anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum se poate instala Windows peste Linux?

6 răspunsuri:
Shin
| Shin a răspuns:

Da, se poate! De preferat este sa formatezi ca sa scoti linuxul si apoi sa pui windows, e mai "curat".
Numai bine, Shinwinking

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Nu cred ca se poate. Linux-ul foloseste partitiile lui care sunt de alt format. Windows-ul se instaleaza pe partitii FAT32 sau NTFS, iar linuxul e cu partitiile lui swat sau ext2. Incearca sa iti faci rost de-un partition magic (8 sau mai nou) si sa-ti rearajezi partitiile. Si sa le faci NTFS. Iar dupa cand faci asta, tine cont ca windows-ul se instaleaza doar pe una dintre primele 2 partitii. Te sfatuiesc sa-ti faci prima partitie NTFS si sa-ti instalezi windows-ul pe ea.

| whitehair a răspuns:

Pentru kittyalexandra:ce doamne-iarta sa faca cu Partition Magic sub Linux? De acord cu shin daca vrei doar windows, dar eu iti recomand altceva:lasa linuxul pentru navigare pe net, mesagerie si mail si instaleaza windows pentru jocuri, filme si altele.Cum? Simplu:cand bootezi de pe discul cu windows creeaza o partitie in care sa-ti incapa aplicatiile pe care vrei sa le instalezi (cred ca 40GB ar fi de ajuns)si instaleaza ACOLO windows, drivere si aplicatii.De ce-ti sugerez asta? Linuxul este in proportie de cel putin 98% INSENSIBIL LA VIRUSI si nu vei avea probleme la navigarea pe net.In acest fel vei obtine un sistem dual-boot cu functionalitate maxima si te va durea undeva de infectiile de pe net. Dar, valabil si sub Linux, nu salva in computer date personale, copii dupa acte de identitate, proprietate, pin-uri de carduri, numere de cont etc.Mult succes.

| zerozero a răspuns:

Fii atent! Mai intai trebuie sa ai instalat Windows in Computer pe o partitie care de ~10-20 GB, apoi restul spatiului il vei folosi pentru Linux. Cand ai ajuns la puncul de partitionare faci asa partitiile:

/ - primary ~8 GB
swap - primary ~2x Mem Ram, dar nu mai mult de 2GB!
/home - logical: restul spatiului ramas, aici merg datele tale, filme, muzica...

Dar atentie! Sa nu stergi partitia Windows (NTFS)!

Apoi poti continua instalarea Linux`ului, iar l-a restart vei putea alege ce Sistem de Operare sa boot`eze. Succes, sper ca voi fi de ajutor si altor useri.

| VladDu a răspuns:

Pui cd/ dvd cu windows, butezi pe cd, intri in meniu de formatare de la windows( apare cand instalezi)-> stergi toate partitiile si i-ti faci altele cum vrei - dai enter si instalezi in continuare.

| BlueDreams a răspuns:

Chiar nu ma pricep. Dar eu cand mi-am luat calculatorul aveam Linux. Apio am chemat pe cineva care mi-a instalat Windows.Deci cred ca se poate.