| Lucian_Iulian_1997 a întrebat:

Salut! Am marit rezolutia monitorului de la PC si acum imi arata tot ecranul negru si o casuta in centrul ecranului in care scrie: " AUS. SPEZIFIKATIONF"
92.7 kHz / 58Hz
Va rog, ajutati-ma! Dau funda!

2 răspunsuri:
| LinxCont a răspuns:

Daca rezolutia e mai mare decat suporta monitorul si nu se vede nimic pe ecran, atunci se intra in windows pe "Low resolution mode": - prin restart si alegerea modului "low resolution".
Windows-ul va porni cu o rezolutie mica pe care monitorul o va suporta si in consecinta pe ecran vor fi afisate ferestrele windows-ului, desktopul si de aici se modifica rezolutia corecta, cea nativa a monitorului LCD asa cum se modifica rezolutia.

In Windows XP si Windows 7 la pornirea pc-ului se tine apasata tasta F8 si apare un meniu din care alegem pornirea cu rezolutie scazuta. In XP se alege "Enable VGA Mode", iar in Windows 7 se alege "Enable low-resolution video (640x480)".

La Windows-ul 8 si 10 nu stiu cum se intra usor in "safe mode" sau "low resolution", din cauza ca F8 nu mai e functional. Cred ca dupa unul sau mai multe restaruri fortate din butoane apare un meniu de genul:
"Recovery
It looks like Windows didn't load correctly
If you'd like to restart and try again, choose "Restart my PC" below. Otherwise, choose "See advanced repair options" for troubleshooting tools and advanced options. If you don't know which option is right for you, contact someone you trust to help with this."

Se alege "See advanced repair options" apoi "Troubleshoot", apoi "Advanced options", apoi "Startup Settings
Change Windows startup behavior", apoi se cere restart si se da Restart pentru a putea alege "3) Enable low-resolution video" apasand tasta F3.

Dupa ce s-a ajuns in "Low resolution mode", cu un click dreapta pe desktop sau in alt mod obisnuit de schimbare a rezolutiei se schimba rezolutia cu una mai mica suportata de monitor.

| MedionTcO a răspuns:

De ce nu dai pe auto? Rezolva problema monitorul.