|

Salut TPU! Am un smart tv de la VisionTouch si de cateva zile Youtube-ul refuza sa mearga cum trebuie. Orice video as porni, ruleaza 5 secunde apoi apare buffering si ramane asa 5, chiar si 10 minute, apoi iar merge cateva secunde si tot asa, se intrerupe la nesfarsit indiferent de calitatea pe care as alege-o...e extrem de enervant. Ce as putea face? M-am reconectat la reteaua wi-fi de nu stiu cate ori, am dat router-ul mai aproape, dar degeaba.V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta!

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Scoate routerul pentru un minut din priza si conecteaza-l inapoi.
La fel, scoate si televizorul din priza pentru 2-3 minute si pune-l inapoi, dupa care porneste iarasi Youtube.

Daca cele de mai sus nu rezolva problema, conecteaza televizorul la router prin cablu (de retea). Va avea viteza si stabiitate mult mai buna.

Daca nici conectat cu cablu nu merge bine, face intreruperi, atunci suna la provider-ul tau de internet sa verifice linia ta.

| explică (pentru Bula):

Nu cred ca e de la capacitatea router-ului... Tind sa cred ca e ceva legat de soft. TV-ul a stat aproape o luna intr-o alta camera, mai departe de router decat e acum, si nu am avut probleme. Rula impecabil.
Nici in magazin play nu se incarca nimic. Thumbnail-urile pe Youtube abia apar...deci cam tot ce e legat de navigare, acum se face cu "dificultate".

Initial am crezut ca e de la semnal, dar router-ul e la maxim 4 metri de tv. Am semnal pe telefon/laptop si la poarta, stand in masina, deci nu e router-ul de vina.

De asta ma gandesc ca e posibil sa fie ceva legat de soft. O sa incerc sa caut actualizari ale sistemului de operare sau o resetare ceva... apoi o sa incerc cum ai zis tu, cu cablul. Daca nici asa...il dau inapoi.

Mersi de ajutor!

| a răspuns (pentru 30hz):

Soft-ul nu se "slabeste" de la sine.
Scoaterea din priza reseteaza atat router-ul, cat si televizorul, de aceea ti le-am scris inainte.
Daca merge cu cablu, atunci inseamna ca e problema cu blocul wi-fi din televizor.
Daca nici cu cablu nu merge, atunci ai intreruperi lungi (de la router sau chiar pe internet-ul primit).

Asa ca, urmeaza - in ordine! - pasii descrisi la raspunsul meu anterior.

| explică (pentru Bula):

Am incercat altceva. Am conectat alt router la cel de la upc, si l-am montat ca "repeater" astfel incat sa fie doar tv-ul conectat la el. L-am dus la un metru de tv si merge impecabil pe Youtube acum...chiar si 1080p.

Ma bucur ca am rezolvat-o dar tot nu inteleg de ce intr-o camera mult mai apropiata de router, unde chiar si el arata ca semnalul e full, nu voia sa mearga, iar in cealalta, care era mult mai departe nu facea figuri...in fine. Multumesc pentru sfaturi si cred ca o sa bag cablu direct, ca sa nu mai stau cu inca un router insirat prin casa laughing

| a răspuns (pentru 30hz):

"Nu inteleg de ce intr-o camera mult mai apropiata de router, unde chiar si el arata ca semnalul e full, nu voia sa mearga, iar in cealalta, care era mult mai departe nu facea figuri"

Explicatia este simplu: transmisiile wi-fi (si bluetooth) fiind unde electromagnetice de inalta frecventa, orice obstacol (mai ales metalic) ecraneaza /absorba undele.
Tu daca ai intre router si televizor un perete cu structura metalica (fier beton, rigips cu schela metalica) sau groasa si/sau umeda, atunci taria semnalulului wi-fi se va slabi foarte mult.
Mai exista si cazul cand semnalul este puternic, dar cu multe reflexii, care se incurca intre ele. Acest fenomen se poate intalni tot in cladirile cu structura metalica sau umeda a peretilor (blocuri, cladiri cu ziduri vechi de caramida, piatra calcaroasa etc.

Daca conectai un cablu intre router si TV, ti-ai fi dat repede seama ca semnalul wi-fi nu este bun, iar pe cablu functiona excelent. tongue

Asa ai mai experimentat si tu ceva tehnologie... big grin

| a răspuns:

Probabil ai acest televizor: https://m.emag.ro/......DZVRKNBBM/ Am o singura propunere. Ia un nou televizor deoarece televizorule cam depasit deoarece e unul de buget si nu are chiar cel mai bun procesor. Nu zic ca televizoarele mai ieftine sunt foarte proaste, dar nu sunt foarte bine optimizate. Mai bine decat sa iti iei un televizor care pare mai mare si e mai frumos, mai bine ia unul mai mic dar care e de la o marca putin mai cunoscuta deoare alea sunt foarte bine optimizate si au un soft foarte bun. Cam asta e. Bafta!

| explică (pentru IonutR1):

Intr-adevar..asta este modelul...insa pana de curand nu am avut probleme cu el. Ba chiar pana sa il mut in camera actuala, a fost intr-una ceva mai departe de router si mergea impecabil...