|

Buna ziua.Cum pot sa pun linkul unui site intr-o poza depe desktop ca atunci cand dau click pe ea sa se deschida site-ul respectiv? O zi buna.

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca e poza, se va deschide ca poza, nu ca link.
O solutie ar fi un link cu iconita dintr-o poza.
Ideea e sa atasam poza linkului sub forma de iconita.
Exemplu:
Vreau sa pun pe desktop un link pentru TPU
Daca nu am link pe desktop pentru TPU, creez unul astfel:
Intru in browser pe TPU si copiez link-ul (ctrl+C)
http://www.tpu.ro/tehnologie/
Click dreapta pe desktop - New - Shortcut -
click dreapta si Paste in casuta "Type the location of the item:"
dau Next, pun numele scurtaturii: TPU, dau Finish.

Cu un program care salveaza imagini in formatul ICO, de exemplu cu irfanview, deschid poza dorita si o salvez in format ico. De exemplu poza.jpg o deschid cu irfanview si o salvez ca poza.ico. Nu e rau sa o salvez intr-un loc de unde nu o sterg (de exemplu intr-un director facut de noi, nu chiar pe Desktop) ca de fiecare data windows-ul sa o gaseasca si sa o poata folosi ca iconita pentru acea scurtatura.
Dam click dreapta pe scurtatura TPU, Properties, Web Document, Change Icon, Browse si navigam pana la poza.ico pe care o alegem ca iconita pentru scurtatura si dam OK.

In acelasi mod, salvand o poza in format ico, o putem asocia oricarei scurtaturi de pe Desktop.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu cred ca poti salva o adresa drept poza dar o poti salva ca o comanda rapida pe Desktop. Cand dai dublu-click pe ea ti se va deschide pagina direct

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna. Si eu am incercat ceva, nu prea ma pricep la chestii de-astea. De exemplu, sa luam google-ul. Intri pe Google, iar sus, in caseta unde cauti cu www..., dai pe steluta din coltul drept. Atunci salvezi pagina la marcaje (favorite). O sa se deschida un patratel cu mai multe spatii :nume si dosar. La dosar alegi Bara de marcaje si dai Terminat. O sa iti apara chiar sub caseta aia pe care scrii www. Google. Micsorezi pagina (asta cred ca stii cum) si apoi tragi pe desktop Google si gata, il ai acolo. E mai usor decat pare. O zi buna :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează