|

Salut TPU! Acum vreo doua luni am instalat un program de decodare a telefoanelor Nokia care s-a dovedit a fi un rahat de program. Ba mai mult de atat pe mai multe site-uri cand dau click pe ceva imi intra pe alte site-uri de reclame cel mai des intrand pe 'smartnewweb' sau ceva de genul si mai e un site care imi cere sa instalez o extensie si se aude o voce intermitenta care spune ''Click add to install extension''. Mentionez ca am dezinstalat acel program imediat, am extensia AdBlock activata, m-am uitat in ControlPanel/Programs sa vad daca s-a mai instalat ceva aiurea si nu era nimic. Cum pot opri aceste reclame?

P.S.: Am selectat categoria 'Tehnologie' pentru intrebare. Nu stiu daca se potriveste dar nu am gasit alta categorie in care sa incadrez intrebarea.

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Trebuie sa verifici extensiile browserelor folosite, pentru a elimina executarea reclamelor si paginilor care se deschid necontrolat. Adblock nu te ajuta cat timp browser-ul include fisiere din soft care ii asigura functionarea. Ia la rand setarile browserelor si fa curatenie in aplicatii. Daca e o infectie in sistem, numai un antivirus bun sau un antimalware te scapa de neplacerile pe care ti le-ai provocat singur. Orice aplicatie (soft, joc) trebuie scanat si verificat inainte de instalare in sistem. Simpla lor prezenta pe hard e o amenintare, iar instalarea lor complica si mai mult lucrurile. De asemenea, chiar daca kitul de instalare e curat, aplicatia poate contine programe suplimentare, la care iti dai acceptul de instalare, de aceea trebuie sa fii cu bagare de seama ce instalezi, atunci cand dai "Next, next..." fara sa stii ce si unde se instaleaza. Lucreaza cu cap, ca sa fie bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează