|

Windows cannot load the device driver for this hardware because a previous instance of the device driver is still in memory. (Code 38)

Uneori mouse-ul de blocheaza si imi apare acea eroare cand ii dau troubleshot. Se intampla pe jocuri si este foarte enervanta. Uneori dispare singura peste o secunda sau doua dar alte dati trebuie sa inchid jocul ca sa isi revina. Am incercat ori ce am gasit pe net si nu a functionat (nu este vina jocului am verificat). Idei?

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Just google it.
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-hardware/error-code-38-windows-cannot-load-the-device/bce7db6a-61a6-476b-939c-b1155c45d587?auth=1

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CookieDog):

Am incercat toate site-urile pe care le-am gasit nu a mers nimic. Am schimbat driver-ul de 3 ori am reinstalat si windows-ul am dezinstalat driver-ul din mouse si am incercat si fara. degeaba. Din ce am vazut se intampla cand aplicatia foloseste prea mult RAM.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bogdiy14):

Un clean install te rezolva fara prea multe complicatii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CookieDog):

Am incercat. degeaba.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai un laptop sau un PC desktop? Mouse-ul are driver care vine de la producator sau e universal (fara profiluri, etc.)?

Asum ca fie ai un laptop nou fie mouse-ul e cumparat recent. Problemele de obicei nu apar peste noapte, ceva trebuie sa fi cauzat asta.

Vina este a device-ului (laptop sau pc) sau a driver-ului, daca zici ca ai reinstalat driver-ul atunci problema nu e la el si nici la windows.

Pe un pc mai vechi... ce mai, antic, pateam o faza urata si anume restart-uri si blocari aiurea, incompatibilitati si blocari la conectarea unor device-uri (fara motiv) si ma gandeam ca se intampla cand e solicitat prea mult (ram sau cpu) initial; s-a dovedit a fi o baterie de BIOS neinlocuita de vreo 10 ani de vina. rolling on the floor
Poate aparea ca o incompatibilitate a mouse-ului cu sistemul tau de operare, daca e nou mouse-ul ar fi bine sa verifici cu ce sisteme de operare scrie ca e compatibil in manualul lui sau pe site sau pe orice suport cu informatii despre el.

Daca nu e nici una din astea atunci nu stiu ce sa zic, dar ar ajuta mai multe informatii (daca e sistemul nou sau mouse-ul, ce ai incercat sa modifici, ce a mers si ce nu, ce tip de sistem ai si ce tip de mouse, etc.).

P.S.: Windows 10 fara toate update-urile nu functioneaza si eu personal totusi nu m-as atinge de el daca nu ar fi asa, am incercat sa iau o versiune de pe net cu crack si sa o pun pe laptop iar dupa ceva timp (2 sapt) am avut surprize.
In schimb 8.1 (pe care il am acum) si 7 Pro merg brici. Pana si XP mergea ok, dar nu ai suport pentru... cam nimic. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TheRealFantasy):

Folosesc windows 7 ultimate. Sa stricat ultimul mouse si pe acesta l-am gasit in casa. Driver-ul pe care il are e din 2006 big grin Fostul mouse avea o problema se tot deconecta usb-ul (cel pe care il folosesc ramane conectat dupa ce se blocheaza. E PC nu e laptop si e destul de batran 2009 sau ceva de genu. O sa incerc sa cumpar un mouse nou sa vad daca merge... Am incercat sa schimb driver-ul si tot aceleasi probleme, am incercat sa folosesc un registry fix degeaba. Nu prea merge nimic...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bogdiy14):

Suna putin dubios faptul ca si fostul mouse se bloca/deconecta, indiferent daca asta reuseste sa se "deblocheze" cumva.

Ti-as recomanda sa dai niste scan-uri cu mai multe programe tip antivirus (separat, nu toate odata), se poate sa fie un spyware/alt virus care cauzeaza asta. De preferat sa dai scan in safe mode.
Malwarebytes e bun dar e anti-malware si online protection tool, nu antivirus, recomandat ar fi Microsoft Security Essential, AVG, poate chiar si Avast si KasperSky.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5201
https://www.avg.com/en-us/free-antivirus-download

Daca nici asa nu merge, o alta solutie pe care am gasit-o on-line ar fi dezinstalarea Generic USB Hub si USB Root Hub din Device Manager, apoi restartarea PC-ului.
Mica notita: Ar fi de preferat sa faci un restore point inainte de asta, nu am idee daca e absolut 100% sigur dar pare cea mai banala si totodata logica metoda de a rezolva problema.

Daca nici asa atunci poti sa te gandesti sa folosesti alt mouse. Eu in locul tau nu m-as grabi sa cumpar unul, daca ai prieteni sau rude sau pe cineva cu un mouse si poti testa atunci ar fi mai usor (moca adica), decat sa cumperi un mouse si sa vezi ca nu functioneaza sau "functioneaza" la fel. :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TheRealFantasy):

Am testat mai multe si a functionat sa sterg driver-ul dar doar pentru o zi... Acuma nu imi mai scrie nimic in device manager nu imi mai da eroare dar se blocheaza, ingheata pentru cateva secunde. Nu scoate nici un sunet si tine o secunda 2. Cand ingheata pc-ul nici nu isi da seama ca mouse-ul e deconectat. Am incercat si anti virusi degeaba. Idei? Din ce am observat se intampla doar cand folosesc prea multi ram sau prea mult cpu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Bogdiy14):

Mouse-ul e problema atunci, nu PC-ul.
Schimba-i cablul sau cere-i cuiva un mouse sa testezi daca are aceeasi problema.

In afara de asta, doar reinstalarea windows-ului ar fi o varianta, in ideea ca ar fi incompatibilitati in sistem si de acolo freeze-urile, dar ar fi o varianta secundara, nu as face asta inainte sa testez daca mouse-ul e problema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru TheRealFantasy):

Da... cablul de la mouse e stricat. o sa iau unul wireless

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează