de vedere al calitatii.
Blocurile si cladirile opresc foarte mult undele radio si distanta la care pot fi folosite statiile scade la cateva sute de metri.
Statiile performante pot sa ajunga la 2Km in oras, dar au antena mai lunga, receptor mai performant si uneori depasesc si puterea de emisie de 0.5W.
Conteaza si locul de unde se face comunicarea. Daca se poate ajunge la o inaltime mai mare, e posibil sa se poata face legatura (dispar obstacolele).
Dupa cum arata statiile my9304, raza lor de actiune e mica. Sunt utile doar in interiorul aceleiasi cladiri sau in cladiri invecinate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează