| CatalinMK3 a întrebat:

Salut, astazi m-am jucat cu sora mea mai mica Maya la PC si a varsat apa pe unitate care a curs inauntru. Cat timp sa o las sa se usuce? Am aborbit apa de pe placa de baza, dar tot pare umeda. Mentionez ca si ventilatoarele de exhaust din tavan sunt pline de apa, noroc totusi ca nu e suc.
Imi poate da cineva un sfat cum sa ma scap mai repede de apa din unitate?
Ca specs are r5 5500, 32gb ram si 3060 12gb

Răspuns Câştigător
| vatadezahar24 a răspuns:

Buna! Recomand sa folosesti si un spray cu care se curata praful ca sa poti sufla apa din partile mai greu accesibile, dupa care foloseste servetele de bucatarie ca sa absorbi apa din PC. Poti incerca sa-l usuci si cu uscătorul de păr, dar nu recomand foarte tare, mai bine il ti la distanta si o sa fie ok. Și spune i surorii tale mai mici, Maya, sa fie mai atentă data viitoare laughing

| CatalinMK3 explică (pentru vatadezahar24):

Aparent merge si dupa ce l-am uscat cu feonul, mersi mult

3 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Dezmembreaza toate piesele cat timp este scos din priza si punele pe fiecare la uscat cel putin o saptamana ca sa fi foarte sigur. Si tot ca sa fi foarte sigur, cumpara o baterie noua de ceas pentru BIOS-ul placii de baza.

| adryang78 a răspuns:

Nu contează specificațiile tehnice în cazul ăsta.
Lași unitatea desfăcută cel puțin 24 de ore. Înainte s-o folosești din nou verifici cu mare atenție să nu mai fie urme de umezeală, altfel riscul de scurtcircuit e foarte mare.