|

Are cineva idee cum pot incalzi niste fire de dimensiuni foarte mici daca acestea isi iau curentul din cateva baterii din acelea rotunde si plate mici? Exista vreo lege fizica care sa faca asta sau vreo stinta in imbinarea instalatiei? Deci vreau sa leg firele la acele baterii iar ele sa se mentina calde. Ofer recompensa reala si in afara site-ului. Multumesc.

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu fire niciodata! Cu nichelina poate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da.Exista niste legi.
Ai putea cu 3 baterii sa faci o instalatie de incazire pentru o casa cu dimensiunea de 5/5/5 mm in care sa incapa doua furnici si sa mentina ca 3 zile temperatura in jur de 20 grade C.
Daca vrei mai mare trebuie sa pui baterii mai mari.
Cu 3 baterii de tractor de 180 A ai putea sa incalzesti 3 zile o casuta pentru un caine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai omule, ceea ce vrei tu este perfect posibil, vorbim aici de efectul Joule (sau efectul termic al curentului electric). Numai ca instalatia trebuie calculata foarte bine, nici sa nu-ti consume instant bateriile, nici sa nu incalzeasca prea putin, etc, etc. Teoretic este simplu, practic depinde de foarte multe. Ceea ce ma face sa ma intreb, la ce ti-ar folosi asa ceva? Da cat mai multe detalii.
PS - asa cum spuneam, circuitul in cauza este foarte simplu, comparabil cu un resou electric, numai ca la scara mult mai mica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează