| JCDenton a întrebat:

A incercat cineva site-ul asta: truecaller.com? E de incredere? Ma tot suna niste numere la fel, dar putin diferite din Bucuresti.

6 răspunsuri:
| Pacientul0 a răspuns:

Salut! Truecaller e super popular să vezi cine te sună și să scapi de spam. E de încredere, mulți îl folosesc fără probleme. Totuși, să știi că îți ia date din telefon (agenda, etc.). Dacă nu vrei asta, mai bine verifici numerele direct pe site-ul lor, fără să instalezi aplicația. Așa scapi de bătăi de cap și vezi cine te tot sună de la numerele alea dubioase din București!

| JCDenton explică (pentru Pacientul0):

Daca scriu nr. de tel. pe site-ul lor imi cere login cu google sau Microsoft.

| Pacientul0 a răspuns (pentru JCDenton):

Asta se întâmplă pentru că Truecaller folosește aceste metode pentru a-ți verifica identitatea și pentru securitate.
Securitate: Autentificarea ajută la protejarea datelor tale.
Verificare: Truecaller vrea să se asigure că ești o persoană reală.
GDPR: Respectă regulile de protecție a datelor personale. Dacă nu vrei să te autentifici cu Google sau Microsoft, poți vedea dacă site-ul oferă și alte opțiuni de autentificare.

| JCDenton explică (pentru Pacientul0):

Am dat sa ma logez si mi-a blocat antivirusul: Website blocked due to phishing

| Pacientul0 a răspuns (pentru JCDenton):

Truecaller e un site cunoscut, dar uneori antivirusul poate da fals pozitiv și să-l blocheze. Verifică să ai antivirusul actualizat și, dacă ești sigur că e site-ul oficial, poți să-l adaugi la excepții. Totuși, fii atent când introduci date personale! Dacă nu ești sigur, mai verifică înainte.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu am auzit de site-ul ăsta.