| DarknLight a întrebat:

Hei, tot aud prin media de acest AI și că el face totul astăzi, de la traduceri, la scriitură și documentație rapidă și sigură.
Dar unde naiba îl găsim deci pe acest AI?!
E precum Google, FB, IG, YTB ori e o aplicație ce o descărcăm de undeva?
Unde găsim de fapt acest AI și cum interacționăm cu el?!

Răspuns Câştigător
| mODIN a răspuns:

AI e un termen general pentru mai multe tipuri de programe si aplicatii.

Cred ca tu te referi la ChatGPT, de fapt. Iti faci cont pe chat.openai.com, apoi ii scrii ce vrei de la el ca si cum ai vorbi cu un om.

Ideea e urmatoarea: la inceput o sa te socheze cat de uman pare si cat de bine intelege ce-i ceri. Eu il folosesc de un an jumate in fiecare zi, pentru tot felul de probleme, si in timp mi-am dat seama ca e muuuuult mai limitat decat pare. Daca vrei sa te informezi legat de un subiect despre care s-a scris enorm, il poti intreba. Dar daca vrei informatii mai de nisa, o sa inceapa sa-ti abereze si sa inventeze el chestii, deci ai grija ce crezi din ce-ti spune. E extraordinar de bun la a imita modul in care scriu oamenii reali, dar nu e atat de bun la a sorta informatii.

Răspuns utilizator avertizat
| DarknLight explică (pentru mODIN):

Geez! :O
Vorbim cu el, deci. Www, aici am ajuns. happy
De la vorbitul prin telefonul cu fir, la vorbitul cu roboței. happy
Mă înfioară, șochează și exaltează în același timp. big grin
Dar nea, dacă zici că nu e bun pe informații, atunci mai bine, încă rămân la nea Gogu și documentatul și asimilatul pe cont propriu. happy
Dar deci ăsta era ChatGPT laughing) am auzit pe aici și pe la TV tot vorbindu-se de acest ChatGPT. Dar nu știam ce mai e și asta. Acum am aflat altă noutate.
Mulțam. happy

| DarknLight explică (pentru DracuIa):

Bună fantezie, domnule Dracula. laughing)
Dar asta poate fi reală chiar cu una reală. laughing)
O femeie reală și cowgirl-iță laughing) numa' bună pentru dv. happy

26 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Iaca aici il gasesti

https://chat.openai.com/auth/login

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

AI este o iluzie. Inteligența adevărată e cea legată de viață. Altfel sunt roboți care analizează info de pe net și dau un text. Galul Papei, papagal. Altfel, scrie AI pe vărul Goagăl și dă click.

| doctorandus a răspuns:

Din punct de vedere literar, AI si-a insusit un limbaj de profesor universitar. Dar ca nivel stiintific nu poti absolvi cu el nici macar scoala generala.

| GabiDumitrescu a răspuns:

E integrat AI-ul intr-o gramada de chestii. https://www.lnt.ro/to-live-is-to-die/

| DarknLight explică (pentru GabiDumitrescu):

Ce e cu gri a scris AI-ul, right?! laughing)
Cam prea omagial. Cam prea general în comunicare. :/ Mai are de studiat mister AI, până să ajungă el la nivelul nostru, umanoid. happy Și până atunci sper să fiu mâncată deja de gândaci sub pământ și în Rai lângă God al meu, pe lumea cealaltă, dacă se poate. Nu vreau să-l cunosc pe acest Satanel prin lumea asta, sper nici prin cealaltă, dar prin lumea asta clar nu.
Unde se ajunse cu toată tehnologia asta? Nimic bun nu ne va paște.
Însă cum de aflu că mai există un poet român?! Credeam că-i cunosc pe toți.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DarknLight):

Da, da. Dar nici oamenii nu scriu un necrolog cu mult mai creativ, ba chiar invers. In rest, sa stii ca evolueaza repede de tot AI-ul. Chestii bune ne pasc la tot pasul, depinde de noi cum folosim ce avem la indemina. Ce poet? Luci a scris proza. E publicat pe acolo pe lnt.ro, care e site-ul meu dealtfel (eu fiind KodrutZ aici pana sa fiu banat cu niste ani in urma, lol), iar cartea e in continuare in proiect. Sa se care nefasta-mea odata din casa mea ca sa am claritate cit sa ma pot apuca si de proiectul asta.

| relian a răspuns:

Unde il gasesti? Si pe faceboog pe mess si pe whatsapp, se numeste Meta AI la chat undeva sus ai un cerculet, apesi cerculetu ala si o sa vezi.
Dar nu te astepta la minuni, e f slab, cu toate info ce is pe nwetu asta, e nu sl; ab, este f slab.
Daca ii spui ca uite este si informatia asta pe net si una valabila, corecta, o baga pe aia, scuze da ai dreptate laughing
In cazu asta nu vad pentru ce sa il mai folosesc pe AI asta vai de mama lui.
Poti sai scrii in romana sau alta limba, dar iti va raspunde doar in engleza, pentru ca nu-i capabil sa si raspunda in alte limbi.

Vorba cuiva pe aici, prima data ti se va parea wow, poate sa fie wow pentru cei care nu stiu a cauta ceva simplu pe net, dar daca stii sa cauti o simpla informatie pe google si daca poti sa cerni cele bune de cele mai putin bune, AI asta e pantaloni scurti, adica e mai pe nicaeri, nu-i capabil de nimic, asa mai simplu spus laughing

Mai simplu spus este un fel de motor de cautare, doar ca iti scrie ce tu cauti, ori intrebi, plus poti purta o conversatie simpla, banala cu AI asta.
Nu te astepta ca iti da sfaturi, ori te ajuta cu ceva, nici pomeneala, doar spune ce poti gasi si tu pe net, poate mult mai puine decat poti gasi tu personal.

| DarknLight explică (pentru relian):

Păi acum, ce vrei, măi Relian, e și el în baby mood. Încă-l mai dezvoltă, educă și cresc sau dacă ziceți că e ca o sămânță ce crește lonely, mai are și baby AI ăsta ani lumină până să fie la nivelul ăsta al nostru umanoid și smart. happy
Mai are. laughing)
Până atunci, ca pe vremuri ce cărturarii căutau doar în cărți sau și mai în timpuri doar explorau natura și mediul înconjurător ca să ajungă la acele cărți și la această informație de azi, noi cei de azi, precum ancestralii noștri căutăm doar pe domnul Gogu și ne descurcăm pe cont propriu. laughing)

Hmm, dar ce se întâmplă de ai răspuns Relian, mai ieri ziceai că nu vrei să mai auzi de oamenii cu multiple conturi. laughing)

| relian a răspuns (pentru DarknLight):

Dar tu cine mai esti? laughing Tu crezi ca eu ma uit cine intreaba? Eu citesc doara intrebarea, daca mi se pare ca merita sa zic ceva, spun.Bine am vazut contul asta Darkside laughing sau cum iti mai spui, dar sincer habar nu am cine esti.

Daca tot spui ca ai conturi mai multe, zii macar cine esti sa stiu cu cine vorbesc.

| NLS a răspuns:

În afara de ChatGPT, exista și Copilot, în Windows 11 și se poate descarca și pentru Windows 10.
Mi se pare ca ai nevoie de cont MS.
Atenție ce informații ii dai, tot ce scrii, înmagazinează și se va găsi apoi în baza lui de date, si implicit pe net.

| Anonimul151 a răspuns (pentru NLS):

Da, la Copilot ( aplicația de la Microsoft), trebuie un cont de google. Nu neapărat de Microsoft. Eu m-am conectat cu google și s-a putut.

| DarknLight explică (pentru NLS):

Ceee?!
A ajuns și în laptopul meu?! :o
Doamne ferește!
Și mai și înmagazinează toate datele mele?!
Ăsta e Satana. :o
Sper că nu ajunge și fără cont să ne guverneze PCurile că mă speriați deja.
Bine că am citit asta, căci chiar aveam de gând să-l accesez după ce mi-au spus ceilalți TPUași ce este. Chiar voiam să-l cunosc pe acest AI, dar după ce citesc asta, mai bine zic pas. straight face
Nici în telefon nu-l vreau. laughing)
Mai bine îmi văd de treabă.

| NLS a răspuns (pentru DarknLight):

Poate nu ar strica sa urmărești asta.

https://youtu.be/YszCBDjvQqU?si=Rzgr4J3Qy9b50pwF

Cum s-a mai spus, programele astea nu sunt chiar atât de inteligente precum vor creatorii lor sa credem.
Uneori dau răspunsuri ok, alteori mai pe lângă (foarte general), alteori bat câmpii cu desăvârșire și dau informații greșite, inventează chestii care nu exista.

| Anonimul151 a răspuns:

Descarci o aplicație din google play, îți faci cont și apoi gata... ii poți spune orice.

Cea originala ( așa se spune ca e ), este "OPEN AI", dar mai exista multe altele. Și cei de la Microsoft au o aplicație de genul și e destul de dezvoltată decât multe altele.

| DarknLight explică (pentru Anonimul151):

"Îi poți spune orice"
Adică poți și vorbi cu acest AI?! :o

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DarknLight):

Da, doar ca in general e previzibil. Si e si foarte limitat daca chiar vrei sa il provoci la o discutie pe bune. De exemplu il intrebi daca e ok sa faci orice pentru persoana iubita. Baga un bla bla. Apoi il intrebi daca e ok sa torturezi pe cineva la care tii fiindca iti cere asta. Si o da in sugeala cu violenta ca nu e ok si alte mizerii. Si departe de Chat GPT/Open AI sa fie primul de genul asta. Discutam cu Eliza prin 1999-2000... https://web.njit.edu/~ronkowit/eliza.html

| Anonimul151 a răspuns (pentru DarknLight):

Da, poți sa ii spui și poți vorbi orice cu el. Cu excepția de subiecte +18... Scrie și în reguli că nu acceptă astfel de subiecte.

Dar, da... În rest îți răspunde la orice întrebare.

Dacă de ex îi spui sa scrie o poezie, o scrie exact așa cum vrei tu. Dar bineînțeles, puțin va fi și ciudată, va trebui corectată și înlocuite unele cuvinte.

( Am zis ca exemplu ).

| DarknLight explică (pentru Anonimul151):

Off, dar pudic mai este, acest AI. laughing)
Orice mai puțin evident 18+ adică procrearea. Evident că mister AI nu are cum să înregistreze în sistem, procesul de a face copii, din moment ce el nu are cum să facă copii. laughing)

Oricum nu mai e nevoie să-mi explice acest magic AI cum se fac copiii, am aflat între timp pe viu, procesul, zic, nu și să chiar fac eu copii. laughing)
Cât de poezii, sufletul meu le redă cel mai bine, nu are nevoie de roboței duși cu pluta. Acum că mi-ați spus și asta, e clar că nu o să mă îndrăgostesc prea curând mister AI. laughing) E încă în stadiu de plămădire și update-are, așa că, poate abia pe la bătrânețe să vorbim aceeași limbă și să scriem aceleași poezii cu patos. laughing)

| Anonimul151 a răspuns (pentru DarknLight):

Nu, eu am zis că nu e permis să întrebi de subiecte 18+, din cauză că asta sunt regulile platformei respective pe care dacă îți faci cont, le accepți.

În unele cazuri, e chiar folositor. Iar în altele nu.

Eu am zis doar miște exemple. La fel și cu poezia. Este doar un exemplu. Deci poți încerca și vei vedea și îți vei face propria părere...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru DarknLight):

Legat de procreere iti raspunde. Din pacate e cam retard daca il intrebi de kinkuri si intri in segmentul de moralitate a unor practici infame - nu neaparat de natura sexuala.

| DarknLight explică (pentru Anonimul151):

După ce am aflat de la domnul NLS, no thank you! happy
Nu vreau acel AI, oricât de smart ori brută o fi, nu vreau să rețină nimic din telefonul sau PC-ul meu. Din bucățile vieții și existenței mele online. happy
Doamne ferește!
Doamne ferește!
Ăla e Satana.
Bine că mi-ați spus, să mă feresc. Azi nu ne mai ferim doar de hoți, mafie și cămătari ci și de AI și oricine l-o guverna pe aceat AI din retrovizoare. laughing)

| Anonimul151 a răspuns (pentru DarknLight):

Stai liniștit, nu se găsește nimic pe internet. Nu îți fura datele din telefon / calculator. Mie nu mi s-a întâmplat.

| Robert45481 a răspuns:

Descarcă aplicația chatgpt de pe magazin play sau app store

Întrebări similare