| Getter123 a întrebat:

Buna TPU, activitati care se pot face pe calculator/in casa? Sa omor timpul, nu stiu, desenat, aranjat, chestii din astea. Ofer funda celor mai multe lucruri(care sunt bune evident)

14 răspunsuri:
| iulianrosu a răspuns:

1. Pe calculator poti sa te uiti la cursuri online pentru a-ti dezvolta noi abilitati... daca tot ai timp liber, de ce sa nu il folosesti constructiv? Poti sa te uiti pe YouTube, dar eu iti recomand o platforma de cursuri: https://www.udemy.com/ Pe langa cursurile platite, gasesti si foarte multe cursuri gratuite.
2. Citeste
3. Deseneaza
4. Reconditioneaza obiecte vechi sau care nu iti mai plac. De exemplu, daca ai o pereche de adidasi albi vechi, care nu mai mai sunt la fel de albi si nu ii mai poti purta, poti sa cumperi vopsele acrilice si sa ii pictezi. La fel si cu hainele. daca ai ceva ce nu mai porti, cauta o modalitatea de a o modifica astfel incat sa iti placa.
5. Filmeaza-te facand diverse lucruri, iar daca iti place poate chiar iti faci un canal de YouTube.

| RAY a răspuns:

Sa inveti o limba straina

| NLS a răspuns:

Ce varsta ai?
Poti invata o limba straina, iti va fi de folos in viitor.
Sau poti citi. De preferat ceva ce te pasioneaza.

Sau poti invata un soft de calculator, ceva ce sa aiba legatura cu un domeniu care te pasioneaza.
Excel si MathCad daca esti atras de cifre, gestiune, matematica.
Daca esti la liceu, si te gandesti sa dai pe viitor la arhitectura: incearca sa inveti sa folosesti ArchiCad, ChiefArchitect sau Autodesk Revit Architecture, exista suficiente tutoriale pe internet.

La fel, daca vrei sa devii inginer sau operator CNC, sau orice altceva legat de domeniul automotive, invata pentu inceput putin AutoCAD LT (2D) si apoi un soft de
proiectare 3D: Autodesk Fusion 360 (primesti licenta gratuita daca le trimiti un mail), Autodesk Inventor (poti instala trial), SolidWorks, Creo Parametric, Solid Edge.
In afara de AutoCAD, toate cer un PC puternic, (dar depinde si de numarul de piese din ansamblu).


Daca esti atras de fizica si experimente, aduna de la cunoscuti electronice mai vechi, desfa-le, recupereaza ce se poate (diode, rezistori, condensatoare, ecrane, transformatoare, etc) si construieste diverse chestii, incepand de la circuite simple pana la un detector de metale, un radio, un amplificator audio, o orga de lumini. )

Poti incerca sa inveti un soft de produs muzica (poti incepe cu FL Studio, e suficient de bun pentru inceput, iar daca ajungi sa il stapanesti, poti lucra in oricare altul pe viitor)

Daca iti place sa desenezi, poti incerca pe hartie/panza, insa culorile de calitate sunt costisitoare, si noi traim intr-o era digitala.
Ai putea sa iti instalezi Autodesk SketchBook, ca tot e gratis, si sa urmaresti tutoriale pe Youtube.
Nu ai nevoie de un sistem foarte puternic, dar ar fi recomandat un monitor de 24" 1920x1080.

| Getter123 explică (pentru NLS):

Nu m-a prea ajutat nimic deoarece sunt pasionat mult de jocuri si nu, nu de facut.Am 17 ani si sunt clasa a 11-a dar nu stiu, imi place sa am lucrurile aranjate la centimetru, sa fie fix la locul potrivit, mai sus a fost o chestie cu pantofii, sa ii pictezi, activitati de genul, sa merg in oras singur dar sa pot face chestii, nu stiu, chestii.Sa imi curat calculatorul, sa fac un lucru si sa tina mult si sa-mi placa, sa imi aranjez biblioteca, nu stiu, ceva de genul.

| Vikaa a răspuns (pentru Getter123):

Pe ce profil esti?

| Getter123 explică (pentru Vikaa):

Turism, Manager in Hotelarie

| AA1CK3D a răspuns:

Jocuri. Nu ai cum sa te plictisesti.

| Getter123 explică (pentru AA1CK3D):

Nu prea stiu ce sa ma joc

| AA1CK3D a răspuns (pentru Getter123):

Ia incearca seriile : Total War = joc de strategie, realist Se spune ca dupa 1000 de ore jucate inca esti considerat incepator. Pentru cele noi ai nevoie de Pc bun, insa primele aparute merg si pe pc-uri mai slabe.
https://en.wikipedia.org/wiki/Total_War_(series)

| Vikaa a răspuns:

Eu ascult foarte multa muzica,ma uit la documentare, fac curat in casa, dorm chiar, vorbesc cu cel mai bun prieten, vorbim cate 3-4 ore, invat la biologie/chimie, fac teste la mate.Desigur ca in casa te plictisesti de mori, mai iesi pe afara, eu ies cu cel mai bun prieten si stam pana la 19-20 si dupa mergem acasa, ma pun pe telefon vreo 2-3 ore si asa mi gata ziua.

| Getter123 explică (pentru Vikaa):

Si eu ascult enorm de multa muzica, la videoclipuri adorm, curat nu am ce sa fac, daca dorm imi stric programul de somn, nu am cel mai bun prieten, afara nu am cu cine sa ies iar pe telefon ma plictisesc foarte repede

| EmanuelT a răspuns:

Apucă-te de vizionat seriale sau anime uri

| Sorinlelele a răspuns:

Uita-te la seriale, iti recomand The 100