|

Salutare TPU. Mi-am cumparat de curand un Sony XPERIA M2 Aqua, totul bine si frumos, pana cand am dat de o mare mare problema, dupa 2 zile de utilizare pozele incep sa se vada pixelat, se vad pixelii in poze si nu mai face poze bine, vreau sa precizez ca nu am umplat deloc pe la setarile camerei, i-am dat reset factory, si-a revenit la normal, dupa 2 zile iar face la fel. Si nu vreau sa-l duc la garantie. Stiti ce sa fac ca sa nu se mai vada pozele pixelat dupa 2 zile de utilizare? Multumesc anticipat.

Funda + vot >:

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

E pacat ca nu fotografiaza in 16:9 la 8MP. Atunci alegi functie de ce format la poza preferi. Daca ai monitor si TV in 16:9 si te bate gandul sa faci niste slide show-uri (cel putin asa fac eu) mentine formatul 16:9. Vezi daca poti trece la 4:3 pentru 5MP. Daca nu, foloseste 8MP la 4:3. Unele setari la video sunt separate (ex: focalizarea e continuua). Trebuie sa intri in setari si sa vezi ce optiuni ai. Al tau filmeaza 1080 la 30 fps.Vezi daca poti filma la o rezolutie mai mica, dar calitate maxima vei avea la 1080 si 720.

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru inceput descarca o aplicatie din google play pentru camera si vezi daca face la fel. (iti dai seama daca e din soft sau din camera).

| explică (pentru horia2012):

Am incercat cu Retrica si a facut poza bine. thinking

| a răspuns (pentru RaduTN):

Dar isi mentine calitatea si dupa 2 zile? Mai incearca un soft
(nu strica). Daca da, e softul camerei sau posibil si softul telefonului (mai rar). Camera nu are motiv sa se strice daca tel nu ti-a cazut sau lovit (destul de tare).

| explică (pentru horia2012):

Deci, camera nu are nimic, merge perfect. Dupa aproximativ 2 zile nu stiu cum, cand incerc sa fac o poza oarecare se vad pixelii, si trebuie sa dau Reset Factory ca sa isi revina la normal, s-a intamplat sa apara problema si dupa ce am umblat prin setarile camerei, schimbam pe acolo cate ceva si cand am incercat sa fac poza, pixelii vietii. Am intrat la aplicatii si am dat Golire Date la Aparat foto, tot asa face. Nu stiu ce sa-i mai fac... sad
Mai stii tu o modalitate sa nu mai "crape" camera foto dupa 2 zile?

| a răspuns (pentru RaduTN):

E posibil sa fi umblat la focalizare? Ai trecut de pe automat pe manual?

| explică (pentru horia2012):

Da... O sa-ti scriu setarile default, si imi zici daca vrei ce si cum trebuie sa setez ca sa pot face poze foarte clare. Aceste setari sunt cele de la Manual.
Configureaza-le tu cum stii cel mai bine.

Rezolutie: 5MP
Temporizator: Dezact.
Declansator zambet: Dezact.
Mod focalizare: Focalizare la atingere
HDR: OFF
ISO: Automat
Dozare: Centru
Stabilizator imagine: OFF
Examinare: Dezact.
Inregistrare fete: OFF
Lansare rapida: Numai lansare
Geoetichetare: OFF
Captura la atingere: OFF
Utilizare tasta de volum ca: Tasta de zoom
Sunet diafragma: ON
Stocare date: Memorie interna.

| a răspuns (pentru RaduTN):

Mod focalizare: Focalizare la atingere (vezi ce optiuni ai aici) dar scoate "Focalizare la atingere".(continuu, automat)
ISO:200
Stabilizator imagine: ON
Examinare: Activare
Poti incerca si cu HDR:ON, dar dureaza putin pana face poza, daca nu-ti place il opresti.
Restul raman default.

| explică (pentru horia2012):

La rezolutie cum este mai bine? Trebuie sa aleg dintre:
8MP 3264X2448(4:3)
5MP 3104X1746(16:9) [Default]
2MP 1920X1080(16:9)

Tin mult de tot de setarile camerei foto, vreau sa fotografiez si sa filmez cu o calitate grozava. Daca ai vrea sa ma ajuti si la setarile video, ca am vazut ca nu sunt la fel, ti-as fi recunoscator.