| Bogdan70001 a întrebat:

SALUT TPU! AM NEVOIE DE AJUTOR URGENT


BUn deci vreau sa vand un telefon pe OLX si am gasit cumparator numai ca sta departe si a zis daca pot trimite prin curier

INTREBAREA MEA ESTE: IMi puteti spune va rog frumos procedura cat mai detaliat.Practic ce trebuie eu sa fac pas cu pas ca sa-l trimit prin cuerier si sa primesc bani

*Eu am cumparat un telefon de pe OLX care mi-a fost trimis prin cuerier,iar eu a trebui sa-i platesc celui care mi-a adus telefonul (cel cu masina) banii pe tel + transport, dar cum au ajuns banii la vanztor de exemplu nu stiu


DAR FUNDA!

Răspuns Câştigător
| CM7YRE a răspuns:

Evita raspunsurile primite de acum si fi atent (de la cineva cu experienta care vinde pe OLX de mult, si a luat "tepe" in ideea ca oamenii s-au razgandit):
http://www.olx.ro/myaccount/courier/
Click pe link. Alege-ti firma (iti spun din prima ca difera costurile, la Cargus e in jur de 25 ron si la Fan Courier e minim 35 ron, dar le calculezi acolo). Apasa pe "Comanda un curier". Completeaza datele, selecteaza tot, vezi cine plateste transportul si da-i pe continua. O sa-ti dea un AWB pe care o sa-l dai cumparatorului sa verifice pe site (AWB-ul o sa fie vizibil odata ce produsul pleaca de la tine; mai bine zis, odata ce curierl il introduce si se da "refresh" la baza lor de date. Tu nu misti nimic. ) Chestia e-n felul urmator: Daca totul decurge bine, cumparatorul primeste produsul, il analizeaza "vizual" conform politicii de pe OLX apoi da banii curierului. Si tie ti se intorc ori prin plic (Ambele Fan si Cargus) ori in cont bancar (Doar Fan). Acum "beleaua" vine cand cumparatorul refuza sau nu vrea sa mai ridice pachetul. Chiar daca tu ai bifat ca el plateste transportul, tu intrii la cheltuieli dus + intors.
Acum, daca vrei sa mai trimiti sau nu, treaba e a ta. Sfat de la mine si de la multi: daca n-ai incredere, incaseaza macar costul transportului in avans. Daca cumparatorul chiar vrea produsul, cel mai probabil o sa fie de acord cu asta. Nu inseamna ca trebuie sa faci mereu asa. Tu stii ce si cum. Mie mi-au fost refuzate unele pachete pe motiv ca "nu-l mai vreau" si am platit de fiecare data si mi-a ajuns. Cine vrea sa plateasca macar curierul in avans, trimit. Altfel, nu. Dar in situatia ta, tu iei decizia. Spor la vanzare!

6 răspunsuri:
| gogu220 a răspuns:

Pui telefonul în cutie. Atenţie la cum il ambalezi, prin curier se trimit multe colete şi nimeni nu are grije să nu se spargă. Când vine curierul îi dai adresa cumpărătorului iar apoi îi spui ce valoare de bani vrei să se întoarcă, iar el va scrie acest lucru pe AWB. Poţi menţiona ca plata transportului sa fie achitată tot de destinatar. Dupa aceea aştepţi în jur de cinci şase zile. În tot acest timp intri pe situl curierului şi ai acolo o fereastra unde introduci numărul AWB-ului şi aşa ştii unde se afla coletul tău.
Nu îţi face griji, curierul nu lasă coletul fără să încaseze banii.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

E simplu! Suni la curier,( de preferat Fan Courier) vine, îi dai coletul declari suma pe care dorești să o primești, iar el îl livrează! Cumpărătorul plătește, iar banii se întorc la tine în decurs de câteva zile! În cazul în care "cumpărătorul" refuza coletul, atunci vei plăti penalități! Baftă!;-)

| Kidfromjail a răspuns:

Ce pot sa îți spun din experiența mea e ca, am vândut un produs pe olx la X cumpărător din alt județ, iar la 2, 3 zile m-au sunat cei de la FanCourier sa mă prezint cu buletinul la firma lor pentru a ridica banii. Atâta tot.

| Bogdan70001 explică (pentru CM7YRE):

Multumesc!

| CM7YRE a răspuns (pentru Bogdan70001):

Cu placere!

| REMiXDJ a răspuns:

Daca ai adresa cumparatorului este simplu. Vorbeste cu el la telefon si ai trimiti telefonul cu ramburs prin curier postal special de la posta romana sau poti sa iei legatura si cu o firma privata care actioneaza in zona lui si in zona ta.Intreaba-l pe cumparator daca doreste cu posta romana prin curier expres si ce firma de curierar privata e la el in zona.Restu este simplu. Taxa de transport, curier, etc. trebuie platita de cineva de tine sau de cumparator.Asta stabiliti negociabil intre voi.La un oficiu postal posti intreba ce curier rapid, ce taxe au pentru un pachet mic pana intr-un kg si in cat timp ajunge, ce taxe platesti prin ramburs.