| CatalinaMA a întrebat:

Am voie sa iau medicamente in bagajul de mana la avion? happy a facut cineva asta?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

În principiu, la controlul bagajelor de mână nu se ocupă de pastile. De alea e posibil să se ocupe vameșii, dacă vor dori să facă un control prin sondaj (că în cadrul UE nu se mai prea face niciun control, dacă ieși pe poarta cu inscripția „nothing to declare" - abia atunci vei avea nevoie de rețete, ca să dovedești necesitatea tuturor acelor cutii.
În cazul tău, nu ai nicio grijă! Doar pentru lichide e nevoie să le prezinți la controlul de security în pungă transparentă resigilabilă. (dacă ai siropuri, de exemplu).

| CatalinaMA explică (pentru mihai69):

Deci nu e nici o problema ca am asa multe pastile de luat dupa mine? nu am luat bagaj de cala pentru ca nu ma car cu multe lucruri dupa mine...de pastile sunt cel mai interesata pentru c fara ele nu pot sa plec din tara deoarece risc sa nu le gasesc si in strinatate sau sa nu mi se elibereze acolo...

| mihai69 a răspuns (pentru CatalinaMA):

Repet: după procedura de check-in, se trece la controlul de securitate. Acolo trebuie să îndeplinești condițiile respective (fără recipiente cu paste sau lichide mai mari de 100 ml și nu mai mult de 1000 ml în total, fără chestii înțepătoare, tăioase etc., fără arme - se găsesc regulile astea pe orice sait al transportatorilor aerieni, dar și la aeroporturi.
După aceea, se face controlul de pașapoarte și cel vamal (numai dacă vrei să declari ceva). La sosire, vei ocoli vama și vei merge direct la controlul identității și formalitățile de intrare pe teritoriul țării respective.
Așa cum am spus, singurii care ar putea avea ceva de comentat, și numai în cazul unui control prin sondaj, ar fi vameșii; atât timp cât ai acte care dovedesc faptul că ai la tine acele pastile pentru un tratament medical, n-au ce să reproșeze.
Desigur, pe lângă tot ce s-a spus mai sus, bagajul de mână trebuie să îndeplinească și restul condițiilor impuse de transportator: dimensiuni și greutate.

| CatalinaMA explică (pentru mihai69):

Ok, multumesc!

8 răspunsuri:
| Ronnix a răspuns:

Este permis accesul cu medicamente si produse pentru diete speciale – cum ar fi mancarea pentru bebelusi, necesare pentru calatorie. S-ar putea sa vi se ceara o dovada a autenticitatii. Pentru mai multe detalii: http://www.bucharestairports.ro/......uri_RO.pdf

| danutzu96 a răspuns:

Da, dar nu foarte multe. Daca ai multe ia doar ce ai nevoie neaparat si restul la cala. Cum zice si Ronnix s-ar putea sa vrea si o dovada (reteta medicala ) pentru acele medicamente.

| CatalinaMA explică (pentru danutzu96):

O sa am retetele si analizele. o sa am in jur de 15 cuti de pastile. daca nu chiar mai multe ca sa ini ajunga 2 luni..nu am sanse sa trec cu atatea? sad nu voiam sa mai iau si bagajul de cala ca nu plec cu multe lucruri.

| MihaelaDart a răspuns (pentru CatalinaMA):

Astea 15 cutii se pot pune si in valiza (bagajul pentru cala). Daca ai nevoie urgenta pot tine de pastilele de care ai nevoie. Oricum cand treci la verificari si predai geanta de mana iti vor spune cei de acolo daca vei putea trece sau le vei lasa la ei. Ti-am explicat la intrebarea de dinainte. Asupra ta, ei doar in cazul trebuie sa iei un medicament prescris de medic sau ca ai rau de avion ori esti nelinistita iti pui in geanta doar o folie din acel medicament, nu toate cutiile de care ai nevoie. Eu restul de medicamente le-am pus in bagajul pentru cala.

| Capeti_Mena_1995 a răspuns:

Deci ai trecut cu 15 cutii?

Întrebări similare