| Alissonn a întrebat:

Prietenul meu e are factura de abonament restanta la Vodafone de ce nu ii face Orange-ul abonament? Am citit undeva ca intre Vodafone si Orange exista incheiat un acord de prin 2000, in baza caruia, ei schimba date si inregistreaza pe cei care nu isi platesc datoriile; aceasta baza de date, incepand cu 01.01. 2008 este insa ilegala, adica Orange nu te poate refuza sa iti faca abonament pentru ca ai o restanta la Vodafone, intrucat Autoritatea pentru Protectia Datelor Personale, a spus clar ca nu se pot constitui intre agenti economici, care opereaza pe aceeasi piata sau pe piete diferite, structuri similare cu birourile de credit; asta inseamna ca, doua firme nu pot sa utilizeze cu consecinte impotriva unor consumatori, datele legate de restantele inregistrate de acestia; daca tie ti s-ar interzice la Orange sa iti faci abonament pentru ca ai o datorie neachitata din 2000 la Vodafone, poti sa dai in judecata Orange si, 100 % ai castiga procesul si acestia ar fi obligati sa iti deschida contract.

Deci de ce refuza Orange-ul sa-i faca abonament?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu cunosct exact legislatia in vigoare, insa exista firme de recuperare creante care te introduc intr o lista neagra sa ii spune asa. Odata ajuns acolo nici bancile nu iti vor acorda credite, nici diverse companii nu iti vor mai face contracte samd...

Oricum, tu sa fii o companie de telefonie, ai vrea ca si client nou un datornic si un tepar?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Orange refuza sa-i faca abonament deoarece este rau-platnic si, in acest caz, nu este obligata sa-i faca abonament.
Faptul ca nu pot exista anumite structuri, daca nu sunt autorizate, nu inseamna ca Orange nu putea afla de situatia respectivului si sa se protejeze de asemenea indivizi.

| johnnny123 a răspuns:

Daca esti atat de convinsa ca ar castiga, de ce nu-i da prietenul tau in judecata pe Orange?

Eu nu sunt atat de sigur ca ar castiga. Orice companie are dreptul sa-si protejeze interesele, mai ales daca are motive sa suspecteze ca cineva nu-si va respecta indatoririle contractuale.

Tu de exemplu, ai imprumuta cu bani o persoana despre care stii ca s-a mai imprumutat la zece alte persoane si nu a dat niciodata banii inapoi?

| MskDesign a răspuns:

In fiecare stat din UE exista o baza de date cu rau platnicii la care orice companie care ofera servicii sau produse, au acces.