| Ciocinta_Alexandru_1976 a întrebat:

Din ce cauze se poate defecta port ul HDMI? Va rog sa răspundă cei care se pricep!?

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

L-ai bagat forțat.

| PainTech a răspuns:

Se poate defecta din cauza neutilizarii corecte (smulgeri, apasari incorecte, bruste sau cu prea multa forta). Se poate umple cu praf/scame. Sa nu uitam ca in timp, introducand si scotand mufa de multe ori portul si mufa se pot uza pana la punctul in care nu se mai face contact (motiv pentru care exista mici cabluri numite "port savers").

Un port HDMI se poate dezactiva din software, lucru care l-ar face sa para defect. Verifica setarile video si setarile placii video. Unele bios-uri au chiar si optiunea de a dezactiva unele porturi integrate. Pentru porturile de pe placa video dedicata exista mereu posibilitatea ca placa video sa nu fie corect instalata.

In cazul in care ai placa video dedicata va trebui sa folosesti porturile de pe aceasta, porturile video ale placii de baza nu vor functiona.

| Zuzu1991 a răspuns:

Multiple
cea mai comuna e faptul ca nu il infigi corect, moment in care se indoaie/rup contactele
insa si chestii de gen descarare statica pot sa strice orice tip de cablu care leaga doua aparate diferite

| halogen001 a răspuns:

Cred ca se poate strica si cand bagi cablul intre 2 aparate. Mi s-a stricat un hdmi de la un tv de la un cablu lung de 10m de la o descarcare electrica in apropiere. Daca aparatele sunt in priza si nu au ambele impamantare, e posibil ca la conectare sa treaca un curent slab de 230V intre aparate prin cablul hdmi si sa arda circuitul hdmi. Eu am schimbat placa de baza cu totul si acum merge bine happy