| VladAlex1956 a întrebat:

Salut, am un PC cu două sisteme de operare instalate (Windows 7, Ubuntu), şi vreau să reinstalez Windows-ul în aşa fel încât să se şteargă şi Ubuntu. Trebuie să fac ceva special pentru a şterge Ubuntu sau e nevoie decât să formatez partiţiile atunci când reinstalez Windows-ul?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Da, doar formatează-le. Dacă reușești sa treci de unetbootin.

8 răspunsuri:
| VladAlex1956 explică (pentru anonim_4396):

Poţi detalia mai mult "dacă reuşeşti să treci de unetbootin"?

anonim_4396
| Anonim a răspuns (pentru VladAlex1956):

Nu e panică. Doar ca din cauza ca Linux și Windows folosesc sisteme diferite pentru partiții, nici eu nu am înțeles exact care e treaba cu NTFS și FAT32, într-un fel sistemele se cearta intre ele. Linux nu o sa mai dea voie anumitor Windows-uri sa se boot-eze. Când am avut Linux mint și Windows 7 în același timp nu am reușit sa mai fac Windows-ul de pe stick sa se mai boot-eze, apărea ceva cu Unetbootin. Ca sa îi dau de capăt a trebuit sa scot un hard-disk și sa pun cd-rom ca sa instalez prima data win xp. Am pățit asta ca nu aveam la îndemână un stick mai mare.
Dacă nu ai înțeles nimic din ce am zis acum stai liniștit, nici eu nu am înțeles. laughing ai nevoie de mai multe tipuri de Windows la îndemână în caz ca apare problema aia.

| VladAlex1956 explică (pentru anonim_4396):

Ok, mersi mult happy Sănătate

| Zaygon a răspuns (pentru anonim_4396):

Diferentele dintre partitii: http://playtech.ro/......-exfat-si/

Si recomandat e daca ai avut doua sisteme de operare sa stergi cu totul partitiile si sa le faci din nou. Si ca sa booteze windowsul foloseste windows bootmanager in schimb distributiile de linux folosesc grub.
Am avut si inca am pe laptop win 8.1 + ubuntu 16.04 si stiu ce vorbesc.

anonim_4396
| Anonim a răspuns (pentru Zaygon):

Îți mulțumesc pentru ajutor. Sper ca l-ai ajutat și pe Vlad. Am vrut doar sa scap de cele două sisteme, după nu am vrut sa ma mai complic sa mai înțeleg de ce. big grin

| FaraNume77 a răspuns:

Astia vorbesc si habar nu au ce zic. In primul rand unetbootin e un program cu care se face stick-uti butabile cu linux sau windows7/8. Poate se refera la grub care este bootloader-ul linuxului adica lista aia care iti apare la inceput cand pornesti pc-ul si selectezi ce sistem de operare sa porneasca.

Raspunsul la intrebarea ta era foarte simplu. Trebuia sa stergi partitia cu ubuntu si sa reinstalezi windowsul. Oricum daca instalezi windowsul, ubuntu nu o sa mai booteze pentru ca ii sterge grubul adica bootloader-ul si poti dupa aia sa stergi partitia cu ububtu.

Daca vrei sa scapi de ubuntu fara sa reinstalezi windowsul si asta e posibil. Stergi partitia cu ubuntu apoi bootezi de pe un cd/dvd cu windows te duci in linia de comanda si sunt doua comenzi foarte simple care iti reinstaleaza bootloader-ul windowsului.

| Zaygon a răspuns (pentru FaraNume77):

Sau cu EasyBCD refaci booloader-ul windowsului din windows.
Apropo, imi place felul in care ai expus problema. Eu m-am referit strict la felul in care booteaza de pe hard. Stickuri bootabile din windows poti face si cu Rufus.

| FaraNume77 a răspuns:

Tipu nu stie ce e ala un sistem de fisiere. Ubuntu foloseste ext4 si windows ntfs. Windowsul nu suporta ext4 si nu recunoaste partitiile cu ubuntu. Si faptul ca ai ubuntu pe pc nu inseamna ca nu mai poti boota windows de pe stick. Probabil ca a facut stickul cu unetbootin si daca astepta avea sansa sa ii booteze sau cel mai probabil nu era facut bine si aparea doar bootloader.ul si stick.ul nu buta laughing