|

Salut! Am și eu o problema cu Pc ul... Deci. Am o placa de baza pe socket 1151, un i5 2400, 8gb RAM DDR3 1333, sursa de 600W placa video GT 630 și ssd. Problema este că mi-am cumpărat o placa video mai potentă "rx 460 de 8Gb"

O introduc în placa de baza, introduc alimentarea cu 6 pini, pornesc PCul și nu da semnal la monitor. PCul nu bipaie deloc, el doar pornește și atât. Placa video am incercat-o și în altă unitate și a funcționat, care sa fie problema la mine?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Încearcă să faci următoarele mutări :
- clear CMOS, scoate bateria de pe placa de bază și alimentarea sau fă un bridge, o punte între cei doi jumperi CLRTC.
-actualizează bios-ul plăcii de bază;
-intră și setează din biosul plăcii de bază, din modul moștenit (Legacy) în modul UEFI /UEFI rom.
-Dezactivează opțiunea CSM(compatibilitatea pentru versiunile vechi, precum Legacy)
La video - Chipset / Graphic interface, setează pe PCI-E sau DGPU.
-dezactivează Secure Boot

Ce placă de bază ai? Ce tip de cablu video folosești? Ce intrări video are monitorul tău?

| a răspuns:

Salut!

Ai scos driverele de la GT 630 inainte de a introduce RX 460-ul?

| a răspuns:

Daca placa video a functionat in alt sistem, clar ceva se intampla cand ia contact cu sistemul tau. Tin sa cred ca ar putea fi (ar putea!) de la sursa ta. Daca intr-adevar sursa e "potenta" la cei 600W pe care ii specifici, problema poate fi, dupa cum zice colegul, ori de la ceva drivere ramase de la Nvidia, ori ceva incompatibilitate la placa de baza (ceea ce nu prea cred). Daca ai posibilitatea, ia sursa de la celalalt sistem (pe care ai incercat placa si a functionat), si vezi daca porneste normal PC-ul. In felul asta, verifici cea mai comuna cauza a problemelor de acest gen, sursa.

Presupun ca PC-ul tau este destul de vechi (deduc dupa faptul ca ai i5, generatia 2), daca ai sursa de pe timpul acelui i5, e foarte posibil ca ea sa fie baiul, plus ca bate la ochi puterea ei, aparent exagerata, pentru un sistem ce contine i5 2400 si GT 630, ceea ce iarasi ma face sa cred ca e o, denumita in termeni populari si nesimtiti, petarda.

Bafta la rezolvarea problemei!

| explică (pentru Santino49Sonny73):

Am cumpărat o sursa de 700w certificat + de la Serioux. Am montat in PC. și la fel face. PC ul nu se aprinde. doar ventilatoarele se aprind și hdd ull + ssd ul. Dar daca scot alimentarea de la placa video, PC ul se aprinde normal. doar că nu am imagine pentru că placa video nu merge fara...

| a răspuns (pentru EugenCrissG):

In concluzie, ai eliminat posibilitatea ca problema sa fie:
1. sursa
2. placa video in sine (pentru ca functioneaza pe alt sistem)

Eu as mai incerca asa:
1. daca ai la indemana, pune alt HDD (cu windows) pe sistem si vezi daca primesti imagine (se poate, desi nu cred, sa fie ceva problema cu windowsul actual)
2. daca ai eliminat pct. 1 si tot n-o ia, incearca cu alt cablu video
3. daca nici 1. , nici 2. nu dau rezultate, inseamna ca poti incerca tot ce a scris GPA (foarte posibil sa fie ceva logic din placa de baza, sau chiar fizic cu portul PCI-E.