|

Ati auzit vreodata de Dumbrăveni [ jud.Sibiu]? Daca da. ce anume? happy

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumbraveni un oras la malul raului Tarnava Mare la 20 de km de orasele Medias si Sighisoara. Catedrala Armeneasca este una dintre cele mai frumoase din tara. În 2010 pe 15 iulie s-a deschis la Dumbraveni Colectia Muzeala a Armenilor din Transilvania.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Situat în nordul judeţului Sibiu, pe râul Târnava Mare, la circa 20 km. distanţă de celălalt municipiu din judeţ, Mediaşul, oraşul Dumbrăveni s-a identificat ani în şir, în regimul trecut, cu serele de legume şi flori existente aici. Însă la Dumbrăveni există şi alte obiective de un deosebit interes turistic între care Castelul Apafi, Catedrala Armenească, sediile fostului Tribunal Zonal şi al Cazărmii de Husar, Monumentul Eroilor.

Localitate atestată documentar în 1332 sub numele de Ebesfalva însemnând satul lui Ebes, probabil după numele unui feudal sau Ibaşfalău cum o denumeau românii, aşezarea a fost locuită încă din epoca fierului, pe terenul actualei clădiri a poştei fiind identificate urme ale civilizaţiei umane datând de peste 3. 000 de ani. Cariera de pământ de lângă gară avea să distrugă, din păcate şi alte materiale arheologice de factură celtică din perioada Latene. Toate acestea relevă, fără nici un dubiu, existenţa aşezării dacice de la Dumbrăveni, caracteristică zonei fiind ceramica prelucrată în secolele III-I Î. d. H. În vatra oraşului a mai fost descoperit de asemenea un cuptor de pâine dacic din pietre de carieră. În timpul dominaţiei romane prin Dumbrăveni trecea drumul care lega Alba-Iulia (Apulum) de Sighişoara, aflându-se localizate unităţi ale Legiunii a XIII-a romane. Deşi se poate aprecia că aşezarea omenească de la Dumbrăveni a început să se contureze încă din secolul I, abia după primul val de migraţii, aceasta avea să se dezvolte, căpătând aspectul orăşenesc de viaţă. În 1552, puternicul feudal Grigore Apaffy, pe atunci prefectul judeţului Dobâca şi locţiitorul guvernatorului Transilvaniei, cumpără toate moşiile existente în Dumbrăveni şi construieşte castelul cetate de aici, o adevarată fortificaţie cu ziduri înalte de piatră, cu bastioane şi şanţuri de aparare umplute cu apă. La 1590, Nicolae Apaffy, prefectul comitatului Cetatea...2008 - 2224 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Normal...mereu vin aolo in vacante... oricum ce. mi place cel mai mult e castelul apafi, si catedrala armeneasca iar trnava mare nu ma atrage deloc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Frate Dumbraveni e in jud.Suceva Sibiu nu stiu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pe vremuri super oras cu oameni interesanti si chibzuiti, orasul copilariei mele si adolescentei, pregatiri profesional, dar acum trist si parasit...pacat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Clarlaughing, locuiesc in el

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează