| RudolfEdward a întrebat:


As dori sa imi cumpar un alt procesor pentru PC-ul meu. Chestia e ca am un motherboard vechi si inca nu as vrea sa il schimb. Am un OptiPlex 780 si pe el am un procesor Intel Dual Core E7500 de 2.93.
Sunt constient de faptul ca nu as putea sa imi cumpar un ditamai reactorul la asa ceva. Totusi, am un om in oras care e foarte bun la asa ceva si care vinde la mana a 2-a PC-uri. Acum 5 ani l-am luat pe acesta si sunt multumit de el. Insa, daca as putea gasi pentru acest motherboard un procesor care sa fie compatibil cu el. Daca s-ar putea, cel mai bun pentru el la vechimea lui (nu stiu, poate sunt quad-core-uri).
Stiti vreun procesor, poate chiar untimul procesor compatibil cu OptiPlex 730 care sa fie cat de cat mai decent?

PS: Poate as face un upgrade si la placa video. Am un GT 730. Daca vreti, puteti sa imi spuneti si aici o placa care sa fie cat de cat ok pentru procesor sau daca sa o las asa.

PS. 2: Daca e sa imi spuneti sa schimb componente, sigur as schimba motherboard si cpu prima data! Restul, 8GB RAM, 1T HDD sunt ok. Dar, deocamdata m-as multumi si daca as putea sa fac un mic upgrade procesorului.

Ofer funda celui mai bun raspuns.

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Asa cum a scris si @GabiDumitrescu, solutia este sa-ti instalezi un Linux Mint, care functioneaza excelent chiar si cu 2Gb memorie. Asta daca nu vrei sa folosesti calculatorul pentru jocuri- sau alte aplicatii mari de windows.
Linux Mint este cu licenta gratuita, contine Office performant, browsere si se pot descarca /instala programe echivalente celor de windows, pentru majoritatea cazurilor.

Putini stiu, dar si Android de pe telefoane este o versiune Linux. happy

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu renteaza. Daca iei un quad din generatia respectiva, o sa consumi curent cit nu face. Daca vrei sa se miste mai bine cazanul pe care il ai, pune frumos un Linux pe el si gata. Eu am Linux Mint pe un laptop de aproape 10 ani (cu AMD Turion RM-75) si se misca onorabil - bine, si multumita celor 4 GB de memorie.