|

Cediferenta este intre memoria ram si memoria interna?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Memoria ram se ocupa cu viteza de lucru a unui sistem. Cu cat are mai multa memorie ram, cu atat viteza de procesare/operare e mai mare (in functie si de celelalte piese).
Memoria interna se refera la capacitatea de stocare a datelor (hard, ssd). Contine toate fisierele cu care lucrezi si sunt afisate pe monitor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu cât e mai mare memoria RAM cu atât se pot procesa mai multe date și implicit viteza e mai buna.
Cu cât e mai mare memoria interna cu atât poți stoca mai multe date. Dacă o umpli nu mai poți salva nimic până când nu ștergi sau muti datele tale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Memoria ram, este indispensabilă unui sistem de calcul, și este o memorie volatilă. Adică se încarcă doar cu datele prelucrate într-un anumit moment de către procesor, apoi de obicei, rămân în ea, pana la oprirea sistemului, când se elibereaza(se sterge).
In caz ca nu dispui de multa memorie RAM și aceasta se umple, sunt automat eliberate datele mai vechi(doar cele a căror prelucrare s-a incheiat).

Din memoria interna (HDD, SSD) sau externa (cd, dvd, disc blu-ray, card SD, micro-SD, stick USB... ) datele (informatia) nu se șterg(e), acolo se păstrează tot ce ai în PC.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta se invata la info, memoria RAM este memoria de lucru a procesorului, iar memoria interna sau de stocare, dupa nume iti spune ca este memoria folosita pentru stocarea datelor.

Memoria ram este volatila, adica isi pierde continutul/datele atunci cand calculatorul/telefonul este stins. Atat de mult ne sacaia profu de info cu astea... Si uite ca a fost bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Memoria RAM este practic un cache mai mare pentru procesor, foarte rapidă, unde se încărca și stochează temporar tot ceea ce rulează la modul curent, kernelul sistemului de operare, executabile, etc. Memoria internă este spațiu de stocare ca și un disk drive unde se stochează tot ceea ce se cheamă software, sistem de operare, programe și date, poze, filme, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează