| xdSimona a întrebat:

Am nevoie de ajutor happy. Dau funda. Deci, imi doresc sa scriu o carte.
1. Vouă ce v-ar placea sa citiți big grin?
2. Cum sa am mai multa inspiratie laughing? ( o intrebare prosteasca, dar mă rog. )
3. Credeti ca ar trebui sa narator obiectiv sau omniscient?
4. Unde pot gasi mai multe expresii frumoase si diferite?

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

1. Mie mi-ar placea sa citesc o poveste bine construita, posibila, cu niste personaje interesant construite, care sa ma capteze si sa ma faca sa ma gandesc.
2. Inspiratia o capeti citind. la fiecare 100 de pagini citite vei gasi, in medie, ispiratie pentru un rand scris de tine.
3. Cum ti-e mai usor tie. Mie imi plac mai mult cartile cu narator omniscient, dar in care nu sunt mintita.
4. Expresiile le vei gasi, in timp, in cartile citite. Citind vei capata capacitatea de a stoca astfel de expresii si a le scoate la iveala cand sunt potrivite.
Succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

" E uşor a scrie versuri
Când nimic nu ai a spune,
Înşirând cuvinte goale
Ce din coadă au să sune. "

Morala: abandonează ideea de a scrie măcar o frază de început, până nu ai întipărită în minte o poveste adevărată ce merită să fie pusă într-o operă literară.

| bogdan72 a răspuns:

Daca nu esti tocmai experimentata si nici vizibil talentata, scrie si tu ceva mediocru, in genul celor care se cumpara - dragoste, aventura, SF sau Fantasy (una singura principala, dar, eventual, cu cate putin din restul incluse).

Daca ai impresia ca tu chiar ai ceva de spus lumii sau ca poti face o diferenta in literatura, atunci nu ar trebui sa existe o persoana care sa stie mai bine ce ai putea tu sa scrii.

| HellGirl666 a răspuns:

Hei. happy
1. Ceva diferit, original.
2. Hmm... vizionează cât mai multe filme, seriale, citește multe cărți, iar ideile vor veni de la sine, bineînțeles dacă ai talent în acest domeniu. De exemplu, eu am inspirație noaptea, când e trecut de 00:00 laughing.
3. Cum îți este ție mai ușor, dar cred că obiectiv e mai interesant.
4. Din cărți. Tot timpul când citești o carte și găsești o expresie sau niște cuvinte care îți plac și ți se par interesante, scrie-le într-un caiet.
Sfat : Când scrii o carte nu te grăbi să o termini cât mai repede, îți poate lua luni de zile, chiar și ani.
Succes happy!

| printesa16 a răspuns:

Mi-ar placea sa citec o carte in care sa se gaseasca o poveste de dragoste dar si aventura... mister... ceva exotic(cum ar fi un vanator de comori, un aventurier sau un cercetator).Pff inspiratia este ceva spontan de aceea marii scriitori scriu o carte in cateva luni sau chiar ani pentru ca asteapta momentul potrivit (atunci cand le vine inspiratia).De obiocei inspiratia vine cand faci sau vezi ceva care iti place care te relaxeaza.Clar narator obiectiv pentru ca pare mult mai interesant.Pai cauta in cartile care iti plac foarte mult sau citesete altele noi, in filme si poate iti vine si inspiratie.

| Inaripata a răspuns:

Exista doua tipuri de narator: subiectiv, care nareaza intamplarile la persoana I care poate fi atat personaj cat si martor si obiectiv, care este omniscient, adica stie tot ce se intampla in carte si omniprezent adica este pretutindeni langa personaje, este profund strecurat in viata lor. Acesta nareaza intamplarile la persoana a III-a. Nu ai cum sa intrebi daca trebuie narator obiectiv sau omniscient, daca cel obiectiv este si omniscient. Eu sper sa nu te apuci sa scrii o carte din simplul motiv ca ai nevoie de bani pentru vacanta de vara. Daca da, atunci mai bine ai reununta, fiindca lucrurile facute pentru bani nu-ti vor iesi niciodata cum trebuie. Fa-o din pasiune. Lasa-ti mintea sa parcurga un traseu al creatiei ce-ti da aripi pentru a putea zbura spre intangibil. Traieste o data cu personajele tale si simte tot ce simt ele. Pune-te in locul lor numai asa iti va iesi o carte buna.