|

Hello TPU! Am revenit la probleme cu pc-ul(de data asta grav si urgent). Dupa nici o saptamana de reinstalare de windows cand il pornesc imi apare un ecran negru in care scrie Phoenix award copyright bla bla si Main processor, Memory Testing, CPU Real Clock si memory type, iar in dreptul fiecaruia denumirile acestora.Mai jos am magic health cu niste temperaturi si ceva de genul press Esc if want to go in Setup.

Ajutorrrrr!

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu cred ca Biosul tau a fost resetat!
Atunci când un PC este pornit prima data, sau resetat, se efectuează un test de diagnosticare special numit POST (Power-On Self Test). Pentru a verifica toate componentele din PC, programul POST trimite un semnal la fiecare dispozitiv de iniţializare pentru fiecare dispozitiv-ul incorporat in procedura de auto-test.
Testul POST este un proces în două etape, prima va verifica toate componentele de bază, inclusiv, printre altele, ceasul de sistem, procesor, RAM, controller tastatura si placa video.
Când un dispozitiv nu reuşeşte prima parte a POST, BIOS-ul va trimite o serie de beep-uri din difuzorul PC-ului (intern), pentru a informa utilizatorul PC-ul că există o problemă. Aceste bipuri sunt codificate, permiţând utilizatorului să diagnosticheze componenta supărătoare.
După ce videoclipul a fost testat cu succes, BIOS-ul va afişa apoi orice erori întâlnite pe ecran. Mesajul de eroare va fi fie un cod numeric sau un mesaj text.


Când POST a fost finalizat cu succes, PC-ul va face un bip scurt pentru a anunţa utilizatorul că totul este aşa cum ar trebui să fie.
Intra in Setup la Pc health, vezi acolo ce nu e in regula!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Clar e de la placa de baza! Schimba placa de baza... big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fa ce-ti spune: press Esc to go in Setup (daca nu ai alta optiune).
Si vezi de acolo ce si cum. NU modifica nimic, ci da Save & Exit!

bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ti s-a dus placa de baza schimba-o ca de nu risti sa ti-l arzi pc-ul il supui pe CPU sa forteze de placa de baza sa functeze si face scurt circuit inchis

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca iti ramane blocat acolo, opreste pc-ul de la sursa si repornestel din nou. Daca problema nu dispare, da carcasa de la unitate jos scoate cablu de alimentare si sata din hdd si baga-le inapoi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează