|

Salut, pentru ce sa-mi strâng bani, calculator (pc) sau iPhone 8? Tin sa precizez ca am un iPhone 6s dar pc nu am și nu ma decid ce sa cumpar.

8 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Decizia ta este una foarte importanta. E o decizie de investitie deja cu care te confrunti tu acum. Pe ce sa dai banii acum astfel incat sa-ti aduca cele mai bune rezultate pe o perioada cat mai lunga de timp? A doua intrebare ar fi: care sunt nevoile mele cele mai mari acum? Am nevoie mai mare de un pc - sa faci teme, proiecte, sa te joci, sa urmaresti filme? Sau doar ai nevoie de un telefon mai scump pentru a fi aprobat in cercul tau de prieteni? Problema ta cu care te confrunti acum, luarea deciziei, e foarte importanta acum, tine de cat de multa atentie acorzi adevaratelor tale nevoie comparativ cu de cat de multa atentie acorzi trendurilor sociale din randul tinerilor din jurul tau, care pun pe primul loc orbeste cumpararea telefoanelor scumpe si de ultima generatie, fara baza practica in viata reala. Asa ca, gandeste-te de doua ori la adevaratele tale nevoi pe care trebuie sa-ti cheltuiesti banii si fa doi pasi in spate cand vine vorba sa urmaresti trendurile lumii, caci trendurile (legate de telefoane si haine de ultimul racnet) te vor face an de an sa scoti banii din buzunar (ai tai sau ai parintilor) intr-un mod inconstient si care n-o sa-ti aduca rezultate pe termen lung prea mari si satisfacatoare dupa ce le cumperi. Fii chibzuit cu banii si urmareste sa-ti indeplinesti nevoile care conteaza cu adevarat in primul rand in viata ta! Sursele financiare fiind limitate si neputand sa cumperi si telefonul si pc-ul, asta e decizia pe care trebuie sa o faci acum: care nevoie din cele 2 e mai mare pentru tine? Si cam la asta se rezuma stiinta economiei: nevoile populatiei sunt mari si in crestere, sunt nelimitate, pe cand resursele planetei si cele banesti sunt limitate pentru fiecare om. In consecinta, economistii trebuie sa analizeze la rece si sa decida spre ce nevoi reale aloca resurse limitate pentru a se produce cele mai bune rezultate, cu costuri cat mai mici. In cazul tau, ar fi alocarea banilor pentru a cumpara un pc - te va ajuta mult in viitor, atat pentru...2006 - 2693 + Vezi răspunsul întreg

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna, PC. Telefon deja ai!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cumpara pc.
Ai o castană.
Vrei să iți dai banii pe altă castană mai scumpă?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pc de gaming

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru laSoledad):

Multumesc mult, de asemenea răspuns aveam nevoie, m- ai luminat sa zic așa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Jeksanovici):

Cu mare placere! Asa sa te gandesti inainte de a face orice investitie. Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Calculatorul e o chestie ceva mai productiva decat un iPhone. Cand o sa ai un buget, da-mi mesaj si te ajut cu o configuratie personalizata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CM7YRE):

Ok ❤️Mersi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează