| Iulian0000 a întrebat:

Ce inseamna pixel density? http://i.imgur.com/QWf383b.png? 1

Răspuns Câştigător
| valentingb a răspuns:

Îți este desenat foarte clar acolo. Pe un ecran de câțiva centimetri poți avea un număr diferit de pixeli. Pixelii sunt puncte colorate care alcătuiesc o imagine.
http://cdn3.raywenderlich.com/......torial.png
Imaginea de mai sus e alcătuită din foarte puțini pixeli, care sunt măriți, așa că îi vezi ca niște cubulețe colorate. O imagine bună are mulți pixeli. Astfel, ai foarte multe detalii. Dacă imaginea de mai sus ar avea mai mulți pixeli, ai vedea fiecare fir de păr în parte.
La telefoane, un ecran slab are puțini pixeli pe centimetru pătrat și astfel vezi mai puține detalii dintr-o imagine.

2 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

O imagine este formata din o gramada de linii care la randul lor sunt formate din o gramada de puncte luminate in diferite nuante care pot ajunge la cateva milioane. Aceste puncte (pixeli) se masoara prin densitatea lor pe centimetru patrat. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Se prescurtează prin "px", uneori și cu "p". Un multiplu des întrebuințat este 1 Mpx = 1 megapixel = 1 milion pixeli.
Citeste si pe aici: http://geek.m3d1a.ro/2013/07/ce-sunt-pixelii.html
http://www.iasivezi.com/ce-este-pixelul/

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Patratelul mic din stanga contine 196 pixeli. Fiecare centimetru patrat de pe ecranul tau contine zeci de pixeli. Din aceasta cauza, in functie de claritatea imaginii/monitorului, numarul de pixeli folositi de pe un centrimetru patrat poate fi mai mare sau mai mic.

De aici si expresia Pixel Density.

O zi placuta