Pai, o gaina face un ou intr-o zi si jumatate, deci in 3 zile face 2 oua! 3 gaini in trei zile fac cica 6 oua! Cam putine fata de cea din poveste care facea cate doua pe zi! Nu e bine, macar oua sa avem pe criza asta, asa ca ar trebui sa schimbam datele si socoteala!
Buna. O sa faca 300, sunt darnice. Ce? Categoria trivia/amuzante. Se permite.![]()
pa, pa.
Pai, am judecat asa: o gaina si jumate fac un ou si jumate, deci gaina intreaga isi face oul ei, iar jumatea de gaina, jumatea ei! Deci o gaina nu face un ou intr-o zi si jumatate? Nu-i asa? Oricum am stupid, asa ca poti sa mai dai si tu unul!
@georgesur, scrie o gaina SI jumatate, nu o gaina jumate ca atunci era altceva, dar rezolvarea este tot asa(parerea mea!).
@Raspuns anonim, gresesti cand spui ca am luat rezolvarea de pe google fiindca, dupa n si n ani de rezolvat probleme cu elevii, trebuia sa stiu sa rezolv o astfel de problema! Explicatia cu jumatatea de gaina si jumate de ou era pentru Trivia / Amuzante! Sa aveti o zi buna!
Păi ar cam fi nouă... dar şi-or fi pus cronometru săracele găini?
Şi gălbenuşul în care zi şi jumătate venea?
"anad" poti sa-mi spui si mie de unde ai tras concluzia ca:"o gaina face un ou intr-o zi si jumatate?(cum spui tu)", ...cind pb zice clar:
" o gaina jumate face un ou jumate intr-o zi jumate"
@anad, raspunsul tau a fost corect! Logica rezolvarii si claritatea in exprimare au cam schiopatat, de aceea te-am lasat sa mai incerci. Avind raspunsul corect si incercind o argumentare, primesti funda!
REZOLVARE:
-in intervalul de o zi si jumatate avem:
o gaina si jumatate---un ou si jumatate, respectiv
trei gaini---trei oua
-dublind intervalul de timp (trei zile), ramine sa dublam si nr de oua de la cele 3 gaini:
3 oua x 2 = 6 oua
doua oua intregi si doua jumatati ![]()
si jumate cu jumatate face un ou
si asa iese 3 oua.
) M`ai ametit de tot
Nu imi dau seama
Da te rog sa`mi zici cum era pana la urma
DAAAAAAAAAA întreabă:
LisaJulie întreabă: