| MDSanonim a întrebat:

Hei salut as vrea sa stiu daca la o placa video conteaza tipul de memorie DDR3.Am folosit softul AIDA sa vad despre placa mea de baza si scrie ca la ram slots e DDR2 DIMM. Conteaza cumva DDR-ul sau ce conteaza va rog explicati-mi si mie

5 răspunsuri:
| KanameKuran a răspuns:

DDR sau Double Data Rate este un mod de transfer pentru informații pe magistrala unui calculator. Cu cat este mai mare numarul scris dupa "DDR" cu atat este mai rapid. Niciunul din DDR nu este compatibil cu o alta versiune, fie ea superioara sau inferioara. Adica daca placa ta de baza suporta doar placute RAM cu DDR2, nu poti sa pui DDR1, DDR3 sau DDR4 pe ea, pentru ca nu va intra in acel slot. Mai ai alte nelamuriri?

| MDSanonim explică (pentru KanameKuran):

Deci conteaza de exemplu daca placa de baza e pci express 16 sa fie si cea video pci express 16?

| suffarstar a răspuns:

Te asigur ca nu conteaza. KAnameKuran se refera la memoria RAM. La aia da, conteaza. La placa video, nu.

| DryIce a răspuns:

Placa mea video are ddr5 ca e seria gtx. Rami din laptop de pe placa de baza sunt ddr2. Nu au nici o legatura unii cu altii.

| BoboM a răspuns:

Daca te referi la ddru placii de baza (atunci cand exista diferenta intre slotul ram si slotul video ) nu conteaza... poti pune o placa cu orice DDR. Daca slotul placii de baza permite conectarea ei ea va merge. Altele sunt problemele care o pot face sa mearga necorespunzator. Exemplu :
Inainte de a-ti cumpara o placa video : -Verifica compatibilitatea sa cu procesorul tau.
-Verifica perfoemanta maxima a placii de baga ( unele placi de baza suporta placi video mari, iar altele nu)