|

Care este diferenta dintre 3d si IMAX 3d?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Iti recomand cu incredere imax, fata de 3 D simplu exista un sistem de sonorizare mult mai bun iar imaginea este mai buna adica totul "iese" din ecran in. timp ce la simplu nu e aceeasi experienta. Din pacate in Imax nu sunt multe filme deoarece filmele pentru imax trebuiesc filmate cu o camera 3 D, pentru filmele 3D noramale sunt filmate cu o camera normala si apoi convertita in 3D. Sper ca ti-am fost de folos. Funda?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ntai de toate, IMAX inseamna "Image MAXimum". Diferenta intre experienta vizionarii unui film IMAX si unul 3D sau pe 35 mm este mare, de la cer la pamant chiar. Cifrele de mai jos ar trebui sa va ajute sa va faceti o idee:

ecranul are in jur de 24 de metri lungime si 18 inaltime. Adica e mai inalt decat un bloc cu 4 etaje.
pelicula este pe 70 mm, fata de 35 mm la cinematograful digital standard
proiectorul folosit este imens si costa vreo 2 milioane de dolari (unul normal e vreo 50.000)
lampa este atat de puternica incat poate proiecta pana pe luna (pe bune)
Asadar, filmele in format IMAX benefeciaza de o calitate a imaginii mult superioara celei a unui film 3D clasic. Ecranul folosit este si el de dimensiuni mult mai mari si are o forma speciala, curbata la capete. Astfel, creeaza impresia ca iei cu adevarat parte la actiune, ca te afli in mijlocul ei. In plus, datorita formei ecranului, oriunde te-ai afla in sala, beneficiezi de aceeasi perspectiva (deci poti vedea la fel chit ca esti in primul rand, la mijloc sau in ultimul).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează