|

Ati fost vreodata in Luxemburg? E frumoswinking? S'ar putea sa ma mut acolo si vreau cat mai multe detalii:*fundita pentru. cel mai complex raspuns:*

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Marele Ducat de Luxemburg (Groussherzogtum Lëtzebuerg în luxemburgheză) este un stat în Europa care face parte din grupul de țări Benelux (alături de Belgia și Țările-de-Jos) și din Uniunea Europeană.
Cuprins
[ascunde]

* 1 Istorie
* 2 Politică
* 3 Diviziuni administrative
* 4 Geografie
* 5 Economie
* 6 Demografie
* 7 Cultură
* 8 Patrimoniu mondial
* 9 Vezi și
* 10 Note
* 11 Legături externe

[modifică] Istorie
Pentru detalii, vezi: Istoria Luxemburgului.
Schimbări în teritoriul Luxemburgului de-a lungul timpului.

Istoria înregistrată a Marelui Ducat al Luxemburgului începe odată cu construcția Castelului Luxemburg în anul 963. În jurul acestei fortărețe s-a dezvoltat treptat un oraș care a devenit centrul unui stat mic dar important. Comitatul Luxemburg este ridicat la rang de Ducat în 1354. În 1437 a avut loc o criză, familia conducătoare neavând moștenitori legitimi pentru tron. În secolele următoare, fortăreața Luxemburg a fost în mod constant mărită și întărită de cei care au ocupat-o, între alții, Bourbonii, Habsburgii, Hohenzollernii și francezii. Chiar și după înfrângerea lui Napoleon în 1815, când Congresul de la Viena a conferit autonomie formală Luxemburgului, țara a devenit obiectul unei dispute între Prusia și Olanda.

Revoluția belgiană dintre 1830–1839 a înjumătățit teritoriul Luxemburgului, atunci când partea vestică a țării, majoritar francofonă, a fost transferată Belgiei. Independența Luxemburgului a fost confirmată apoi în 1839, dar nu a fost ratificată formal decât în 1867, după ce criza luxemburgheză aproape a dus la un război între Prusia și Franța. În același an 1839, Luxemburg s-a alăturat Confederației germane.

Regele Olandei a rămas șeful de stat al Luxemburgului, cu titlul de mare duce al Luxemburgului până în 1890. La moartea lui Wilhelm al III-lea, tronul Olandei a revenit fiicei sale, Wilhelmina, iar...2005 - 6285 + Vezi răspunsul întreg

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Da am fost de 2 ori, e mica si interesanta tara e bine ca nu au tva si de 2 ori cand am fost am fost sa-mi fac plinul la masina happy nu era locul in care vroiam sa ma duc dar fratele meu sta in franta la 20 km de luxemburg si asa nu mi-a fost greu sa ma duc si daca tot m-am dus l-am vizitat putin, interesant sa vezi locuri pe care nu le-ai mai vazut dar nu cine stie ce de tare, imi bine te duci in franta la piste de sky decat in luxemburg, in general e plin de firme (pentru ca profita ca nu au tva )si toate sunt acolo si seamana mult cu franta, eu nu am gasit nimic special in afara de preturi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Informeaza-te singura. oare dc exista wikipedia si poze pe google?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este foarte frumos acolo. Multe maluri, masini frumoase, lume civilizata. Ador acea tara. Astept fundita

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E frumos in luxemburg, oamenii sunt politicosii si respectosii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează