|

Salut.Am o intrebare si anume:Cate ore ma va tine bateria la acest Laptop ASUS Gaming 17.3'' ROG G703GX, FHD 144Hz, Procesor Intel® Core™ i9-8950HK (12M Cache, up to 4.80 GHz), 64GB DDR4, 1TB SSHD + 3x 512GB SSD, GeForce RTX 2080 8GB, Win 10 Home, Titanium,Care are la specificatiile bateriei asa:Tip:Li-ion,Numar celule:8, Putere:96 Whr, Adaptor:2x 280 W.Cati ani ma va tine acest Laptop da ca il folosesc zilnic la Extreme Gaming?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Fără sa comentez nimic despre alegere, cât înseamnă "zilnic"?
Bateriile au un număr de cicluri, după ce îl epuizezi prin descărcări-încărcări, bateria slăbește foarte mult și trebuie schimbata.
Tu poți sa ii epuizezi ciclurile în 6-8 luni dacă îl stresezi non stop,... Sau poate sa te tina 3, 5-4 ani, dacă te joci 1-2 ore pe zi.
Bateria se va descarca în funcție de încărcarea procesorului și a plăcii video.
Cele cu 8 celule țin pana la 8 ore pentru chestii office-multimedia.
In jocuri, depinde de titlu și optimizarea acestuia, dar oricum, rar te va tine mai mult de 2 ore dacă te joci titluri noi.

| a răspuns:

Eu iti sugerez sa nu folosesti bateria in casa, pentru ca ai cablu.
Si bateriile chiar daca tin si 10 ani, astea pe laptop, au un anumit numar de cicluri de incarcare, si desi bateria va fi buna, cip-ul din ea nu te va mai lasa sa o incarci, si nu va mai merge. Cu cat o folosesti mai putin, si ai grija de ea, cu atat te va tine mai mult.
Eu am un laptop de 4 ani, si rar l-am folosit cu bateria in el. Tine si acum, la fel ca in prima zi. 3-4 ore depinde.

| a răspuns:

In jocuri cam 1-2 ore maxim. La filme cam 2-3 ore (depinde de solicitarea placii video). Pentru office-multimedia cam 6-8 ore, depinde ce rulezi.