| Flav a întrebat:

Cat de darnici trebuie sa fie barbatii? Cat trebuie sa scoata din buzunar pentru. a nu fi zgarcit? Cat nu trebuie sa scoata din buzunar pentru. a o obisnui pe femei cu astfel de gesturi? La o intalnire, barbatul trebuie sa plateasca consumatia? O intrebare despre portofelul si zgarcenia barbatului! Astept raspunsuri in special de femei pentru. a vedea cum privesc situatia dar si de la barbati

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Sincer, eu sunt pentru impartirea notei de plata. Mi se pare ca imi creez o obligatie fata de cineva atunci cand accept sa imi plateasca (exceptie fac prietenii, la care am grija sa fie si reciproc). Normele sociale spun ca barbatul trebuie sa insiste sa plateasca si femeia sa refuze politicos, dar mi se pare penibila negocierea asta acolo, de fata cu chelnerul, eventual. E bine sa discutati si sa va faceti propriile reguli, astfel incat sa nu apara probleme: ea sa astepte ceva si tu altceva de la achitarea notei de plata. In ceea ce priveste 'micile atentii', sunt de acord ca e bine sa existe astfel de surprize: poti sa iei o floare din cand in cand unei femei, dar ar fi dragut ca si ea sa iti ia cate ceva.

15 răspunsuri:
| Flav explică:

Psiholoaga - genul de raspuns de care sunt de acord total
Eileen - genul de fata clasica cu care te intersectezi la fiecare colt de strada
Nu vroiam raspunsuri pentru. mine, ce in general, sa vad ce parere au mai ales femeile; personal, intotdeauna am platit consumatia ( ma refer la prima intalnire) dar asta nu fiindca mi se pare normal, ce fiindca a fost placerea mea. Dar sunt f atent la gesturile fetei atunci cand scot banii sa platesc, sa vad cum reactioneaza; cateodata am mai spus la misto ''de data asta platesc eu consumatia, data viitoare tu laughing '', ca sa vad ce reactie are si daca intr-adevar e fata de caracter

eileen
| eileen a răspuns:

Daca inviti o fata in oras, eu consider ca trebuie sa ii platesti consumatia. Acum, depinde mult de fata si ce isi comanda, pentru ca daca o tine numai in caviar si calamari, nu iti vad bine portofelul.
Daca fata insista sa plateasca ea, o poti lasa o data, de doua ori, sau puteti uneori plati consumatia fiecaruia, dar, eu una votez pentru darnicia tahee hee

eileen
| eileen a răspuns:

Flav, ai cerut un raspuns de la fete, eu fiind fata ti-am spus ce cred, daca nu stii sa apreciezi varietatea raspunsurilor nu inteleg de ce te mai chinui sa pui intrebari.

lolita
| lolita a răspuns:

Sa_ti zic o chestie e m-a uimit pe mine. in Spania consumatia se plateste pe jumatate, aici se zice "te invit sa bem ceva " dar la sfasit fiecar plateste consumatia sau ma abat putin de la subiect : cand este ziua cuiva invita zece prieteni la restaurant dar fiecar plateste consumatia.
`parerea mea: intotdeauna am fost independenta dar in Romania niciodata nu am platit consumatia cand am iesit cu un baiat, niciodata nu m-au lasat sa platesc, unii barbati vor sa demonstreze ca ei conduc. acum platim amandoi cum se nimereste nu de alta dar avem banii in comun. cred ca intr-o relatie ar trebui sa plateasca amandoi ca nu mai suntem pe vremea lui pazvnte chioru cand femeile nu munceau si nu aveau bani, eu pana acum cateva luni castigam mai mult decat iubi meu si imi facea placere sa platesc cina.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Flav eu mereu m-am oferit sa platesc consumatia. De prea multe ori insa s-a insistat sa nu o fac. La un moment dat am cedat. Insa m-am revansat mereu, astfel incat au fost si momente cand am dat 50-50 sau in care am platit numai eu, dar niciodata nu m-a deranjat.

Depinde de fiecare. Am iesit cu un tip la un moment dat, care el mi-a afirmat ca daca iesim, fiecare cu partea lui (el a trait in Germania mult timp si a spus ce fetele din Romania sunt obisnuite sa plateasca el). La sfarsit (seara a fost foarte placuta si prelungita- fara alte conotatii) el s-a oferit sa plateasca. Evident ca nu am acceptat, moment in care s-a scuzat ca trebuie sa dea un telefon si a platit. Depinde de persoane. Dar sunt pentru impartitul notei in prima instanta.

| lia a răspuns:

Eu recunosc ca niciodata nu am acceptat la prima intalnire sa mi se plateasca consumatia, asta pentru ca nu stiu daca va mai exista sau nu o a doua intalnire.
Sunt convinsa ca asta depinde si de persoanele in cauza, pentru ca unii barbati sunt ofensati daca scoatem noi bani si insistam sa platim, iar altii spun ca au uitat portofelul acasa laughing

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

In general, cine lanseaza invitatia isi asuma costurile. Se poate si nemteste (juma-juma), dar numai in baza unei conventii. Este de evitat orice discutie pe aceasta tema, in prezenta unor terti. Poti fi darnic si cu o floare, o atentie, un cadou, fara sa te "cocoseze". Pe masura ce relatia prinde contur, lucrurile astea se simt, devin ceva lesne de inteles.

| Cryss a răspuns:

Pai depinde, eu cel putin as accepta sa mi se plateasca consumatia de catvea ori dar pe urma as face jumi-juma, fiecare cu partea lui fiindca nu ma simt prea bine asa cand cineva imi face cinste happy. Pai, nu trebuie sa exagereze cu banii, insa o atentie din cand in cand nu stricablushing, ceva oricat de mic si o bomboana noi o pretuim mult fiindca e de la voi blushing. Eu zic sa ii cumperi ceva atunci cand simti tu ca ai vrea sa ii dai ceva, si poate ar fi bine ca la prima/primele intalniri sa faci cinste, aici depinde si de personalitatea ei tongue.

regis
| regis a răspuns:

In general cum o inveti asa o ai.
Este un gest frumos totusi sa platesti consumatia ca barbat, iar daca tu ai invitat-o, gestul devine obligatie.

| fabiola a răspuns:

Pe femei nu le multumesti niciodata, asa ca fa atat cat iti permite buzunarul dar sa fie din suflet!

| bibitza a răspuns:

Hmmm...depinde...eu cand ies cu prietenii fiecare ne platim consumatia...cand ies cu prietenul nu platesc eu niciodata dar se mai intampla sa iesim si sa nu mai aibe banii pentru ca nu a venit ''salariu'' de la parinti din spania si platesc eu dar niciodata de fata cu prietenii sau cu chelnarul.nu-mi place si nici lui nu-i place.consideram ca baiatul trebuie sa plateasca consumatia asa ca atunci cand vb s iesim se face schimbul de baniihee hee. iar despre atenti eu cred ca trebuie sa se faca reciproc...nu astept numai de la el sa imi cumpere ceva anume cand avem chef sa ne facem cadouri vorbim si ne facem big grin...si eu consider ca un baiat e zgarcit atunci cand zice am pofta de... ceva anume si pe tine nu te intreaba daca vrei si tu si isi ia decat el... urasc oamenii astia!hee hee

| eu_4161 a răspuns:

PAI...CA SA IESITI LA O INTALNIRE.NU TREBUIE SA LASI FEMEIA SA PLATEASCA DAR NICI SA ARUNCI BANII ASA DE REPEDE LA ORICE VREA EA...cA SA MERGETI LA O INALNIRE... O RELATIE AR INSEMNA SA VA PURTATI FRUMOS UNUL CU ALTUL...dE LA EGAL LA EGAL...

| Theo a răspuns:

De obicei...la prima intalnire baiatul trebuie sa plateasca...pe parcurs, daca fata vrea, poate contribui si ea la nota de platawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti zic eu, barbatul nu trebuie sa plateasca nimic. Eu trimit ospataru' sa mai aduca o portie si o sterg englezeste, ca ala are spaga cit cistig eu intr-un an rolling on the floor

| lilica a răspuns:

Din pacate bărbatii nu vor stii niciodata ce si cum trebuie sa fie cu o femeie. Pentru noi e foarte simplu sa rapsundm la aceasta intrebare. Un barbat trebuie sa fie capabil sa creeze acea atmosfera incat femeia sa simta ca si daca ar veni sfarsitul lumii ea nu ar pati nimic pentru. ca sunt impreuna. Si da, asta inseamna ca ne place sa ni se deschida usa, sa ni se plateasca consumatia, sa ni se faca, cadouri, complimente etc. Nu exista o suma anume. Totul depinde de cat "timp" cheltuie barbatul pentru. a cunoaste femeia, si apoi o sa stie singur ce si cat trebuie sa cheltuiasca. E simplu. NU?