| Luca77777777 a întrebat:

Poate cineva sa îți între in telefon dacă tu intri pe un link fals din greșeală? adica sa te spioneze?

7 răspunsuri:
| Mayar a răspuns:

Da. Cand accesezi un link poate fi facut sa se interpreteze ca o alegere a ta sa instalezi ceva. Astfel, se poate descarca un program malware in fundal fara ca sa fie vizibil, treaba asta se poate face din setarile programului malware si apoi, depinde de ce funtionalitati are programul respectiv.
Cum poti scapa de asa ceva? Poate functioneaza daca dai restartare la versiunea venita di nfabrica sau cum se numeste. Insa nu stiu daca nu au acoperit si acest scenariu in asemenea programe. Ai putea cauta pe net despre asemenea programe sa vezi ce funtionalitati au.

| Wr3nch a răspuns:

E nevoie de un pic mai multlaughing Ar trebui sa descarci si sa instalezi o aplicatie virusata pentru asta.

| flixbuster a răspuns:

Un site infectat vizitat de un utilizator cu o vulnerabilitate ne-reparata poate instala diverse pe dispozitiv fara nici o actiune sau accept din partea utilizatorului. Si infectia site-ului si vulnerabilitatea utilizatorului (browser + OS) trebuie sa se "potriveasca". Tehnica se numeste "drive-by attack" de la situatia in care unul vrea sa-l impuste pe altul dar o pateste al treilea care trecea pe acolo din intamplare. Utilizatorul nu face nimic in afara de simpla navigare pe site dar trecand pe acolo pe site-ul infectat este impuscat cu un malware de catre site.

| AlexElektro1987 a răspuns:

Da, ti se poate instala un keylogger fara ca tu sa știi si are acces la toate informatiile tale, mai ales la parole si la tot ce tastezi.

| Adrian5575 a răspuns:

In ziua de azi se poate orice.

| grindina a răspuns:

Din cate stiu da, cel putin pot sa faca rost de ip-ul tau.