| luckwelt a întrebat:

Salut, de curand am decis sa cumpar un laptop pentru programare. Bugetul este de 400-500$. Care sunt cele mai bune optiuni pe care mi le puteti recomanda?

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Un compilator, un server web sau un ide nu consuma multe resurse. atat timp cat nu vrei sa programezi aplicatii de prelucrare grafica sau cine stie ce algoritmi folositi de NASA, un simplu laptop e tot ce ai nevoie

| LtCat a răspuns:

Eu îți recomand http://bit.ly/2nBpfMB care este puțin peste bugetul tău dar consider că își merită banii. L-am alest pe acesta fiindcă are un procesor foarte bun (în bugetul ăsta) și 8GB RAM (DDR4), ăstea fiind cam de ce ai tu nevoie în programare. Și chiar dacă are placă video integrată, dacă te chinui puțin poți juca si GTA V pe el, chiar dacă nu e un laptop tocmai pentru jocuri. Procesorul din generația noua Kaby Lake o să îți permită să îl folosești mai mult timp, fiindcă el consumă puțin. Te poți uita și la videoclipuri 4K fără probleme, procesorul fiind făcut în așa fel încat să duca 4K cu ușurință. Totuși... nu o să ai nevoie să te uiți la videoclipuri 4K pentru că rezoluția display-ului e cam micuță (1366x768). E bună pentru consum, dar nu o să iți încapă atât de multe chestii pe ecran. Oricum, îl poți lega oricând la monitoare externe și problema o să fie rezolvată. Încă ceva, display-ul este Anti-Glare, deci poți folosi laptopul în soare, afară.
Sper că te-am ajutat :).