|

Va salut! Am temperaturi mari in jocuri la placa video si la procesor, Procesorul (i5 6300 skylake 3.2 ghz) e la vreo 87 90°C iar placa video (gtx 950) la 87-90°C! Stocarea etc la vreo 40 42°C maxim, asta nu prea ar fi mare paguba dar ma ingrijoreaza temperaturile astea mari de la procesor si de la placa video! Sa umblu sa schimb ceva exclus, am alte treburi, nu imi permit si nu am bani de asa ceva momentan avand multe de facut! Daca ma duc la un service pentru o curatare completa de praf etc plus un schimb de paste termoconductoare o sa scap? Pana atunci o sursa externa de racire ar ajuta? Spre exemplu o aeroterma, cooler, cooling pad, aer conditionat orice numai sa raceasca sa imi înghete pc-ul! Multumesc anticipat!

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Exista multe cauze care pot cauza acest efect. Tine minte totusi ca temperaturile masurate acolo trebuie luate cu un gram de sare :
1. Praf
2. Sursa incapabila sa asigure electricitate suficienta pentru coolere / setari ventilatoare proaste.
3. Carcasa nu favorizeaza un airflow corect. Nu ar strica sa mai adaugi un ventilator. In cazul in care ai deja cateva ventilatoare, asigura-te ca nu bat unul impotriva altuia si nici nu se formeaza un "scurt-circuit"
4. Pasta termo-conductoare uscata.
5. Sistem cu overclock
6. Si mai mult praf.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu l-ai curatat de praf de mult e logic sa se incalzeasca dar nicii chiar asa... la gtx1080ti nu imi ajunge la 87 de grade.Am avut si eu un 950 si mi s-a stricat in vreun an ca nu l-am curatat de praf..Cand ai pus pasta la procesor ultima oara? Si da pune-ti un ventilator ceva temporar ca e foarte mare temperatura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru gabriel11535):

Frate laughing))) Totul e neatins de 2 3 ani....Deci nu am schimbat, curatat nimic in interior niciodata! Am inteles ca pc-ul fiind inca in garantie nu ai voie sa faci ceva sau sa umbli in interiorul lui... Oare faza asta cu garantia este adevarata?, or putea umbla dar doar unii de la service-uri oficiale sau oi putea umbla chiar si eu si treaba cu garantia o fi o prostie, o pacaleala si de fapt pot umbla in el ca nu se intampla nimic, adica nu pierd garantia?; Dumnezeu stie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ScortSyndicate90):

Stiu ca raspund tarziu dar daca stii ce faci si nu te apuci de rupt fire nu are absolut nimic stai calm. Poti sa ii schimbi placa video/procesor orice si sa ai inca garantia daca pastrezi cealalta parte.Nu ai cum sa pierzi garantia deci sufla-l de praf.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează