| Gabinnen a întrebat:

Salut. Azi m-am conectat pe laptop si dupa cateva minute mi-a aparut ecran negru. Laptopul pare sa functioneze, se aude si sunetul si ledul este si el aprins. Precizez ca in urma cu 2 saptamani mi-a fost schimbat si hard disck-ul.
Cum as putea sa il repar? Sau stie cineva care ar fi problema?

18 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Se poate repara are nevoie de reballing, deoarece placa video s-a dezlipit de pe placa de baza, bine e mult spus s-a dezlipit, numai face contact perfect.
Trebuie mers cu el la service pentru constatare si eventual reparatie, preturile difera si sunt in jur de 200-300 de lei (depinde de societatea care executa operatiunea) si poate avea garantie in jur de 12 luni.
Pe de alta parte daca ai informatii sensibile recomand inainte de asta apelat la un geek care sa faca in asa fel incat infromatiile sensibile de pe HDD sa dispara.
Daca nu ai asa ceva nu iti mai bate capul si mergi direct cu el la o societatea ce se ocupa cu reparatii calculatoare.

| Gabinnen explică (pentru Simpatik):

Decat sa dau 200-300 lei ca sa il repar mai bine imi iau altul. Acum doua saptamani am mai dat 230 lei si nu l-am folosit 5 zile si iar s-a stricat. De cand l-am cumparat s-a tot stricat cateva ceva la el.

| Simpatik a răspuns (pentru Gabinnen):

Este si asta o varianta, dar mai intai mergi la un service IT care repara laptopuri, PC etc si cere-le o constatare, ar trebui sa fie GRATUITA si daca confirma diagnosticul pus de mine poti face orice.

| Gabinnen explică (pentru Simpatik):

Stii ce e si mai ciudat. Ca fix acum un minut laptopul a pornit singur pentru cateva secunde si dupa s-a oprit. Nu stiu cum a pornit si de ce..ca eu il am pe birou, stins. Lol

| Gabinnen explică (pentru Simpatik):

Asa cum am zis acum cateva zile aparea ecran negru. Acum dupa doua zile in care nu l-am pornit, mi-a aparut meniul de bios. Ce ar trebui sa fac?

| Simpatik a răspuns (pentru Gabinnen):

Poti incerca sa reinstalezi windowsul sa vezi ce se intampla...dar ti-am mai spus-o si este ultima data mergi cu el la service specializat pe reparari si cere o diagnosticare (este gratuita) apoi scrie-ne raspunsul primit si te ajutam. Daca reusesti sa-l deschizi si apar artefacte (niste linii verticale in special de culoare verde, care apar si dispar) este de la placa video daca nu poate fi placa de baza sau altceva.
Ti-am zis mai mult ca sigur laptopul tau necesita reball, adica lipirea unor mici cipuri care s-au dezlipit de pe placa de baza, placa video etc
Mergi la service luni si spune-ne.

| Gabinnen explică (pentru Simpatik):

Momentan nu pot sa merg la un service! Speram sa l repar eu acasa ca alti bani la service nu mai dau pentru laptopul asta. Am dat 200 lei ca dupa 2 saptamani sa imi apara aceeasi chestie.

| Simpatik a răspuns (pentru Gabinnen):

Esti greoaie de cap ti-am mai spus constatarea defectului este gratuita, cu acel DIAGNOSTIC ne spui ce are si iti spunem ce sa faci.
De ce ne intereseaza asta pentru ca ar putea fi ceva minuscul gen alimentarea defecta sau palca de baza defecta si atunci il poti arunca.

| Gabinnen explică (pentru Simpatik):

Am inteles omule?

| Bratu_Andrew_2000 a răspuns:

Salut!

De obicei daca este o problema cu hard disk-ul primesti un mesaj sau un semnal sonor. Eu nu cred ca disk-ul este de vina.

As spune ca este ceva cu ecranul sau placa video. Problema este ca amândouă sunt greu de schimbat si posibil sa nu merite deranjul. Depinde si de ce laptop ai. Oricum singur nu cred ca le poti schimba din pacate.

Cauta pe google cum se intra in bios la modelul tau si incearca sa intri. Sa vezi daca reacționează.

| Gabinnen explică (pentru Bratu_Andrew_2000):

Si daca nu reactioneaza?
Inainte aveam windows 8 pe laptop si am mai intampinat problema asta, diferenta era ca acolo imi aparea si cursorul de la mouse si doar tineam apasat 10 secunde pe butonul de pornire si isi revenea. Acum nu imi mai mao apare sageata si nu mai functioneaza nici metoda asta.

| Bratu_Andrew_2000 a răspuns:

Daca nu reacționează, confirmă teoria mea, cum ca ar fi placa video sau ecranul. Daca asta este, nu ai cum sa il repari tu. Il duci la un service. Ti-as spune sa il formatezi in caz ca e vreun virus dar asta merge doar daca ai acces la bios sau daca ecranul are capacitatea de a arăta ceva.

| Gabinnen explică (pentru Bratu_Andrew_2000):

Veste noua. Asa cum am zis si inainte laptopul nu se aprindea, am mers cu el la service si mi s-a spus ca de vina e placa de baza iar dupa o saptamana l-am aprins asa la misto si... functioneaza perfect.
Oare o sa imi mai faca faze de genu? Nu mi vine sa cred ca si-a revenit singur lol

| Bratu_Andrew_2000 a răspuns (pentru Gabinnen):

Da, cel mai probabil. Daca a facut-o odata, esti la risc happy

| MATRiXRIDER a răspuns:

Cumva in dreapta jos scrie ceva legat de windows cum ca nu ar fi original? Daca da, atunci aia e problema.

| Gabinnen explică (pentru MATRiXRIDER):

Nu scrie nimic. E doar un ecran negru si atat. Fara nimic altceva

| MATRiXRIDER a răspuns:

Haha, si al meu a mai facut asa, mi-a fost prea lene sa caut de ce, daca s-a oprit la loc, somn usor laughing Nu cred ca e de ingrijorat, dar da, cel mai bine dus undeva unde repara, sau daca iei ia nou, asta era nou cand l-ai luat, il aveai demult?

| Gabinnen explică (pentru MATRiXRIDER):

Da. L-am cumparat nou iar dupa fdoua saptamani l-am trimis la reparat ca tot asa mi s-a intamplat, ca si acum. Sigur e de vina placa de baza.
Laptopul il am cam de 4 ani si nu e prea bun oricum. Am dat in jur de 1300 lei pe el atunci, la reducere.