| oceanoflove a întrebat:

Nu reusesc sa fac aceasta operatiune in windows 10. In windows 7 creeam un fisier mutam pdf/doc dadeam click dreapta alegeam extract all si setam parola ca sa pot trimite pe mail in conditii de securitate. Cine ma poate ajuta va rog.

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dap, 7zip sau WinRAR trebuie sa le instalezi tu personal. Nu vin preinstalate.

| NLS a răspuns:

Https://www.7-zip.org/download.html

https://en.bandisoft.com/bandizip/

https://peazip.github.io/index.html

Ai nevoie de unul dintre aceste programe (toate 3 sunt gratuite)

sau de WinRar sau WinZip

Windows 10 poate deschide si extrage fisiere arhivate, dar nu poate crea arhive (contrar a ceeea ce spui in mesaj, banuiesc ca vrei sa creezi o arhiva cu parola, pentru a o trimite pe mail, nu ai de-a face cu Extract All)

########################
PS: Fisierele.doc;. docx (create cu MS Word, etc) le poti parola direct din Word sau programul in care au fost create, nu e necesar sa le pui intr-o arhiva doar pentru acest lucru.


La fel fisierele PDF, daca folosesti acest program (are versiune complet gratuita, doar ca ii lipsesc unele unelte mai avansate, disponibile in versiunea cu plata - PLUS)

https://www.pdf-xchange.com/product/pdf-xchange-editor

poti seta PAROLA
(sau eventual numar de deschideri
sau "durata de viata")
oricarui fisier PDF.

Cui ii trimiti parola, va putea deschide fisierul.

Pentru a seta parola unui PDF:
apesi CTRL+D cand esti in fisierul deshis in PDF-XChange, apesi pe "Security" in stanga, alegi in acea caseta "Password Security", in urmatoarea fereastra bifezi "Require password to open the document".

Daca bifezi si "Restrict editing", si "Changing" e setat pe "Not allowed",
nimeni nu va putea sa modifice fisierul PDF, cu nici un program din lume, sau sa copieze continut din el. (tot ce va putea face e sa faca o poza ecranului)

| carevaescu a răspuns:

Instaleaza 7zip si iti va aparea optiunea

| carevaescu a răspuns (pentru carevaescu):

După instalație ar fi bine să dai un restart.

Apoi când faci right click pe un fișier în acel meniu îți va apărea 7zip care va avea niște opțiuni, dintre care opțiunea de a comprima. Selectează această opțiune și îți va apărea o nouă fereastră. Alege din acea fereastră formatul zip și o să găsești o căsuță în care poți introduce o parolă

| THRUSTMASTER a răspuns:

Buna, cred ca pe windows 7 aveai instalat un soft suplimentar. Nu imi e clar daca vrei sa faci o arhiva cu parola. Descarca 7 zip si dai click dreapta si ai optiune de arhiva cu parola.

| oceanoflove explică (pentru THRUSTMASTER):

Da exact in wondows 7 era aplicatia cu zip/rar. Cand dadeam extract all imi aparea o copie a fisierului cu pictograma de carti.

| THRUSTMASTER a răspuns (pentru oceanoflove):

Perfect. Cauta pe google 7 zip si instaleaza versiunea pe 32 bit (X86 ) sau 64 bit. Daca nu stii ce vers ai nevoie sa mergi pe prima varianta.

| THRUSTMASTER a răspuns:

Daca tu crezi ca si gasit raspunsul sa nu uiti sa acorzi funda. happy