anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ați fost vreodată în Bergen? Ce ați vizitat?

8 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Daca ai de ales, nu te duce. Vino la mine in Vancouver, BC Canada. Vezi ceva similar, dar mult mai misto. Noi avem doua golfuri, nu unul, munti mai misto (sunt trei, doi cu masina, unul cu telecabina), un fluviu, iar ca si cladiri aceleasi lemnarii cum au si in Bergen. Si e mai viata. Avem parcuri, chinezarii, japonezarii, doua universitati nu una, vezi pe net Capilano si Lynn Valley, Stanley Park, Queen Elisabeth Park, Vandusen Garden, Reiffel si altele.

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu recomand America. Ai nevoie de viza, costa o caruta de bani avion dus-intors, dureaza mult zborul cu avionul, securitate severa pe aeroporturi in SUA ( mai ales daca ajungi pe JFK in New York ), aglomeratie pe aeroport. Tot pe aeroportul JFK acum 4 ani am pierdut conexiunea pentru California din cauza securitatii severe si aglomeratiei. Atunci m-au trimis catre alt zbor si alt aeroport care se afla tocmai in New Jersey ( Newark ). M-am plimbat prin mai bine de jumatate din SUA si o parte din Canada. Exista locuri mult mai frumoase pe Pamant decat America.
Oamenii sunt de doua feluri in America. Vezi oameni care umbla cu arma ( cu glont ) in mana,cu arma la brau, femei care se cearta intre ele si vezi ca scoate pistol dintre sani si trage in masini, dupa oameni. Nicaieri nu am auzit atatea focuri de arma, cum am auzit in America.
Furtul este in floare. Se fura masini in vazul lumii chiar si pe autostrada aglomerata. Nu ai siguranta nicaieri si incidentele armate din ultimii ani m-au pus pe ganduri.

Oameni ciudati care umbla nud pe strada. Sau imbracati in pungi de gunoi sau cutii de carton. Sunt si locuri frumoase, dar esti obligat sa asisti la altele care iti lasa gust amar.

| mayaxhh a răspuns:

Nu am fost laughing)))

Bula
| Bula a răspuns:

Bergen este al doilea oras ca marime din Norvegia, cu climatul cel mai cald din tara, dar cu ploi multe (media anuala este de peste 200 zile).
In zilele ploioase nu prea ai ce vedea de sub gluga sau umbrela. sad
Totusi, orasul are cate ceva de vizitat:
- Bryggen: casele comerciantilor Hanza de langa fiord, parte a Mostenirii Mondiale
- Fløibanen (teleferic), care te duce pe locul de observare deasupra orasului
- casa compozitorului Edvard Grieg
- vila lui Ole Bull
- Ulriksbanen (teleferic) care te urca pe muntele Ulriken
- Acvariul din Bergen, ceea mai mare asemenea institutie din Norvegia.

| Couragebv a răspuns:

Salut, alm lucrat in Bergen 2 ani de zile.vizitat muzeul petroului, si stanca cu cu o priveliste uimitoare, plus ca e plin de oameni de prin toate pertile lumii. Multe activitati gratuite, si viata in weekend.

| wpetterssone a răspuns (pentru anonim_4396):

Bergen este un oraș în Norvegia, nu în S.U.A.

| wpetterssone a răspuns (pentru SkyPilot):

Merg în Bergen pentru o perioadă scurtă de timp, probabil o săptămână. Am avion direct de la Schipol cu KLM, zbor seara.
Merg pentru un curs și în timpul liber vreau activitați pentru timp liber.

| SkyPilot a răspuns (pentru wpetterssone):

Am inteles. Ce ti-a scris Bula e perfect adevarat. Mie mi s-a parut si foarte scump.
Nu stiu unde a fost DoarEu90, eu nu am vazut asa ceva pe unde am fost (Seattle, Spokane, Portland, Sacramento, San Francisco + Bay Area, Greater LA, Houston, New York). Daca zbori direct in Canada nu ai nevoie de viza. Dureaza ceva mai mult decat in Europa sa iesi din aeroport pentru ca astia uneori te cauta in bagaje. Zborul dureaza foarte mult (9:30 din Schiphol). Lume din toate partile lumii e si aici, mai multa ca la Bergen. Si ai restaurante din toate culturile posibile.

Întrebări similare